Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 4004 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26369
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15909)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10460)

Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuRýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

17.08.2007 12:01

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

uz nech som na malorke vo svojom domceku :-)


17.08.2007 12:08

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Komu sa chce čítať, tak nech si prečíta článok z dnešnej Pravdy. "Za rýchlosť hrozí strata vodičského preukazu".

Výber pre tých, čo sa im nechce:

"Keď vodič prekročí mimo mesta rýchlosť o viac ako tridsať kilometrov za hodinu, policajt sa s ním nebude dohadovať. Na mieste mu vezme papiere."
"O vodičský preukaz by popri pokute automaticky prišli aj šoféri za jazdu na červenú, nedanie prednosti v jazde a neposlúchnutie pokynov policajta."
"Na diaľnici sa najnižšia rýchlosť z doterajších 50 zvýši na 80 kilometrov za hodinu, na vnútromestských diaľniciach na 65 kilometrov."
"V návrhu zákona sa však píše, že automobily musia jazdiť zásadne vpravo a vodič je povinný umožniť jazdu rýchlejším vozidlám v ľavom pruhu tak, aby ich neobmedzil, neohrozil."
"Vodičom nepomôžu ani antiradary. Naopak, ak polícia zistí, že je súčasťou výbavy auta, šofér môže prísť o technický preukaz a dostane ešte aj tučnú pokutu. Hrozí mu až odobratie evidenčných čísiel vozidla."
"Priamo v teréne si budú môcť overiť, či zastavený vodič má vo svojej karte zapísaných viac priestupkov a aj podľa toho rozhodnúť o výške pokuty. "

Doposiaľ súhlas, ale teraz príde zlatý klinec:

"Aj naďalej bude platiť, že policajt je na ceste „správny orgán", čiže malý sudca. Bude mať možnosť sám rozhodnúť podľa miery zavinenia a okolností, akú vysokú pokutu uloží vodičovi."

A vrcholné číslo programu:

"Pokuty 578 miliónov korún chcú vybrať policajti na pokutách tento rok 612 miliónov korún chcú vybrať policajti na pokutách v roku 2008"




17.08.2007 12:20

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

juloMZ
 Turista 

Ikona

No to su kotoki. Jasné 50 km/h. Nech je to už všade v okolitých krajinách. Nech jebú tých čo mimo obce šporia a v dedine to vytáča, nech každý vidí, že on má nový stroj, on je nový frajer, ten sa má. Potom sa zajebe, nedajbohu aj nejakých pešiakov a už sme v jednom vreci. Netreba lamentovať čo a ako. Aj tak nato doplatia len obyčajný živorníci, čo robia od rána do večera. Nazbierajú v sebe stres a nepokoj, na ktorého uvoľnenie si sadnú na dve kola a užívajú si jazdy. Ale taký páni poslanci. Tých sa to ajtak netýka. Z vlastnej skúsenosti ma zastavili na moto, klasická kontrola výbavy. Vedľa zastavia kokota sudcu z mesta odkial pochádzam (všivavý tunelár) zjavne pod vplyvom alkoholu a jasné pán sudca to je dobre, to je nič, dovidenia. No zbohom. Niekedy som rád že prší.... Nech sa nik nehnevá je to môj názor.
Pilgrim: ale veď orgány organizujú rôzne policajné akcie pre vyššiu bezpečnosť na komunikáciách a nie pre vyberanie pokút, ako sa vyjadril pán minister. Hanba im. K tej výške pokút. Takže teba nepoznám tu máš bloček za 10 litrov a ty priateľu choď a pozdrav moju krstnú mamu.

Upravené 2 krát. Naposledy upravil juloMZ (17.08.2007 12:30)


17.08.2007 12:22

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Richie
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Kokos ja len zyyyram na tie zvasty ohladom spotreby pri svieteni, o vypalenych ziarovkach a o setreni. Urcite to pisal odbornik... Je mi z toho zle.
Pytam sa: Na com chceme setrit? Aku cenu ma ludsky zivot v porovnani s dvoma vypalenymi ziarovkami rocne??? Kto si bude trieskat hlavu o stol, ked sa stane nehoda pri ktorej vyhasne ludsky zivot a stane sa PRETO lebo dotycny nevidel sivu plechovku na dlhej rovnej slnkom zaliatej ceste...???


17.08.2007 12:23

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

A pre pána, čo tu stále dokola točí o výkonných zložkách a o plnení rozkazov dávam do pozornosti vetu: "...policajt je na ceste „správny orgán", čiže malý sudca. Bude mať možnosť sám rozhodnúť...", ako aj fakt, že ide o policajný návrh a že práve polícia ma obavu, že im ich návrh zákona poslanecká snemovňa okreše - rozumej poľudští.


17.08.2007 12:33

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

To Hergot: Bývaš v Blave? Tu na východe je aj 2000Sk veľa. Nie to 5000 Sk alebo viac. Žiaľ je to tak. :-~

To Pilgrim: Nie je ten návrh zákona náhodu v súčinnosti M.F.? Alebo žeby sa bol niekto pri tom leasingu na tie nové extra rýchle AUDI čka prepočítal? ;-)

To ostatní: Možno mi to niekto z vás vysvetlí. Moja šedivá hlava to nejako nechápe.
Často jazdím jednu a tú istú trasu. Vo väčšine obcí na tej trase je predpísaná 40ka. Mimo je to v pohode, proste pekná okreska
Čo nechápem je, že drvivá väčšina vodičov tú 40ku v obciach nedodržuje poväčšine idú aj 2x toľko. ( V UZAVRETÝCH OBCIACH!!!!) Mimo kde sa dá, tak tam nejdú ani 90km/h.
No a keď ich na voľnej ceste predbehnem tak ma na tej 40ke dobehnú (Viem prečo ju dodržujem a nie je to kvôli pokute.) a správajú sa zlostne.
Nezdá sa vám to trocha na hlavu? >:-)


17.08.2007 12:38

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

copy
 Skútrista 

Ikona

Pilgrim: akurat to citam.. ani po ten "doposial suhlas" sa suhlasit neda..
to su kapitalne blbiny, v praxi nerealizovatelne..

"Keď vodič prekročí mimo mesta rýchlosť o viac ako tridsať kilometrov za hodinu, policajt sa s ním nebude dohadovať." .. milerad sa s nim policajt bude dohadovat, ak pojde o bezneho obcana, a bude tak mat nadej, ze mu nieco kvapne do vrecka, ak mu ten vodicak necha. samozrejme, nebude sa s nim dohadovat, z koho peniaze nedostane alebo pred kym ma respekt (miestny big boss ci privatizer, kolega od policie, miestny mafiozo, niekto z rodiny, kamarat atd.)

"O vodičský preukaz by popri pokute automaticky prišli aj šoféri za jazdu na červenú, nedanie prednosti v jazde a neposlúchnutie pokynov policajta." - napr. jazdit na cervenu MUSIA motorkari, ktorych nezaregistruje ten senzor na krizovatkach - co keby sa venovali radsej tomu? Takisto by konecne mohlo kohosi napadnut, ze v centre BA mozu docasne vypnut semafory napr. o tretej v noci, ked je v prevadzke minimum aut. No a pokyny policajta - sam som zazil xkrat trening zelenacov v riadeni krizovatky, napr. Mileticova x Zahradnicka. To su zmatky!! Humorne bolo, ked dopravu riadili dvaja policajti naraz - ten v strede krizovatky nejak nepochopil, ze uz ma vypadnut, asi sa mu to zapacilo. Pochopil, az ked sa mu zrazili dve auta rovno za patami..



17.08.2007 12:43

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

MaChr
 Kávičkár 

Ikona

Od dnes ma volajte "pan minister vnutra s imunitou" >:-)
nefajcit,svietit,zpomalit....som za
Ale ako je mozne ze ma niekto imunitu ked nejde v oznacenom vozidle s majakom??????????
Ja uz nevladzem pocuvat tuto vydrbanu,zlodejsku,zkorunpovanu slovensku vladu!!!! :'( :'( :'(

Vitaj totalitne Slovensko!!!!Po*ebany ficovci.... :-(((
kedy som zobudime a zacnu strajky a vzbury proti tejto vlade???


17.08.2007 12:44

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

copy, ked budes zakladat politicku stranu, tak somnou mozes ratat kamo ;-) to by bol taky prevrat ze francuzka revolucia by bola proti tomu tuzersky zraz.. :-D

Upravené 1 krát. Naposledy upravil matvej (17.08.2007 12:46)


17.08.2007 12:51

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

copy
 Skútrista 

Ikona

dalsia vec: u nas je v obciach 60 km/h, pretoze neexistuje dialnicne spojenie. Napriklad juzna trasa na Kosice, alebo usek od Pov. Bystrice do Kosic (jasne, viem ze kratke useky su na stvorprudovkach).

"Na diaľnici sa najnižšia rýchlosť z doterajších 50 zvýši na 80 kilometrov za hodinu" - tak to je kapitalna blbost. Obcas jazdim s privesnym vozikom na prevoz moto, donedavna s karavanom. obidva maju taku maximalku! Akym sposobom sa da dodrziavat na dialnici presnych 80 km/h ? Ani tempomat neudrzi konstantnych 80 km/h (odchylka tachometra). A co kamiony? ved tie maju tiez maximalku 80!!


17.08.2007 12:51

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

duggo
 Kávičkár 

Ikona

zemne policajtú a politikú


17.08.2007 12:54

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

Uz zase sa tu ozyvaju sami spravodlivo nasrani obcania SR, pseudoznalci dopravnej problematiky a ini. Reakcia typu, ze na nase platy su pokuty prilis vysoke, je uplne absurdna, ved staci tak malo - dodrziavat dopr. predpisy, nie? Podobne aj haluska o vysokej technickej urovni modernych aut obstoji len snad niekde v pustatine, nie v oblastiach s hustym osidlenim a hlavne niekde, kde sa pocet aut na cestach za ostatnych 10 rokov strojnasobil!


17.08.2007 13:05

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Kagu, tomu sa hovorí plynulá jazda. Furt 80-siat. :-)

Copy, ide to. Pri automatickom fotení na pás a potom porovnanie tohto pásu a protokolu o spôsobe riešenia priestupku. Alebo povedané jednoduhšie, ak na filme, z ktorého sa žiaden snímok nedá dodatočne odstrániť bude nafotených 10 áut s rýchlosťou +30, tak hliadka po príjazde musí odovzdať 10 zhabaných vodičákov, alebo svoje služobné preukazy.
Lenže reálnejší je kontakt s mimozemšťanmi, než to, aby sa polícia vzdaka možnosti rozhodovať na mieste.
O červenej sa neuvažuje. Na červenu sa stojí.


17.08.2007 13:06

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Množstvo motorkárov máme vo vláde aj v parlamente. Možno nám vybavia nejaké privilégiá: prieskumverejnejmienky.sk/index.php?option=com_content...


17.08.2007 13:47

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

kmotr, teraz vazne: vobec nejde o to, kolko bude stat pokuta, nech daju za prekrocenie rychlosti aj trest smrti zastrelenim, ide o to, ze ti co to vymyslaju, tak to sami nerespektuju a ohrozuju ostatnych ucastnikov premavky, ved jazda rano do prace nie je jazda osobitneho urcenia ci ako tomu nadavaju, takze ked za prekrocenie rychlosti zastrelia aj kalinaka, tak mozu aj mna aj teba aj prezidenta.. system je chory a ten treba zmenit tak, aby sa nedal podplatit... opakujem zas, v nemecku to funguje vyborne, tak preco by u nas nemohlo?


17.08.2007 13:56

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

copy
 Skútrista 

Ikona

pilgrim: najlepsie sa da zarabat tam, kde je zmatok. To vedia policajti sami najlepsie. Aj sa toho drzia.
No ale schvalne, som zvedavy, ako chcu uzakonit tu povinnost minimalne 80km/h, maximalne 80 km/h. Ved to sa tyka odhadom tak polovice vozidiel na dialnici (napriklad kamiony).


17.08.2007 14:08

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Pilgrim, naražku som pohopel dalej, še nepitam. ;-)


17.08.2007 14:12

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Husaberg
 Edvenčr 

Ikona

Jofo: suhlasim s tebou!! Je.at ich vsetkych do riti!!!


17.08.2007 14:15

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

copy: Ty tú minimálnu 80-ku nemusíš dodržiavať. Ty len nesmieš jazdiť po dialnici s vozidlom, ktoré má konštrukčnú rýchlosť nižšiu, ako 80 km/h.

Nedám za to ruku do ohňa, ale tuším je to navrhované tak.


17.08.2007 15:04

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Bic0
 Kávičkár 

Ikona

Ohladom toho ako predpisy dodrzuju cteni pani poslanci: nedavno som sedel v 83ke ktora stala na zastavke pri prezidenstkom palaci, ked sa z kopca od parlamentu dovalila velka motorka (zrejme Gold Wing) a na nej typek bez prilby, v kratasoch a kosielke a veselo si to supal smerom do centra - bohuzial som ho zaregistroval neskoro, ale velmi napadne sa sofer podobal na poslanca a byvaleho primatora Ziliny. Je pravda ze mi cela ta ich imunita (az na par situacii) lezi v zaludku, ked si clovek pozrie co bol schopny napachat Duracka a ini.
Ohladom novych zmien, niektore veci naozaj maju vyznam a nevadia mi (asi preto ze jazdim len minimalne a predpisovo) a niektore su zasa hovadiny (trojuholnik na moto). Co sa tyka korupcie, v USA funguje tusim nieco take ze ked ta zastavi hliadka, musi mat zapnutu kameru a mikrofon - je to vybavenie ktore sa da zohnat za "par korun" (aj ked stat to kupi 3x drahsie), tak preco to tak nespravia aj u nas?


17.08.2007 15:07

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

bico, to by sa ta kamera nesmela dat vypnut ;-)


17.08.2007 16:19

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Diger
 Turista 

Ikona

Na niečo to bude aj dobré. ;-)


17.08.2007 16:22

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Diger
 Turista 

Ikona

matvej: keď sa jazdilo na trabantoch, tak po našich cestach jazdilo "500" áut. Teraz ich je niekoľko,... krát viac.


17.08.2007 16:49

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

diger a spol, nevem co za filozofov ste vy, ale taku kktinu jak kmotr zmotal aj s tebu dokopy tak to az mraky brzdi.. pitchu zalezi na tom kolko jazdilo aut a kolko jazdi dnes, ale ked ti pred trabika ktory ide 60 skoci decko z rovnakej zdialenosti ako pred auto s abs a daleko sirsimi a kvalitnejsimi gumami ako mame dnes, tak ten na tom trabiku nebude mat take dobre sance zastavit ako auto zo sucasnosti... som za to, aby auta bez abs a nakladne auta a jazdne supravy nad 3,5 tony mali 50tku, ale obycajne auta by v pohode mohli mat 60tku, co je ale kktina, lebo auta co maju ist 50 by isli 50 a tie co by mohli ist 60 budu moset ist s nimi v kolone 50 abo budu obiehat cim to bude zas nebezpecnejsie.. cize by moseli byt zvlast pruhy a to je kktsky drahe, takze kkt z toho.. ja by som nic nemenil co sa rychlosti tyka.. moj nazor..


17.08.2007 17:00

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Bic0
 Kávičkár 

Ikona

matvej, len uvaz o kolko lahsi je taky trabik ako dnesne auta. A nizsia hmotnost podla toho co viem znamena aj nizsiu kineticku energiu pri rovnakej rychlosti (Ek = 1/2*m*v*v - m je hmotnost a v rychlost), co znamena ze potrebujes aj nizsiu brzdnu silu na zastavenie, takze stacia aj slabsie gumy a nizsia trecia sila.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Bic0 (17.08.2007 17:03)


17.08.2007 17:22

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

bico, prepac, ja somar som na to nemyslel, jasne ze trabik brzdi lepsie ako dnesne auta, aj tie autobusy pragy a liazky, aj tie s tymi drevennymi kolesami, a tí kkti v porse darmo robia keramicke brzdy, ved R-ka embecka bola lahsia a zhltne ich lavou zadnou.. ;-) a ten smiesny brzdovy asistent, nizkoprifilove pneu, cisty ojeb.. :-}


17.08.2007 17:29

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Bic0
 Kávičkár 

Ikona

ospravedlnenie sa prijima :-D nevravel som ze brzdi lepsie, ale ze na zabrzdenie polovicnej vahy ti staci pri rovnakej rychlosti polovicna brzdna sila. A vsetky tie asistenty a podobne srandy s robia prave kvoli tomu aby si efektivnejsie brzdil z velkych rychlosti kedze sila potrebna na brzdenie je zavisla od druhej mocniny rychlosti (v*v), takze logicky to iste auto pri 2 krat vyssej rychlosti potrebuje 2*2=4 krat vacsiu silu na zabrzdenie. Verim tomu ze pri tej 50tke v brzdnej drahe medzi trabikom a porsche nebude nijak vyrazny rozdiel ;-) Fyziku neobabres :-D


17.08.2007 17:31

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

jasne, ani sirku a kvalitu gum neobabres a lepsie rozlozenie hmotnosti... ;-)

..a ani manevrovacie schopnosti pri plnej brzde s abs a bas v porovnani s non abs a bas.. a hlavne na vode a snehu ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil matvej (17.08.2007 17:33)


17.08.2007 17:34

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Bic0
 Kávičkár 

Ikona

Prave ta sirka a kvalita gum, horsie rozlozenie hmotnosti robi ten rozdiel v sile ktoru brzdy vytvaraju - ako som pisal, na taky trabik staci ta sila mensia.


17.08.2007 17:45

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Geofrey
 Kávičkár 

maverix & herghott: co je dolezitejsie, zit na zdravej planete a pozerat sa lepsie do spatneho zrkadla alebo prikazat autam po celom svete (resp. po celej EU) aby zacali svietit a dvihnut tym emisie CO2 o niekolko milionov ton/rok ?

Viem ze to je argument, ktory sa netyka nikoho bezprostredne, ale je to ku**vsky globalny
problem. Napr. v Nemecku zvazuju zavedenie dani v zavislosti od mnozstva vypusteneho CO2/km. V EU je zavedena povinnost vo vsetkych predajnych letakoch k novym autam pisat mnozstvo emitovaneho CO2/km. Su spustene iniciativy na primiesavanie biopaliv do fosilnych paliv, napr. v Cechach tento rok povinne, vid news.auto.cz/aktuality/rozhodnuto-biopaliva-budou-od-za... pod hrozbou pokut cerpacim staniciam. A nie je to kvoli buzeracii, alebo cisto kvoli zavislosti Europy na dovoze ropy...

Mnozstvo CO2 vo vyfukovych plynoch v sucasnosti nie je legislativne osetrene, pretoze to nie je primarny skodlivy cinitel, ale sekundarny. T.j. v atmosfere je v kolobehu nejake mnozstvo CO2, ktore spotrebuva biomasa a zivocichy ho zase uvolnuju, no ludstvo vypusta do atmosfery megakvanta CO2, ktore tam su naviac, to sposobuje ohrievanie a zmeny v pocasi, coho dosledkom su tie sekundarne pohromy (teplotne rekordy a nestability pocasia, topenie ladovcov... este ze sme vo vnutrozemi :-)..., atd.)...

Takze osobne s tymto pohladom na vec som proti svieteniu cez den. Navrhoval by som zaviest akesi extra svetla s nizkym vykonom na denne svietenie, napr. aj ledkove..., podobne ako sa zavadzala povinna hmlovka vzadu... No pouzivat stretavacky cez den - to nie.

Pekny den


17.08.2007 17:52

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Vilinko27
 Turista 

Ikona

im to jebe :'( sak robim vodicak som v autoskole a mam problem sa udrzat na 60tke.....este ench daju 50a ze konic umiram....a ked zo 40ich napadne dat 30? to co budeme? ved pocul som uz o tom ze ked raz niekde merali fizli rychlost v dedine tak prvy ju prekrocil cyklista :D a ja osobne som na biku raz isiel 76km/h!!! pravdaze v dedine :D a fizli mi za to nic nemozu...toto slovensko je cele nespravodlive? :D nespravime vystahovanie do ameriky? :D tam nekontroluju ani mosty ci su v dobrom tech. stave....maju v pci...mne sa to cele nepaci......vrrrr sak si kupim raz motorku a budem sa trtkat na motorke 50....ked tam ma tachac do 300? :-) to vie nasrat.... a tie vesty na bike....v zivote si to nik neoblecie :D vyhlasim strajk...:P :-(((((( :-(((((( :-(((((( zasrany buzeranti.


17.08.2007 18:12

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

ii73
 Turista 

ja len k téme:
suhlasím a je mi luto, ze to nepreslo skor


17.08.2007 18:45

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

barlac
 Jogurťák 

ja navrhujem,aby sa motocykel ci auto v obci tlacilo >:-) >:-) takto to bude ok,nikto rychlost neprekroci.len neviem co na to nakladaky. :-D


17.08.2007 19:26

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

08ske
 Kávičkár 

Ikona

no vyborne,,to už mozem rovno zaniest papiere na inspektorat aj sam...
-doteraz si pytali 2ku skoro za vsetko,,teraz 5ka,,,
-ale toho _prezidenta_ na "sutaznom voze" by som ofuknut chcel...,hlavne ze on a minister KALIMERO jazdia košér...


17.08.2007 19:40

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Bald
 Čoprák 

Ikona

Dnes som siel autom cez obec 40km/h a tolko ko*otov chodcov mi vbehlo na cestu ze popi*ofka takze bezpecnost hadra, pretoze kazda pi*a si povie ze idem pomaly a stihne prejst a pri takej zavratnej rychlosti ani nevidno ci auto spomaluje aby dalo prednost. Nabuduce ich curakov vsetkych zramujem :-((((((

Nech buzeruju neosvetlenych ciklystov ked chodia 3 vedla seba, a babky co sa rozpravaju naprostred krizovatky a nech naucia chodcov ze ked uz jak slepa pi*a vbehne na cestu a potom zbada auta, tak ma rychlo prebehnut na druhu stranu a nie zastat a hladiet jak tela a rozmyslat ci ma prejst alebo sa vratit. :-((((((

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Bald (17.08.2007 19:45)


17.08.2007 20:09

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

milan3232
 Turista 

Ikona

Copy - jedna sa o konstrukcnu rychlost uvedenu v papieroch od vozidla.

Kolki z kritikov citali zakon?
Cital som, ze znizenie rychlosti zo 60km/h na 50 km/h zachrani niekolko desiatok percent zivotov. samozrejme sa tym zvysi percento "s trvalymi nasledkami". taktiez klesne pocet nehod, lebo z 50 km/h zastavis skor ako zo 60 km/h. Dalsi argument: je predpisana 60, vsetci chodia 70. Bude 50, vsetci pojdu 60 km/h... Okrem toho, kde v SR sa da jazdit cez dedinu ci mesto 60 km/h? Ved pri takychto poctoch aut co dnes je na cestach sme aj tak v zacpe... Neda sa to porovnavat s dobou davno minulou, kedy nebolo tolko aut.

... a vysoke pokuty - tak predsa jazdite podla predpisov... Z vacsiny prispevkov mi je jasne, ze vsetci vedome porusuju zakony. :-O


17.08.2007 20:12

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

matvej: teraz tiez uplne vazne a bez emocii - kazdy by si mal pozametat najprv pred svojim prahom, ci uz politici ako aj my...

Sam sa povazujem za relativne seriozneho vodica, ktory sa snazi vsemocne dodrziavat predpisy.Napriek tomu som dnes na motorke porusil mpr-ku asi 25x. Tak preto moc nepindam, lebo viem, ze sam nie som svaty, aj ked foto v profile hovori o inom...


17.08.2007 20:17

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

milan, mas dodrziavat bezpecnu vzdialenost, tak ako mozes naburat, haa?? keby boli na svete co i len dve auta volakedy, tak keby isli tesne za sebu, tak ten druhy by to aj tak nestihol ubrzdit... ci pojdes 180 abo 30, ked nedodrzis rozostup, rozbijes si chrapu.. a kolony su preto, lebo skurvena avia ide hore sturcom 20, po rovine 60 a v dedine 40 a dokial budu taketo zdrapy behat po cestach, dotedy budu kolony a vsade vyteceny olej a ine blbiny..


17.08.2007 21:56

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

robo26
 Turista 

Ikona

Vilinko27: ved jasne, co by si ty chodil 50 ked mas na tachaci 300. Ked sa vysekas alebo niekoho zrazis a prezijes to, tak to moooozno aj sam pochopis :-~


17.08.2007 22:22

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

juloMZ
 Turista 

Ikona

Max. rýchlosti? OK. Výška pokút? OK. Treba všetko dodržiavať a máme to v suchu. Ale ak policajt niečo nájsť chce, tak to nájde. Aj keby si bol aj s moto ako zo zlatej škatuľky. Ja proti tomu nemám nič, ak sa zákonmi budú riadiť aj páni veľkomožní. Lenže nebudú :-~ a budú sa nám smiať cez kameru do očí, že akí sme fasoši, platíme a platíme, predáme moto aby sme splatili pokutu (aj keď neoprávnene) a oni si kúpia nové vládne bavoráky. Pretože tie dvojročné už stratili výkon.


18.08.2007 7:46

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej ono pred 20 r sa jazdilo 70 az 80 km a vecer ani auta moc nejazdili sem tam a nikomu to nevadilo islo sa pekne v pohode , mne nevadi 50 ka ani 90 ka mimo mesta ani 40 ka , ono postupne to vsetko pochopis je to vekom


18.08.2007 9:54

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

JoXo
 Jogurťák 

Ikona

mate respect vsetci co tu tvrdia, ze co tam po vyske pokuty, ma sa dodrziavat vyhlaska,len mi nejde do hlavy, ako sa da zmenit nazor behom 7 hodin

12:54 Uz zase sa tu ozyvaju sami spravodlivo nasrani obcania SR, pseudoznalci dopravnej problematiky a ini. Reakcia typu, ze na nase platy su pokuty prilis vysoke, je uplne absurdna, ved staci tak malo - dodrziavat dopr. predpisy, nie?

20:12 Sam sa povazujem za relativne seriozneho vodica, ktory sa snazi vsemocne dodrziavat predpisy.Napriek tomu som dnes na motorke porusil mpr-ku asi 25x

este raz a posledny krat v tejto teme reagujem

ale co ma uz teraz SERE - zvysenie 2.000,-Sk pokut na 5.000,-Sk
uz to vidim ako to dopadne, okamzite vsetky priestupky budu za 5.000,- Sk. A co urobi obycajny panacik. Ponukne 2.000-3.000 Sk len aby usetril. A o to asi pojde. Bude to velmi, velmi dobry prijem k vyplate.


chcel som len povedat, ze tu chyba daka prevencia a toto hra do karat na sikanu, buzeracia a hlavne korupciu

P.S:
1.pokutu som nedostal minimalne 3 roky,
2.rocne najazdim cca 100 - 120 tis km

:-P



18.08.2007 10:25

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

zug21, napr. v piatok som behal z jedneho uradu na druhy, potrebujes rychlo povybavovat lebo ti horia terminy, a z tych 20 jazd za ten den sa raz zabudnes priviazat s pasom, pritom jazdis len po meste a nikoho tym neohrozujes ze si neni priviazany a spoza obchodu vybehne polis a si jasny minimalne za 5 kil a stratis tam s nim min. 20 minut.. a ked este zacne kontrolovat povinnu vybavu, tak stratis dalsich 10... cize nic nevybavis, este aj zaplatis a clele je to napitchu... a este ked mas 17ky kola na aute co ma v papieroch napisane len 16ky, tak ti zobere technicak a si dojazdil.. ale to ze polis ma na svojom aute aj 22jky a mozu tam byt max. 18ky, tak to nikoho nesere..

kmotr, najprv nech si upracu pred svojim prahom flojdi, lebo oni maju ist prikladom ako zastanci zakonu a potom az mi ked budeme vidiet ze sme si vsetci rovni.. ;-)


18.08.2007 11:41

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

JoXo: ty porovnavas dve rozne a spolu nesuvisiace vyjadrenia. Najdi mi, kde ja pindam na vysku pokut, takisto mi najdi, kde som napisal, ze nikdy neporusujem predpisy. A ked sme uz u toho porusovania, tych 25x sa tyka vyhradne jazdy mimo obec cca 100kmh.
A tvojmu nazoru na zvysenie pokut mozem dodat zase iba: "Reakcia typu, ze na nase platy su pokuty prilis vysoke, je uplne absurdna, ved staci tak malo - dodrziavat dopr. predpisy, nie?"


18.08.2007 11:50

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

kmotr, viem ze som do teba rypal, aj sa ti ospravedlnujem za to, mas recht s tymi pokutami, ozaj je mi jedno kolko budu pokuty vysoke a ci budu polisi stat na kazdom rohu, len nech sa momentalny naprd system zmeni tak, aby bol neuplatitelny a aby si zakonodarci nerobili z tych zakonov dobry den, ved oni tiez nie su nadludia a zakony maju platit pre vsetkych.. my sme ich volili nie preto aby nas drbali, ale preto aby vymysleli lepsie fungovanie pre nas vsetkych ale zatial nas len okradaju a smeju sa nam do oci, porusuju zakony jak na beziacom pase a upravuju si ich podla svojej potreby.. ak sa toto zda byt niekomu dobry system, tak bud som ja ozaj vytrety ked tomu nerozumiem abo ja uz nevem co potom ine... :-}


18.08.2007 11:59

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Matvej: Skús vymyslieť systém, aby sa fasa chalan v uniforme nemohol dohodnúť s vodičom na úplatku, namiesto pokuty.
Tak, ako je zem navždy (takmer) guľatá, tak budá všetci (takmer) politici vždy kradnúť. Zober si len takého truľa, ktorý dá policajtovi namiesto 2000 pokuty 500 korunáčku do vrecka. Ušetril 1500. Myslíš si, že keď mu jeho povolanie poskytne 100 násobne lepší kšeft, že ho odmietne? Nebuď naivný. :-)))


18.08.2007 12:09

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

vadim, preto by rychlost mali merat len radarmi ktore maju fotobunku ako v nemecku a ked ta cvakne tak ti rovno podla vysky prekrocenej rychlosti poslu domov sek a basta.. s tymi politikmi je to naprd, to by sa musel system zmenit uplne od piky, by to xcelo nieco vyssie ako su oni, napr. nejaky specialny europsky sud, na ktory ho bude mozne zazalovat a ktory bude mat pravomoc to vysetrovat.. viem ze neni to jednoduche, ale dalo by sa na nieco prist, ale to by uz potom nikto nexcel byt politik.. :-D


18.08.2007 12:22

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej: Prekročenie rýchlosti je len jeden z množstva priestupkov.
Myslíš, že inštitúcie EU sú dokonalé. Veď si len pozri, akou súpravičkou zmrdov to tam kontaminovali voliči zo Slovenska.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (18.08.2007 12:23)


18.08.2007 12:27

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

to hej vadim, ale nieco sa musi dat vymyslet.. :-}


18.08.2007 12:33

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej: Nevymyslíš nič. :-((((((
Najvačšie kurvy budú vždy najviac kradnúť a vykrikovať dokola, aké sú iní hyeny a ojebávači. Či je to prvý vládny činiteľ, alebo posledný predavač.


18.08.2007 15:29

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

:-(((((( :-(((((( terminatora na nich :-(((((( :-((((((


18.08.2007 15:53

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

matvej: OK, beriem na vedomie a prijimam, secko dobre ;-)
Vadim: "akou súpravičkou zmrdov to tam kontaminovali voliči zo Slovenska." ...... ja skapem :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D


18.08.2007 16:33

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

ivko
 Kávičkár 

Ikona

No hurá, už som si myslel, že osprostelí spia.
Skôr ako to hodia - tie návrhy zákonov - medzi nás, potencionálnych nedodržovateľov predpisov a platičov do štátneho rozpočtu a obecných kás a samozrejme do vrecák skorumpovaných, mali by kompetentní zverejniť štatistiku. Ale takú, ktorá je - k veci.Nie odpoveď - takú štatistiku nevedieme, nie je nám známe alebo všetko je to tajné.
Potom, by sme vlastne vedeli, čo tých ,, zástupcov ľudu,, a ich prekladačom zákonov k takýmto činom vlastne vedie.
Mimochodom. keby som v minulej dobe predložil niečo, čo by boli spoločensky nebezpečné, okrem zosobnenia by som dávno počítal dlaždice v nápravných zariadeniach.
Rýchlosť -
v 21 storočí, kde je všetko samo osebe veľmi rýchle, znižovať rýchlosť na 50 iba preto, že je to v celej Európe je nemúdre. Moje skúsenosti - čím pomalší na dobrej vozovke - tým viac ohrozuje ďalších. V obciach sa jedná predovšetkým o bezpečnosť chodcov, ale pre tých sú vlastne chodníky, podchody, nadchody. Teda mali by byť, nie sú . alebo sú v malej miere. Tak teda bude sa brzdiť premávka.
Dobre si pamätám na doby, kedy sa mohlo chodiť i v obciach v čase od 23.00 do O5.00 ako mimo obce teda 90.km/hod ( okrem miest, kde bola obmedzená na 40)
Pokuty -
áno súhlasím, všetci aj páni poslanci a im podobní- najskôr imunita preč a potom mudrovať o postihoch ( klasická výhovorka o politických nátlakoch je na smiech)
Mám iba jeden názor, buď všetci alebo nik.
Úsek cesty napr. z Trenčína smer Bánovce n/ Bebravou pri obci Trenčianske Jastrabie. Cesta I triedy, ktorá sa neustále prepadá, je vlnitá a nebezpečná. Výsledok - znížená rýchlosť a nebezpečné misto. Kde je tá pokuta pre správcu komunikácie há? Nuž sami sebe ? Zodpovední už mali v rámci ,, pokuty,, kopať a pracovať na tej vozovke dňom im nocou. Načo to stále platím a živým takýchto správcov? Nie sú peniaze? No teda by ste sa čudovali, že koľko ich je.
Svietenie-
Tomu, kto si sadá za volant preto aby si odpočinul nepomôže ani osvetlený vianočný stromček. Okrem zníženej viditeľnosti a opodstatnených dôvodov celodenné svietenie podľa mňa je len -
ničenie okolitej prírody, naháňanie ziskov pre všetkých zainteresovaných pri výrobe a predaji vymeniteľných častí vozidiel ako žiarovky, baterky a podobne.Ďalej je to zvyšovanie spotreby mojich motorových vozidiel a ďalšie ,,výhody,,.
Mohol by som sa vytáčať ďalej , ale načo? Idem na dovolenku pozriem ako to beží v Afrike.

Záverom - ako ľahko nás manipulujú bez vedeckých a releventných dôkazov. Kto ? No to oni.
Čauko


18.08.2007 16:59

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

ivko, tiez to tak vnimam a sere ma to.. :-((((((


18.08.2007 17:57

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Urho
 Čoprák 

Ikona

píšte si tu čo chcete.jedno je ale isté našim mocipánom vôbec nejde o bezpečnosť cestnej premávky.sú to nenažranci,ide im len o naplnenie štátnej a teda aj ich súkromnej kasy.správne tam niekde medzi prvými príspevkami podotkol jeden pisatel:zapáliť hrad,ale aj s tými hajzlami čo sú tam!!! :-(((((( :-(((((( :-((((((


18.08.2007 18:02

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

ii73
 Turista 

ja nechapem, co sa tu poniektorí trasete
ved sa spravajte na ceste tak jak sa ma. ked to neviete, stací pozriet do vyhlasky, nie?
co je na tom tak tazke.


18.08.2007 18:07

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

uplatky je to v mysleni ludi a v tom ze mame male platy a kazdy si rad pomoze ked moze ,vonku to ludi ani nenapadne naco sak to nepotre,uje ,ma plat 100 000 sk na nase tak chodi poctivo do servisu nic neopravuje ,neuplaca nepozna co to je atd a v praci nic neukradne , komunisti nas naucili takto zit pred tym to ani u nas ludia nepoznali ,matvej ja som mal dodavku a jazdil som ako taxi takze viem ako to je ked sa nahanas ,


18.08.2007 18:58

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Už sa nepamätám ako sa volá pravidlo: "Ak a=b a b=c, potom aj a=c." V matematike to platí, ale v živote asi nie.
a) Polícia v boji za zníženie nehodovosti zvyšuje pokuty a sprísňuje pravidlá.
b) Najväčším priestupkom je spôsobenie nehody.
c) Ale ak sa nehoda stane, odmietnu k nej prísť a exemplárne potrestať vinníka, ak nie je nikto zranený a po novom škoda na žiadnom vozidle nepresiahne 160 tisíc.

Načo aj, hlásená nehoda predsa predstavuje prácu, zhoršenie štatistiky a žiadne bočné prachy.


18.08.2007 19:00

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Pilgrim: 10 násobok minimálnej mzdy! Teda nejakých 70 000.


18.08.2007 19:08

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Vadim, bavíme sa o návrhu nového zákona, nie o dnešnom stave. Takže trvám na 160.000.
Zdroj: dnešná Pravda, str.3


18.08.2007 20:07

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Diger
 Turista 

Ikona

matvej: :-D


18.08.2007 20:49

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Ivko, Prečítaj si Pilgrimov príspevok do tejto debatky zo:17.08.2007 o 12:08 odpoveď je tam,lem še poradne kukni. ;-)
Pilgrim, To pravidlo platí aj v tomto prípade, je to iba uhol pohľadu. V hore menovanom príspevku je aj vzorec. :-D


18.08.2007 20:54

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

slimak
 Turista 

Ikona

No teda, prídem z dovolenky a hneď takéto hefty tu čítam...

Prečo nadávate na zvýšenie sadzby pokút? Nedodržiavate predpisy? Preto tie pokuty sú, aby pôsobili represívne. Prečo by ma malo trápiť, koľko je sadzba za krádež, keď nekradnem..?

Prečo si myslíte že 50ka v obci je k ničomu? A v iných témach pritom nadávate, ako si vás nikto v premávke nevšíma? Ja síce jazdím autom rýchlo, kamošom ani nemusím vravieť aby sa v zadu v aute pripásali, robia to automaticky a veľmi pohotovo :-} , v obciach však chodím niekedy aj 40, kde je 60ka. Rýchlejšie by som sa miestami bál. Nie o svoj život, ale o životy detí, starých ľudí a hydiny.
I keď priznávym, že aj v obciach by mali byť rôzne rýchlosti, niekde je stále značená obec aj keď zastavaná plocha nikde na okolí...

Prečo si myslíte, že celoročné svietenie a zimné pneu je obmedzovanie slobody a nič nerieši? Svetlá vidno vždy z dialky, na rozdiel od šedých farieb, v zime chytajú staré škodovky šmyk jedna báseň. Svietim celoročne, žiarovky nemením. Pneu prezúvam, považujem to za nutnosť.

A ešte jeden osobný postreh na záver... väčšina ľudí nadáva na korupciu a rodinkárstvo, a keď niečo potrebuje vybaviť, tak sami zháňajú známosti. ;-)


18.08.2007 21:19

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Diger
 Turista 

Ikona

slimak: ako píšeš v poslednom bode ;-)


18.08.2007 21:26

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

slimak, ten posledny bod: to preto, lebo kkt bez toho vybavis.. pojebanu branu z druhej strany pozemku do druhej ulice vybavujem uz mesiac a prihlasit auto sa ti normalne tiez niekedy nepodari do 1 mesiaca.. ked mozu druhy, mozem aj ja.. skus si ist vybavit len pojebanu autoumyvarku alebo autobazar... sak to su kkti na entuuu.. to bez uplatenia sa stebu ani nikto rozpravat nebude.. :-((((((


18.08.2007 21:38

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

slimák: Nikto nemá v aute (motorke) všetko na 100% v poriadku, môžeš urobiť banálnu chybu a "fasa chalani" sú pri dvaapolnásobných maximálnych pokutách dvaapolnásobne viac motivovaní, aby ti niečo "našili".

Kinkong: Hovorím tu o pár percentách "fasa chalanov". Nie o väčšine čestných policajtov.


18.08.2007 22:08

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

juloMZ
 Turista 

Ikona

Vadim zameň poradie slov pár a väčšine! Iste si sa zmýlil ;-) .
Slimak: Ja to s tými známosťami nerobím ( a mohol by som), nemám dôvod, ani sa nesťažujem na nový zákon. Len nech ma nejebe pán policajť a snaží sa zo mna vytiahnúť cash a to bezdôvodne. Pravda len dovtedy, kým si neprečíta meno na vodickom. Mne nestojí o vylízanie sa z chyby priestupku, zaplatim, len nech mám dôvod. Že mi pán policajt po dôkladnej kontrole auta, ktoré nemalo chybnú stránku po 20 minútach zdržovania povie, máte chybnú geometriu, ste ochotný zaplatit, alebo vám vezmeme technický. A mám na to troch svedkov.
PS: Ak ma pamäť neklame, policajt nemá právo kontrolovať technický stav vozidla v takom rozmere. Nato mám platnú stk a ek. alebo sa mýlim?


18.08.2007 22:12

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

juloMZ
 Turista 

Ikona

U našich južných susedov to majú zriešené ináč. Na parkovisko zastanú s "prenosnou stk a ek", vyberú z kamionu, zastavia ta, skontrolujú ak ok, fičíš dalej s pozdravom na dobrý zvyšok dňa, ak nie dajú ti dojazdový papier na miesto bydliska. Aj týmto spôsobom bojuju proti korupcii na staniciach Tk a EK. U nás by mali začať boje na "hrade" a podpáliť!


19.08.2007 8:22

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Předpis je předpis, vůl zůstane volem, zákon je zákon a život jde kolem dál.

Pripravte si penaženky páni >:-) :-P ;-)


19.08.2007 9:00

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

rado48
Darca Krvi  Turista 

Ikona

S-M-S Strana Motorkarov Slovenska
Pripravit stanovy
Zaregistrovat sa
Dostat sa do parlamentu
Uzivat poslanecku imunitu

Kto sa prida? :-D


19.08.2007 9:46

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Rado48 - Idem do toho. A ked sa tam nabalime tak by sme mohli uz aj ten okruh konecne postavit. 8-) :-D


19.08.2007 9:55

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Diger
 Turista 

Ikona

Vadim: Niečo na tom bude. 8-)


19.08.2007 9:56

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Diger
 Turista 

Ikona

rado48: Ale len ako predseda :-D :-D :-D


20.08.2007 2:20

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

copy
 Skútrista 

Ikona

motorkari slovenska spojte sa na vecne casy a nikdy inak


20.08.2007 9:02

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

JayKey
 Jogurťák 

Ikona

som proti svieteniu cez den koli tomu ze motorky su menej viditelne. Za jasneho pocasia by musel byt clovek slepy aby prehliadol nesvietiace auto. Aj v roztrasenych spatakoch na jawe som bol schopny identifikovat, ze za mnou je nejaky objekt aj ked akurat nesvietil. Za znizenej viditelnosti sme povinny svietit tak ci tak. Spotreba paliva pri svieteni je vyssia - energia na svietenie sa musi niekde vyrobit a ta sa vyrobi z paliva. Vyssia spotreba znamena vyssi prijem do rozpoctu zo spotrebnej dane a v ramci celeho slovenska su to pekne miliony a o to ide...co tam po nejakej bezpecnosti, ta sa tym aj tak nezvysi a ti hore to dobre vedia. Maximalnu rychlost v obci prisposobim okamzitej situacii. V nas v BN je taka rozbita cesta, ze ist tade 60 tkou je ako ist po roli, navyse je tam prechod na prechode, preto idem niekedy aj menej ako 40. Ale poznam aj dediny, kde sa da s prehladom ist 80. Mimo obce ked idem 90 tak som velitel kolony. Vsetci ma obehuju a vecsinou riskantne. Pri 90tke je cesta nudna a uspavajuca a clovek straca pozornost. Nemyslim si,zeby sa zvysila bezpecnost na cestach, keby chodili vsetci 90. Vsetkym ide len o prachy, nahrabat co najviac a co najrychlejsie... tot moj nazor


20.08.2007 11:16

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

copy
 Skútrista 

Ikona

JayKey: pravdu mas.. a este to ma sekundarny efekt..
cim viac povinnosti musis ako vodic splnat, tym vacsia pravdepodobnost, ze na niektoru zabudnes. A teda ze pri kontrole (svietenia, vybavy, rychlosti) pustis zilou do rozpoctu - formou pokuty.


20.08.2007 16:08

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Diger
 Turista 

Ikona

copy: ale niečo vydržať musíme. Nie? Veď sme šialenci na motorkách ;-)


21.08.2007 13:49

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

copy
 Skútrista 

Ikona

diger1: v aute je to detto


21.08.2007 17:58

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Diger
 Turista 

Ikona

copy: ja som to myslel " .... "


22.08.2007 17:22

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

amart
 Jogurťák 

Ikona

V Belgicku vraj cajti vyzbierali na pokutach 100 milionov eur a nevedia co s nim tak ich minaju na hluposti. Nakupili si motorky na ktorych nevedia jazdit a maju ich v pivnici. :-D

SPRAVY o 5. MARKIZA 22.08.2007


22.08.2007 17:46

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Diger
 Turista 

Ikona

amart: ale u nás by hneď vedeli čo s nimi. To sa neboj. :-)


22.08.2007 19:26

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

amart, este aj malo by im bolo :-D


22.08.2007 20:51

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Diger
 Turista 

Ikona

tak to ano


23.08.2007 8:05

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Vilinko27
 Turista 

Ikona

robo26 : mne sa len nepaci ze znizia rychlost je to sprostost nech radsej si davaju pozor na takych ludi co priamo ohrozuju bezpecnost.......;) pochopitelne ze nebudem chodit jak andelicek ale v dedinach budem dodrziavat........v dedine ta zkasiruju hned :D :-~


23.08.2007 9:04

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

doddy
Darca Krvi  Geriatrik 

chlapi, ja suhlasim so vsetkymi zmenami, ale iba v pripade, ze to bude fungovat.
ak budem vsetko dodrziavat a policia mi da pokoj, tak ok, ale ak ma maju zastavit a napriek tomu, ze som nic neporusil, zamerne nieco hladat, aby ma mohli pokutovat, tak je to cele zbytocne.

vsetko uvidi cas a preto nadavat vopred je zbytocne (najviac nadavaju chronicky porusovaci pravidiel)

PS: musim este reagovat na davnejsi tv-shot o trojuholniku na moto. este to ani neschvalili a uz motorkari (hlavne jogurtaci) pi..vali, ze sa im do moto nezmesti... ved ked je mensia motolekarnicka, tak isto bude aj mensi trojuholnik, ked bude povinny ;-)


23.08.2007 10:59

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Včera bolo akurát v správach, ked policajt má nehodu na 99,9% neni na vine on. Tak toto ma pekne nasralo. :-((((((
Nech si berú pokuty aké chcú ale nech nezneužívajú právomoci.


26.08.2007 0:05

Re: Rýchlosť sa zníži, pokuty sa zvýšia

Vilinko27
 Turista 

Ikona

aj tak s ami lubila slimakova hlaska ze sa boji aj o hydinu :-D


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.