Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1310 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26297
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15872)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10425)

Nehody starších vodičov - Diskusné fórum - Nehody

Sú chvíle v živote strážnych anjelov, keď nedokážu pohotovo reagovať prípadne nestihnú dôjsť na určené miesto včas. Preto sa nespoliehajte na šťastie či náhodu a jazdite vždy tak, aby ste vedeli pohotovo reagovať a bezpečne zastaviť.

Nech je toto fórum miestom tichej spomienky na tých, ktorí nedošli do cieľa, ale aj miestom varovania pre tých, ktorí sa chcú učiť na vlastných chybách.

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuNehody starších vodičov - Diskusné fórum - Nehody

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 |

08.06.2023 11:44

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

ja uz sa tu nejdem zas natahovat ludmi ale po niektorych zazitkoch z poslednych dni ako to poniektorym dochodcom kuruje by som im aj zakazal vychadzat z bytu...to je jedna katastrofa ked to zacne spliechat ludom na majak a je jedno ci su za volantom alebo nie...


08.06.2023 20:39

Re: Nehody starších vodičov

kemo
 Geriatrik 

Nozdorum - gratulujem, neviem kto si, čo si ale to čo si napísal. super "Zase si trafil do čierneho".

Práve pred pár týždňami som dokončil jeden znalecký úkon.
29 ročná pani na GLC-čku uviedla, že vošla po rozsvietení zelenej do križovatky a ten starý pán do nej zozadu narazil. (Autá neboli nejako moc poškodené, ale bolo treba meniť niektoré diely na oboch.)
Ten starší pán (76 ročný) uviedol, že stál za autom tej panej, ona sa rozbehla, on sa začal rozbiehať za ňou s odstupom 6-7 m. Ona zastavila a začala cúvať.
Je to jasné, že ("starý trepal"). No a záznam z priemyselnej kamery, ktorá našťastie bola natočená na tie autá (nie vždy to tak je) ukázal, že (Nozdorum dobre čítaj) : ten pán sa začal rozbiehať s odstupom cca 8 m, tá "madam" v križovatke zastavila a začala cúvať. On zastavil, keď bol cca 2 m za ňou a ona doňho v pohode narazila.
Sledovanie dopravnej situácie, reakcia toho pána - jednoznačne OK.
Všetci sme boli blbci (policajt, ja a advokát toho pána) až do okamihu, keď tej babe policajt ukázal videozáznam. Najprv to bol podľa nej podvrh, no a potom začala, že sa chcela pomstiť manželovi, aby opravoval auto.

Čo dodať. Starí ľudia by nemali vôbec vychádzať von ... Nozdorum, hádam by sme mali zakázať aj mladým vychádzať von .... (koľko máš rokov, niektorým by sa malo zakázať aj pridávať príspevky na toto fórum, čo Ty na to ???)


08.06.2023 20:47

Re: Nehody starších vodičov

Jeff
 Jogurťák 

Ikona

Re: kemo: Dobrá odpoveď členovi tohto fóra ktorého foter, mimochodom mladší ako ty a jazdí ako dement, tak on sám z toho usudzuje, že všetkým 60+ treba odobrať VP :-~


08.06.2023 20:57

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: Jeff: to nebolo nic s nim...to len staci vybehnut na kratky nakup do kauflandu o 10 doobeda..tie zazitky od parkoviska uliciek tovaru az po vrieskanie kokotin na brigadnicku predavacku...nemalo to nic s jazdou xD ked niektori ludia nemaju chut zit tak nech sa daju odjebat a neotravuju ludi naokolo to je cele...a bohuzial foter nema este ani blizko ku 60 tomu ked bude mat 60 bude bavit tak ze bude uz asi len na ustave

Dôvod úpravy: a to neni ze den :D ze raz sa stalo...to je pravidelne den po dni normalne ze daily program by to mohol byt...zacnem robit skoro rano po nejakych 4-5 hodinkach si dam pauzu idem vybavit nakupy potraviny drogeriu atd...a toto co sa deje v tychto centrach kde sa chodia ventilovat rozne existencie...no napisal by som tu ale asi by ma blokli :D ked to skratim kto uz nema preco zit a jeho jediny udel je nicit zivot ludom okolo nech sa ide radsej odj....

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Nozdormu (08.06.2023 20:59)


09.06.2023 5:48

Re: Nehody starších vodičov

Thorien
 Turista 

Ikona

na to ci je niekto idiot nema vek takmer ziadny alebo len mizivy efekt


09.06.2023 6:30

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: Thorien: to nie je tak uplne a vlastne vobec pravda...a je o tom nie jedna studia a vyskum ako s vekom jednak sa pomaly rozvijaju rozne degenrativne choroby a jednak ako sa meni myslenie a mentalita...a neni to len na slovensku ale aj inde len u nas vo vacsej miere...clovek skonci v praci pokial nema konicky zacne sa citit nepotrebny...deti v rici v amerike nemecku australii barzkde a cloveku zacne pri 12h dennom sledovani televizie kurovat...okolo 70ky a 75ky sa uz tak znizuje schopnost rozoznat nejaku kravinu od reality ze ludia co maju nahodou v tomto veku pristup na internet a ziju sami tak idu uplne mesuge...

cim netvrdim ze v inych vekovych vrstvach nie su idioti :-D je ich tu pozehnane vsade naokolo :-D :-D staci sa rano vklude prejst do mesta na ranajky a pozerat na tie xichty za volantom :-D biele hanky od pucenia volantu skripanie zubami krvave oci kazdy len sa vsade jebe truby nervozny zo svojho mizerneho zivota :-D vidim to pravidelne za pol hodinu cesty clovek zbada jedneho ineho co ma pustenu hudbu a si spieva kyve hlavou a dava usmevy naokolo a 99% by ti najradsej najebalo uz za to ze mozes mat rano dobru naladu >:-)


13.06.2023 11:20

Re: Nehody starších vodičov

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

koktejl.azet.sk/clanok/y5pBbdb/filmovy-svet-smuti-zomre... - 71 rokov, na motorke, tak si predstavujem svoj dochodkovy vek... zial tomuto chudakovi auto skrizilo cestu... RIP


13.06.2023 20:02

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

vidikon:
Chceš potvrdiť štatistiky že dôchodcovia spôsobujú najviac dopravných nehôd. :-D
A ten vodič toho auta, ktoré mu skrížilo cestu mal 97 rokov. (údaje mám z Hlavných správ a preto sú nevyvrateľne pravdivé)
Ešte jazdím na moto ale len medzi zajačikmi, bažantami a chrústami. Medzi motorkárov na asfaltové cesty ma strach nepustí.


01.07.2023 6:20

Re: Nehody starších vodičov

matkulec
 Veteránista 

Re: kemo:
aj sa zmenila skutková podstata?


01.07.2023 11:27

Re: Nehody starších vodičov

barlac
 Jogurťák 

stary,konecne mozes nieco napisat, kde ozaj mas osobne skusenosti a vies 8-)
ale ty zase vytiahnes,tam pisali,tu pisali,hen pisali. :-))) dj uz nieco co si nestiahol z virtualneho sveta ,ale zo svojej gebule. >:-)


01.07.2023 12:09

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

barlac:
Keď ti odpoja internet tak nebudeš vedieť ani len natiahnuť budík.


01.07.2023 19:04

Re: Nehody starších vodičov

barlac
 Jogurťák 

preco si to myslis? 8-)
budik poznam,dokonca aj ten co mal fosforovy cifernik.babuska taky mala. >:-) dokonca aj vykazuje znaky rádioaktivity. :-@ :-@ ale taky bol v minulosti svet. :-*
ale debata bola, nie o priblblom radioktivnom budiku. tak nezachadzaj >:-)


01.07.2023 20:04

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

Každému svietil pri hlave rádioaktívny budík. A teraz práve tí starší, ktorí mali tie budíky, ožiarení, spôsobujú nehody.


01.07.2023 22:16

Re: Nehody starších vodičov

barlac
 Jogurťák 

zmeskal si vlak,. :'( mohol si zahviezdit. >:-)


02.07.2023 20:13

Re: Nehody starších vodičov

kemo
 Geriatrik 

Matkulec - mala by sa?


02.07.2023 20:32

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

Matkulec.
Skutková podstata sa nemôže meniť.


02.07.2023 22:50

Re: Nehody starších vodičov

matkulec
 Veteránista 

ako znela obžaloba? poškodzovanie cudzej veci? Vyzerá to tak, že jej bol dokázaný úmyseľ.


03.07.2023 12:17

Re: Nehody starších vodičov

kemo
 Geriatrik 

Matkulec - mňa znenie obžaloby nezaujíma a v predmetnom prípade som robil posudok ako jeden z podkladov pre ďalšie konanie vo veci. Neviem ako to dopadlo, či to skončilo ako priestupok alebo trestný čin.
Neviem, či si bol účastný takýchto nehôd, alebo v akej pozícii (znalec, obhajca ...) si bol alebo si ale advokáti vymyslia všeličo pre klientov a na súdnych pojednávaniach v takejto veci je tiež kopa srandy.
Takže k tej konkrétnej veci - neviem v akom to je štádiu konania a ani ma to nezaujíma. Ak budú k tomu vyžadovať moje ďalšie "služby", tak ma vyzvú.
K tomu úmyslu - a čo ak "chuderka" omylom presunula volič na automate na cúvanie ? A advokát sa bude biť do jej posledného Eura, že to bolo tak. ?????????????? Nereálne ??????????
Z mojej strany k tejto veci HOVGH !


03.07.2023 12:39

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

Spôsobenie škody neúmyselne , úmyselne alebo opomenutím ,nemení merito veci ani podieľ viny ani výšku škody.
Akákoľvek udalosť spojená s prevádzkou motorovehého vozidla je dopravná nehoda a podľa výšky spôsobenej škody je buď riešením dohoda alebo rozhodnutie správneho orgánu.
Súdny znalec nesmie predkladať právne úvahy vedúce k určeniu vinníka.


03.07.2023 19:16

Re: Nehody starších vodičov

kemo
 Geriatrik 

Egres2 - Tu neriešime znalcov. Ale, keď si už načal ...
Možno by si sa divil, aké otázky dá koľko krát aj sudca, hoci je to vyložene koľko krát otázka právneho posúdenia a nie technická. Napr. taká technika jazdy. Dá sa odpovedať bez odvolania sa na zákonné ustanovenia? Nedá. Tak sa to schová za tzv. "technicko-právny výklad (alebo vyjadrenie)" zatiaľ s tým nikto nemal problémy, ani advokáti. Ale používa sa to vyložene iba v prípade, že je taká otázka zadaná. Odpoveď na takú otázku spravidla začínam "Znalcovi neprislúcha riešiť otázky právne ale .... "

To už sme ale značne mimo tému. Tak čo odoberieme všetkým starým tie vodičáky ??? >:-) >:-) >:-)


03.07.2023 20:22

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

kemo:
Skúsenosti so sudcami mám a riadne pokrivené rozhodovanie je viac ako bežné.


Samozrejme. Od veku 45 rokov môže občan jazdiť jedine na ťave, volovy a somárovy. Na mula alebo mulicu už bude potrebovať lekárske potvrdenie.



04.07.2023 11:12

Re: Nehody starších vodičov

matkulec
 Veteránista 

Re: kemo: len dopľňam to čo si uviedol: "že sa chcela pomstiť manželovi, aby opravoval auto"
Čiže z opovrhnutia hodných pohnútok.
Nie nemám, ja som robil len vydieračky, ubližovačky, vypalovačky a organizovaný zločin ešte na uboku.


04.07.2023 12:27

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

dneska som si spomenul na toto vlakno :D jazda na dvojprudovej ceste po meste...pred nami v pravom pruhu v ktorom idem ja vykopavka kanal vsetko opaskovane oznacene...pred prekazkou zapinam blinker idem sa radit s prednostou do laveho pruhu kde si to plesaty bacik s plynom a trubenim zacne vynucovat ze on ide...tak mu zatrubim tiez a kedze ma ujo vela volneho casu tak zabrzdi celu premavku tym ze zastane vedla mna pred tou obchadzkou a cez okno mi nieco krici..nepocujem lebo mam este hore okno tak ho stiahnem aj ja a spytam sa ho ci je dementny k0k0t a predpisy zabudol alebo ich ani nikdy nevedel...nieco si zamumle a potom co mu poviem nech ide do <> lebo zavadza a brzdi premavku a nech si dostuduje zakon tak na mna s vypulenymi ocami pozera ze co to trepem ze ja mam prednost sak tam mam zablokovanu cestu on ma prednost lebo on ide vo volnom pruhu...pamatna hlaska ktoru pocujem 999x a furt ma pri nej skruti pred tym nez sa konecne pohol na svojej storocnej hrdzavej kktine s este uplne prvou slovensko SPZ pre egresa ECV "No ja ked som robil vodicak v 83tom tak to tak urcite nebolo..." na to nebolo co dodat konecne sa pohol a samozrejme za nim aj druhe tretie a stvrte auto vo volnom pruhu lebo ani prednost ani zipsovanie je zjavne len pre amaterov :-D

ak uz tu chcete byt taki velki obhajcovia starisch ludi za volantom a je mi jasne ze chcete lebo toto tu je dochodcovske forum kde su ludia pod 50 "mladenci" tak aspon povinne skusky kazde dva roky zamerane hlavne na najnovsie zmeny :-D :-D nech tu nebehaju bacikovia co videli naposledy zakon ked sa ucili na skusku pred 40 rokmi...keby som si prednost vynucoval a neratal s tym ze ludia neovladaju alebo seru na predpisy tak teraz obvolavam poistovne a riesim servis...kvoli podzubanemu dedkovi

Dôvod úpravy: preklep

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Nozdormu (04.07.2023 12:29)


04.07.2023 12:37

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

A padajú......
A čo tie blond hlavy v dvanástotrojkách?


04.07.2023 13:34

Re: Nehody starších vodičov

kemo
 Geriatrik 

Matkulec - ubok - už mi je Tvoja pôvodná otázka (zmena skutkovej podstaty) jasná. Nevedel som, pre čo sa na to pýtaš. Neviem, či to preklasifikovali alebo čo s tým urobili, môžem sa niekedy toho policajta spýtať (teraz ma to už zaujalo), keď tá baba začala hovoriť o tom, že sa chcela pomstiť manželovi, tak už som tam nebol potrebný a odišiel som.
Myslím si, že to úplne s prehľadom mohlo nabrať ten "smer", že omylom zaradila spiatočku (ako som skôr uviedol, advokáti dokážu veľa), to by bola iba dopravná nehoda a poisťovňa by všetko preplatila, dokonca aj jej, ak mala HP (asi áno, bolo to auto asi 2. rok v premávke, ak si dobre pamätám). Ak by to mala byť "pomsta" (opovrhnutia hodné pohnútky - perfektná charakteristika) asi by poisťovňa žiadala zaplatené peniaze od vinníčky.

Aby som ale k pôvodnej téme, keď už to je nastolené : "Nehody starších vodičov".
Nie vždy sú tí starí až takí zlí v tej cestnej premávke. Vedľa "beží" téma "Kolobežkári". To sú väčšinou mladí, ale už som videl aj takého cca (odhadujem) 70-níka na kolobežke a dokazoval si aj okoliu, že je mladý. Tak tomu by som asi vodičák vzal a práve za tú jazdu na kolobežke. Tak nebezpečnú jazdu na kolobežke som ešte nevidel a to ich je (ako hovoril v nemenovanom filme "Č. B aneb válčili sme za Č." velitel roty "lidí je jako sraček) ... v poslednom čase veľmi veľa na cestách a chodníkoch.

Nozdorum - super, ani bedna gitu by to lepšie nenapísala :-))) :-))) >:-)

Ale už k tejto téme z mojej strany definitívne HOVGH!


05.07.2023 20:24

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: Thorien: moja vekova kategoria 25-30 to taha spravnym smerom :-D :-D

ale to o com ja hovorim vobec nie su nehody...to je to ked to ludom kuruje na hlavu...to je rozdiel...debil za volantom moze kazdemu na okolo otravovat zivot bez toho aby sposobil nehodu...viac by ma zaujimala statistika a pomer poctu nehod a levelu nasratosti v zivote...moj pocit z pozorovanie je ze cim viac na hovno zivot tym rizikovejsi a agresivnejsi sofer...minule som sa nechtiac priplietol rano do kolony aut co isla z USS tak to bola taka komedia ze bez ohladu na predpisy by polovicu tych ludi mali odstavit a zobrat im vodicak :-D :-D :-D


06.07.2023 9:17

Re: Nehody starších vodičov

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

"cim viac na hovno zivot tym rizikovejsi a agresivnejsi sofer" - s tymto suhlasim... a vidim to aj na sebe, ci viac som nasraty na vsetko okolo, tym rizikovejsie jazdim, lebo je mi vsetko jedno...


06.07.2023 10:18

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: Vidicon: raz za cas ma kazdy blby den ale ked niekto tak jazdi dlhodobo tak skor ci neskor sa nieco stane...ja to nepochopim den po dni take veci ako idem po meste nasatveny tempomat na vzdialenost a rychlost auta predo mnou...typek ide konstantne 62-63...zrazu auto nalavo od neho da blinker ze sa chce preradit okamzite na to dupne a ide 70 vedla neho lebo on dpc ide v tom pruhu a co tam kto co lezie :-D :-D ani netreba brzdit len pustit nohu z plynu a vsetko plynule funguje namiesto toho on prida hen musi brzdit..cele zle...zastavil som v pravom pruhu pred prechodom ludia uz predo mnou v polke cesty na prechode vlavom presli este 4 auta lebo by z nich ubudlo keby zastavili chodcom...a to den po dni preco to ludia robia? :-) nechapem...

este doplnim vikendovy zazitok po ceste do ostravy s jednym dedkom nech to je k teme :D idem po dialnici nikoho nikde..zrazu v lavom pruhu predo mnou octavia...110kmh v lavom prhu a nikto nikde ani len v dialke...bliknem...nic...zatrubim jemne nic...dam blinker doprava este som sa ani nepreradil uz z octavie cierny dym z vyfuku :-D prd mu to pomohlo lebo v tej octavii cvalalo tak 20 koni polozdochnutych...potom som ho stratil o par sekund ale co sa odohrava v halve takemuto cloveku nechapem..dedko biele vlasy a otravuje ludi na dialnici...tazko pochopit

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Nozdormu (06.07.2023 10:25)


06.07.2023 11:37

Re: Nehody starších vodičov

Anton Horváth - Bjorni
 Kávičkár 

Re: Nozdormu: Tak to co popisujes na tom prechode, zial to vidim bezne, zastavim pred prechodom a auto, co slo za mnouz dupne na plyn, da sa do laveho pruhu a skoro zrazi chodca, kvoli ktoremu som ja zastavil. Sakra, je tam prechod, tak asi zastavujem preto aby niekto presiel a nie aby ho on mohol zrazit vo vedlajsom pruhu. A co je smutne, toto spravanie som si vsimol uz aj u sanitky (Aj ked ta by ho popripade rovno mohla zobrat, ale :-( .


06.07.2023 13:27

Re: Nehody starších vodičov

joscu
 Kávičkár 

Ale smiat sa starsim ludom z ich auta to je take mladeznicke :-D


06.07.2023 13:35

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: joscu: ja sa smejem aj mladym :-D :-D ale nie cosi sak nech si kazdy jazdi na com chce ale zavadzat na prazdnej dialnici v lavom pruhu je chore...z coho sa ale nesmejem ale mam brutal nervy ked niekto s takou dymiacou kktinou jazdi po meste okolo pesich zon a podobne..idem sa prejst s malym a podobne a kazdu chvilu preleti okolo nejaky fitipadli na pojebanej haraburde co uz 10 rokov nema co robit na ceste...elektromobily na nich!!! :-D


06.07.2023 15:06

Re: Nehody starších vodičov

joscu
 Kávičkár 

Re: Nozdormu: pokial ma auto TK a EK je sposobile jazdit na pozemnych komunikaciach, cize haraburdou by som to nenazyval :-D


06.07.2023 15:09

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: joscu: no to je presne ten problem ako sa u nas robia STK :-D :-D :-D :-D hned ako zoberu papiere k tomu autu by mali dohladat kto tomu dal peciatky a zavriet to tam :-D namiesto vyfuku tam uz len trci hrdzava rura pripadne tam je nejaky "gadzo-tuning" aky bezne vidno na jednotkovych fabiach octaviach a podobne...nevie sa to rozbehnut ani na stovku ale huci a kandi to az zle...a co vonku na prechadzke...daktore tie haraburdy kandia tak ze staci ze pred tebou prida a o 10 sekund mas cele auto dnu zasmradene...

Dôvod úpravy: podla popisu si z kosic tak povedz ze si si tu nevsimol takyto nesvar po cestach :-D

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Nozdormu (06.07.2023 15:11)


06.07.2023 15:21

Re: Nehody starších vodičov

joscu
 Kávičkár 

Re: Nozdormu: ale samozrejme ze som si vsimol, ale napriklad mam aj jawu 350 s cerstvou stk, ale nakolko to je 2takt emisia sa nemera takze patri to do tej skupiny dymovnic co by nemali jazdit? Dokonca bubnove brzdy dali ovalitu na pana co nedaju nove moto 8-) :-D


06.07.2023 15:28

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: joscu: nie nemyslim tym takych veteranov myslim tym fakt auta ktore len smrdia a kandia...ked okolo prejde nejaky pekny 5L V8 tak si kludne aj stiahnem okna alebo otvorim prilbu aby som lepsie povonal :-D :-D :-D :-D ale zakandene 20 rocne dizle a tuningove HTPecka ktore uz 10 rokov prechadzaju cez emisnu len vdaka dvacke na kavu a robia neskutocny smrad a tym myslim realne smrad nie fajnu vonu benzinu z dvojtaktu tak na toto mam strasne nervy...ale aby som nebol uplne offtopic toto je skor pripad zasranych ksiltovkarov co namiesto investicie do servisu auta minie polovicu na "subvofer" do kufra a druhu polovicu na poriadny "tuning" I-GRR len doplnim ze nemam ziadny problem s tym ked ma niekto 20-30 rocne auto a vsetko je v nom poriadku :-D take sa mi vyslovene ze pacia [dobre] narazam hlavne na take "tuningom napadnute" :-(((

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Nozdormu (06.07.2023 15:29)


06.07.2023 15:59

Re: Nehody starších vodičov

joscu
 Kávičkár 

Re: Nozdormu: ale jawa este nieje veteran :-D, ked tak rozmyslam o 5 rokov bude mat moje auto 20 rokov a bude to 20 rocny zakandeny diesel :'( :-D


06.07.2023 16:23

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: joscu: este povedz ze emisnu prechadzas na treti pokus v bidovciach s prispevkom na kavu a slahne ma :-D15 rocne auta mozu byt este uplne v pohode sam mam 2010 v tip top stave aj ked benzin nechal som to bratovi na behanie kym si nasetri na vlastne ale to ma velmi daleko od kandiaceho auta :-D co sa tyka veteranov tak pri autach je limit tusim 25 rokov a viac aby to mohol byt veteran pri motorkach sa priznam ze neviem definiciu ale tak jawka asi bude mat viac rokov ne? :-D :-D


06.07.2023 16:38

Re: Nehody starších vodičov

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

pozeram tu statistiku, co nalinkoval THorien:
- "> 18" a "61 < " - zo zapisu dedukujem skupina ludi "nad 18" a "nad 61" - to druhe OK, ale to prve napisal nejakto, kto nemal rad zakladnu matematiku
- husakove deti - nas bolo najviac. Ta statistika je nie je prepocitana na pocet obyvatelov danej vekovej kategorie. Cize posluzi sice na to, ze ked do mna niekto vrazi, tak viem, aka je pravdepodobnost, ze z ktorej vekovej kategorie je. Ale nesluzi na to, aby povedala, ktora generacia je najhorsie vychovana. Ak by sa teda spravil vazeny priemer, tak kategoria 41-50 ma mozno najnizsie cisla.


06.07.2023 16:45

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: Vidicon: ano su to bludne cisla rovnako ako ked sa hovori ze muzi sposobia viac nehod...mozno to tak aj relane je ale neni to take markantne ako sa pise ze 80/20...lebo aj podstatne viac muzov soferuje...ono este najpresnejsie by bolo keby sa to neratalo na pocet ludi v tej kategorii ale aj na to kolko km natocia...to ze na slovensku zije ja neviem milion dochodcov nad 60 rokov neznamena ze vsetci soferuju :-D a ak soferuju tak jedna jazda tyzdenne v nedelu do kostola 3km sa nepocita xD z toho clanku sa neda vycitat ani prd...

a myslim ze tu prvu kategoriu chapes zle..je to pod 18 nie nad...to mas hned dalsiu skupinu 18-24...ale mas aj vodicov pod 18 rokov napriklad male motorky alebo aj 17rocni pod dohladom v aute...


07.07.2023 15:48

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

www.ta3.com/clanok/269677/tragedia-na-ceste-vodic-po-zr...

keby mal 20 a nie 60 uz by bolo okolo toho pisania o tom ako mladi lietaju..jajaj


12.07.2023 17:38

Re: Nehody starších vodičov

Jeff
 Jogurťák 

Ikona

Re: Nozdormu: www.cas.sk/clanok/2819545/mladici-bojuju-v-nemocnici-po...

Predčasní dôchodci v akcii :-~


14.07.2023 18:05

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

Ťažké zranenia utrpel motocyklista po zrážke s nákladným autom, ktorá sa stala v piatok ráno v Bardejove na križovatke ulíc Ľudovíta Štúra a Duklianska. Informovala o tom prešovská krajská polícia na sociálnej sieti.
"Vodič motocykla z okresu Bardejov nerešpektoval svetelné dopravné značenie a pri odbočovaní z Duklianskej ulice na Ulicu Ľ. Štúra nedal prednosť v jazde protiidúcemu nákladnému autu, ktoré viedol 60-ročný muž, taktiež z okresu Bardejov," uviedla polícia.

A je to tu. 60 ročný vodič.


14.07.2023 18:13

Re: Nehody starších vodičov

Jeff
 Jogurťák 

Ikona

Treba mu ihneď odobrať vodičské oprávnenie...veď akým právom si 60-ročný starý senilný dedo dovolí sadnúť za volant auta a ešte k tomu nákladného 8-)


14.07.2023 21:05

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: Jeff: keby len vodicske...prinajmensom aj volicske opravnenie sak taky clovek uz zije v inom svete >:-) >:-) >:-)


14.07.2023 21:19

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

Nozdormu neser.
Dám do parlamentu návrh zákona aby každý volič prešiel tesom IQ a FIco-smerd SD a Republika môžu ísť predáva Nota Bene.


14.07.2023 22:02

Re: Nehody starších vodičov

barlac
 Jogurťák 

stary a ti co maju neskutocne vysoke iq,napr ako ty. >:-) >:-) budu volit progresivneho simecku,co aj na fotke vypada ako kkt. :-O
riska sulika,kolara a podohne :-D :-D :-D :-D [dobre]


15.07.2023 8:03

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: mimo srandiciek a podjebovani...minule som cital celkom rozsiahlu studiu ktora sa venovala kritickemu mysleniu a veku...pozorovali rozne aspekty ako pocuvanie reci, citanie sprav alebo dokonca aj take ako rozposielanie retazovych emailov a podobne...a naozaj zhruba od tej 60 velmi klesa schopnost rozoznat bludy..slovaci ju maju vseobecne dost nizku ale od 60 sa to pomalicky aj ked najprv nevyrazne lame...od 65 to uz kusok nabera na sile a potom od 70 75 to uz exponencionalne hore % ludi ktori nedokazu uz v podstate takmer nijak rozoznat bludy...po 80ke to uz bolo cez 90%...a rozoberali tam aj taku moralno pravnu otazku o tom ci takyto clovek by mal stale mat volebne pravo kedze uz nedokaze takmer vobec rozoznat ze co ktory politik hovori...a na argument typu no ale 10% z nich ma stale 5 pohromade...tak urcite sa najde aj 10% normalnych 16-17 rocnych co sa v problematike vyznaju a tiez nemozu volit cize ked je hranica od tak hlavne pri tychto vekoch by sa hodila aj hranica DO...no len kde by potom smerohlas nahrabala tolke % za jamky v licach >:-) :-D :-D :-D


15.07.2023 8:07

Re: Nehody starších vodičov

SO545
 Kávičkár 

Ikona

este ste zabudli na demolkratov....im aspon obcas pekne taha od humna duch svaty....
a ked nahodou nie....tak vodka to isti.


15.07.2023 8:52

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

barlac:
Videl si moje testy IQ >:-)
Bol som voliť len dva krát do NRSR.
Inak si chodím len voliť starostu.
Šimečku? Určite nie. To sú bludári.
Sulíka? Určite nie.Ten sa názorovo točí ako ringlšpíl.
Kolára? To už zrovna žaľuďa in memoriam.
Dzurindu? Na 100% nie.
Fica? Nie.
Pelegriniho. Možno aj keď je lýznutý ficom.

V podstate nemám koho voliť v tom mysle, že by predstavoval tie predstavy, ktoré mám o vedení štátu.

nozdormu.
Je pravda že vo vysokom veku je mozgová činnosť do značnej miery ovplyvnená. Ale z histórie je plno príkladov že aj vo vysokom veku to ľudom pálí.
Ja to skôr vidím tak, že kto má málo v mladosti tak s pribúdajucim vekom pokles aj o percentičká znamená, že skĺzne pod pomyselnú hranicu "rozumovosti". Ten kto má v mladosti toho viacej tak ten pokles neprekročí tú hranicu.
Zjednodušene.
Kto má v mladosti 80 a nad 65 rokov mu každý rok ubudne 5 tak je na tom horšie ako ten kto má 135.


15.07.2023 10:19

Re: Nehody starších vodičov

radnate
 Turista 

No...nebudem uz zabrdat. :-D

Upravené 1 krát. Naposledy upravil radnate (15.07.2023 10:20)


15.07.2023 11:04

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

môžeš. Aby si nedostal čemer.


16.07.2023 13:14

Re: Nehody starších vodičov

radnate
 Turista 

Mi nieco hovor. Nebudem nechutny, ale asi som zjedol daco po zaruke. :-D


17.07.2023 8:55

Re: Nehody starších vodičov

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

Majú starší vodiči dlhší reakčný čas ÁNO MAJÚ.
No štatisticky najväčší pokles je už vo veku okolo 45 rokov! Potom to už tak razantne neklesá.
Ale búračka nie je len o reakčnom čase, je o :
predchádzaní vytvárania alebo účasti v kolíznych situáciách - rozhodujúci faktor skúsenosť
v rýchlosti zistenia vzniknutej rizikovej situácie - reakčný čas
v rozhodnutí o tom ako na situáciu zareagovať, to nie je len o tom tupo stlačiť brzdu - skúsenosť,
dosť často sa mladší rozhodnú síce rýchlejšie, ale zle.
a v samotnom vykonaní reakcie na situáciu, ak je fyzicky náročná, má navrch silnejší :-)))
Samozrejme hovorím o psychicky zdravých luďoch.
Re: egres2: čo je na dolnej zemi čemer?


17.07.2023 8:59

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

"Samozrejme hovorím o psychicky zdravých luďoch."

tu si prave narazil na velmi silny predpoklad ktory podla mojho skromneho nazoru vyhodil tak polovicu ludi nad 60 a mozno tak 85-90% nad 70 rokov :-D :-D :-D je to nieco ako by siu napisal ze pokial sa nebavime o ludoch co porusuju predpisy tak kazdy dodrziava povolenu rychlost :-D :-D :-D


17.07.2023 9:40

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

tryskáč:
Nevieš googliť? :-D
Slovo čemer by sme darmo hľadali v Slovníku cudzích slov. Ide totiž o nárečové slovo priamo z Turca a poznajú ho aj lekári. Označuje poruchu metabolizmu, ktorá vzniká pri zvýšenom prísune potravy do organizmu s vyšším obsahom tukov.


17.07.2023 9:50

Re: Nehody starších vodičov

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

mám pocit, že si iné videnie sveta pletieš s chorobou, lebo potom by % chorých bolo rovnaké aj v Tvojom ročníku.
Na základe svojich skúseností, by som napríklad zakázal šoférovať luďom s prikrývkou hlavy a je jedno či to je šiltovka, kapucňa či kalap jazdia otrasne - ku ktorej vekovej kategórii čo patrí je jasné.
Poslednú dobu vidím na ceste viac strnulých a skostnatelých jazdcov s hlavou dobre, že nie pred volantom, rukami zaťatými do volantu, pohybujúcimi sa rýchlosťou avie. Ich vek cca 25-35 rokov, čo myslíš sú len neschopní alebo chorí?
No a osobné podpichnutie , ale k veci: To, že svojou čudnou "ikonou" v profile chceš zaujať či provokovať, je v pohode, ale psychologicky to môže niečo naznačovať, ale nech. No ked zároveň mladý muž má problém s priznaním sa k svoju veku už hovorí o zvláštnosti či abnormalite. Nie je aj to už psychicky prinajmenšom neštandartné?


17.07.2023 9:57

Re: Nehody starších vodičov

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: Ja som sice v Turci domestifikovaný Lipták, no ten význam poznám, len si asi stojím na kábli, lebo som nepochopil jeho použitie na bombastikovu reakciu.


17.07.2023 10:08

Re: Nehody starších vodičov

radnate
 Turista 

Kokos. V inej teme su presvedceni, ze som mlhos, tu ma zas mate za bombastika, chlapi sak to je pod vasu uroven. Ved to su uplne ini ludia a protichodne povahy. :-D

A pre nechapavych.
Ked sa clovek prezerie, nemusi sa stat nic, ale moze sa aj posrat alebo pripadne sa moze aj scemerit. Mne sa stalo to prve a ked egresko pouzil slovo cemer tak sa mi to akosi spojilo. :-D

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil radnate (17.07.2023 10:09)


17.07.2023 10:23

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

tryskáč:
radnate už nechcel rýpať do mňa tak som mu napísal že môže aby mu rýpanie nazaťažilo organizmus a nedostal čemer :-D

rado.


17.07.2023 10:56

Re: Nehody starších vodičov

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

Re: radnate: veru egreš je pre Teba veľké sústo >:-) :-D


17.07.2023 12:10

Re: Nehody starších vodičov

radnate
 Turista 

To najvacsie


17.07.2023 12:15

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: tryskac: no tak sa dohodnite ze jak to je lebo tu furt len citam ze mladi lietaju jak kokoti na silnych autach motorkach a ty vidis skostnatelych ludi co idu rychlostou avie tak sa treba dohodnut najprv


17.07.2023 13:57

Re: Nehody starších vodičov

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

Re: Nozdormu: Ty nevieš? To je jednoduché, netreba ludí škatuľkovať podľa primitívnych kritérií ako je vek či čiapka aj ked sa to zdá ako relevantné.


17.07.2023 17:17

Re: Nehody starších vodičov

radnate
 Turista 

Hm....tak ale napriklad aj nase zakony (a nie len nase) skatulkuju ludi na zaklade veku. A to pomerne striktne. Je to naozaj take primitivne?

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil radnate (17.07.2023 17:18)


17.07.2023 22:53

Re: Nehody starších vodičov

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

bombastik, no tak mi striktne a neprimitívne povedz kolko rokov máš do napr. dôchodkového veku?
Aby sa Ti nestalo, že pre niekoho už budeš stará brzda premávky, tak Ti treba zobrať vodičák, ale na penziu budeš ešte primladý.


17.07.2023 23:19

Re: Nehody starších vodičov

radnate
 Turista 

Ja som to myslel vseobecne ze zakon ludi skatulkuje na zaklade veku, uklada im rozne obmedzenia pripadne opravnenia.
A co sa tyka veku a moznosti soferovat tak na to predsa paky davno existuju. Su povinne zdravotne prehliadky a prave tie by to mali selektovat.
To, ze je tento system prakticky nefunkcny a lekari daju razitko kludne komukolvek, kto im zrejme zaplati je uz ina tema. Podla mna keby to robili zodpovedne, tak by to bezpecnosti na cestach dost pomohlo.
A uprimne ja ani neviem aky je a hlavne bude dochodkovy vek muzov takze ti nedokazem odpovedat. Ale takych 15-20 rokov asi este budem vladat pracovat.


18.07.2023 8:15

Re: Nehody starších vodičov

Explo
 Kávičkár 

Ikona

Obvodný lekár si chce udržať zdravotné karty svojich pacientov. Ak by zobral starým VP, rýchlo by poutekali k inému doktorovi.

Teraz, keď sa robia VP na polícii by sa to mohlo zmeniť. Aký by bol problém zmerať ľuďom reakčný čas?
Sadne dedo za PC, otestujte sa jednu minútu a hotovo.

Každý rok po 60-tke. Polovica by ani neprišla, lebo dobre vedia že by neprešli...


18.07.2023 8:49

Re: Nehody starších vodičov

radnate
 Turista 

A este je dolezite objektivne vysetrenie zraku. Po nehode totiz kazdy ako prve povie: nevidel som ho. Ale casto krat nie je problem ho vidiet.


18.07.2023 8:50

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

Explo:
Ja som bol na prehliadke.
Zvuková komora.
Očné. Tlak, pozadie, periférne videnie, reakčný čas , ostrosť.
Ale keď som sa pýtal na prehliadku u obvoďáka tak ten povedal, že sa skoro nikto po 65 ťke nepýta na priehladku kvôli potvrdeniu.
Slovenská klasika.


18.07.2023 9:54

Re: Nehody starších vodičov

radnate
 Turista 

System, ktory by mohol byt ucinny nefunguje. Co teraz?


04.09.2023 18:23

Re: Nehody starších vodičov

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

koktejl.azet.sk/clanok/yPMPhpW/muz-60-neprezil-zrazku-s...
nebohy "starsi" vodic motocykla (60 rokov - aj ked pre mna je tesne po najlepsich rokoch) zavrazdeny 22-rocnym faganom na audine, ktory nevie, kedy ma predchadzat - opat sa potvrdzuje, ze mladi ludia su na cestach nebezpecnejsi ako stari...

Minuly tyzden som bol opat v Alpach. Veeela motoriek a povacsine to boli prave starsie generacie...


04.09.2023 19:18

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

ja stále tvrdím, že vodič do 30 rokov je potencionálne nehodár.


04.09.2023 20:02

Re: Nehody starších vodičov

Jeff
 Jogurťák 

Ikona

Podľa člena Nozdormu bol ten 22 ročný vodič určite vyjazdený s bohatými skúsenosťami a ten starý neborák si svojou nezodpovednou jazdou smrtelné zranenie spôsobil sám :-~


04.09.2023 20:44

Re: Nehody starších vodičov

salem79
 Kávičkár 

Ikona

Ach boze, poznal som ho. RIP Milan.


04.09.2023 20:56

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

Vidikon. zavrazdeny 22-rocnym faganom. Usmrtený.


04.09.2023 21:01

Re: Nehody starších vodičov

Anton Horváth - Bjorni
 Kávičkár 

tak iste ma na nehody vplyv aj vek. predsa po istom veku sa zvysuje reakcna doba, aj ked to je ciadtocne kompenzovane rokmi skusenosti a zvecsa chladnejsou hlavou, takze by to az taky problem byt nemusel. Dalejo vecsi problem je ak si niekto myslu, ze je nesmrtelny a ze moze na ceste robit co chce. Alebo inak povedane, ak ma niekto viac odvahy ako rozumu.

Toho 60r pana je mi luto. sice zomrel pri niecom, co miloval, ale to rodinu asi moc neutesi. budme opatrny


05.09.2023 7:58

Re: Nehody starších vodičov

radnate
 Turista 

Myslite, ze mal v umysle ho zabit, ked pisete o vrazde?


05.09.2023 11:20

Re: Nehody starších vodičov

kemo
 Geriatrik 

Bjorny : " predsa po istom veku sa zvysuje reakcna doba, .

Podľa toho, čo si napísal, by sa mala reakčná doba predlžovať v závislosti na veku.
?????? Máš nejaké konkrétne výsledky testov, skúmaní, vedeckých štúdií ?
Zvýrazňujem slovo "reakčná".
Zatiaľ stále platí (pre zdravých ľudí - poznamenávam), že reakčná doba je u bežnej populácie v rozmedzí 0,22 až 0,59 sekundy, pri čom až 98 % populácie má reakčnú dobu v hornej hranici, t. j. 0,56 až 0,58 sekundy.


05.09.2023 12:59

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: Jeff: ze ty na mna myslis aj v sprche s parkom v ruke?

niekedy sa staci ist pozriek s rodinou na preteky... spravy.rtvs.sk/2023/09/nestastie-na-pretekoch-motoriek-...


05.09.2023 13:52

Re: Nehody starších vodičov

Anton Horváth - Bjorni
 Kávičkár 

Re: kemo: OK, nehladal som ziadne studie, asi som vychadzal zo seba, ked vidim, ako sa mi reflexy spomaluju. Kazdopadne som tam pisal, ze na nehodovost vplyva viacero faktorov (alebo tak to bolo aspon myslene, ze kym sa reflexy spomaluju, tak tento ubytok vynahradia skusenosti a chladnejsia hlava - samozrejme, ze rovnako ako reflexy, tak ani skusenosti sa nedaju aplikovat pausalne, ale urcite statisticky ano). Ale nejdem sa teraz z nikym hadat.


05.09.2023 16:21

Re: Nehody starších vodičov

Jeff
 Jogurťák 

Ikona

Re: Nozdormu: My v osade nemáme sprchy. Umývame sa iba keď prší.. 8-)


06.09.2023 9:58

Re: Nehody starších vodičov

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

Re: Bjorni: tuto je jedno malé bádanie na tému vek vs. reakčný čas journals.muni.cz/studiasportiva/article/download...
pre tých čo im ich reakčný čas neumožňuje si to prečítať, jedna veta zo záveru :
"Preto môžeme konštatovať, že najvýraznejšie predlžovanie senzomotorického času nastáva v období po 45-ke, ktoré v neskoršom veku už nie je také markantné."


06.09.2023 10:07

Re: Nehody starších vodičov

OKOzMI
 Turista 

Ikona

Re: tryskac:
No do riti. A ja si len tak behám po Európe. :-~


06.09.2023 10:14

Re: Nehody starších vodičov

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

Re: OKOzMI: nič si z toho nerob, kým pôjdeš do penzie ešte pár krát omladneš a možno sa Ti tým aj zlepší reakčný čas :'( >:-)


06.09.2023 10:29

Re: Nehody starších vodičov

radnate
 Turista 

Tryskacobombastic: ja to vnimam tak, ze cim starsi a skusenejsi sofer, tym mu zmysly funguju horsie a horsie, ale zas jazdi opatrnejsie a sposobuje menej nehod, ako jeho mladistvy opak, ktoremu vsetko funguje super, okrem zdraveho rozumu. Samozrejme neplati vseobecne, ale podla mna vacsinou.


06.09.2023 11:24

Re: Nehody starších vodičov

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

Bombastik ako inokedy, tak aj teraz píšeš všeobecné bláboly, s ktorými ak chceš môžem rovnako súhlasiť alebo ich rozporovať, tak nech Ťa motivujem >:-)
Starší človek v aute vôbec neznamená skúsenejší šofér ...
opatrnejšie/pomalšie? vôbec neznamená bezpečnejšie ...
spôsobuje menej nehôd - bolo by zaujímavé ak by sa dalo štatisticky vyhodnotiť kolko % skutočných tvorcov koliznych a nebezpečných situácií, ktoré skončili nehodou, sa tej búračky vôbec nezúčastnili.
No stále tvrdím, že ludí netreba škatulkovať a nie len podľa veku.


06.09.2023 11:38

Re: Nehody starších vodičov

VORman
Darca Krvi  Turista 

Ikona

:-O
Video: www.youtube.com/watch?v=3j5yo_ig3wE :-)))


06.09.2023 12:39

Re: Nehody starších vodičov

radnate
 Turista 

Ved preto som napisal ze to neplati vseobecne, ale podla mna vacsinou.


06.09.2023 13:22

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

V prvom rade je to o zvládnutí a chápaní pravidiel písaných a pravidiel nepísaných na ceste.
Nemenej dôležitá je schopnosť ovládať vozidlo.
Keď si tak preberiem všetky nehody motorkárov, tak tam prevláda nezvladnútie krízových situácií a chápania jedného princípu.
V aute môžem brzdiť, meniť smer jazdy a nemusí sa to skončiť nehodou. A ak . Tak to odnesú len plechy.
Na motorke obvykle letím k zemi a narážam nechránený do pevných predmetov.
Predvídať a mať za svoje Yossarianove heslo.


06.09.2023 14:44

Re: Nehody starších vodičov

Anton Horváth - Bjorni
 Kávičkár 

Re: radnate: v podstate si napisal vsetko to, co aj ja. Ze starsi maju pomalsie reflexy, ale vynahradia to skusenostami a rozvahou a mlady zas maju viac odvahy ako rozvahy


06.09.2023 17:00

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: Bjorni: "skusenostami a rozvahou"

10 minut dozadu si idem do packety po balik...zrazu nehoda asi 3-4 auta narafane dve uplne v sebe zacinaju horiet...zlozky este nikde cerstva nehoda ludia pobehuju hore dole..felicia uz zacina horiet buchaju okna od tepla cele vnutro hori dym jak svina...zrazu typek baci neviem narychlo vek ale uz sivsi mozno 50? ku nej priskoci..otvara dvere nasilu vopchal sa do horiaceho auta pozeram co dpc decko tam ostalo? psa tam ma? debil po par sekundach vytiahol z auta buzitasku a utekal nabok :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D neviem ci tam mal baci milion eur cash alebo co ale nech sa paci...

druhy zazitok minutu na to...policajt na mna mava tercikom dobry den kontrola zamerana na alkohol...a ja ze pan policajt asi ste si nevsimli ale krizovatku skor horia auta a ludia tam pobehuju hore dole este tam nie su ziadne zlozky..odpoved "uz to bolo hlasene idu tam vsetci nebojte sa..." a ja ze jaj dobre tak ja sa nebojim :D dalej tu merajte a davajte fukat ved naco ist riadit chaos na ceste xD


06.09.2023 17:15

Re: Nehody starších vodičov

egres2
 Bahniak 

Ikona

Za posledných 15 rokov som nevidel v križovatke riadiť premávku policajta.
Povely policajtov môžu zo zákona kľudne vyhodiť.
Nech je ako je je ale v Moskve a Píteri v rannej a poobednajšej špičke sú na križovatkách stovky až tisíce policajtov.
Nie ako naši vševládci ráno sedia na OMW - ke na rannej kávičke a poobede na poobednajšej kávičke s koláčikom.


06.09.2023 17:20

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: v kosiciach su miesta kde riadia v podstate kazde jedno rano lebo je to na kkt krizovatka...alebo potom pri policajnej skole tam ked sa ucia tak je to zabava...


06.09.2023 17:53

Re: Nehody starších vodičov

radnate
 Turista 

Re: Bjorni: vidis....ale hentomu bombastikovi to zavity neberu. Nechape chudacisko. :-D


06.09.2023 20:30

Re: Nehody starších vodičov

Jeff
 Jogurťák 

Ikona

Re: Nozdormu: Ty máš toľko tých zážitkov z kadejakých búračiek a príhod s vodičmi 50 plus, že by to už hádam vydalo aj na nejaký román 8-)

Čo sa týka svetelných križovatiek s vypadnutými semaformi, tak keď sa do riadenia pustia policajti tak spravidla vzniknú väčšie zápchy, ako keď križovatku neriadi nik... :-~


06.09.2023 22:42

Re: Nehody starších vodičov

radnate
 Turista 

Privolava to :-D
Nech da rozpis kadial chodi, budeme sa vyhybat :-D


07.09.2023 10:24

Re: Nehody starších vodičov

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: Jeff: ta vidis jak to..a to som isiel doslova asi 5km trasu si vyzdvihnut packetu :-D a pritom neviem kto tam zavinil tu nehodu bolo tam niekolko aut rozjebanych cize nevravim ze to zrobil nejaky dedulak ale ze tam nejaky blazon vbehne do horiaceho auta kvoli buzitaske :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

ctrlv.sk/bhVf
mohol by som si rypnut aj do feldy s KS znackou dat nieco o slamenych klobukoch a sivych vlasoch ale sak naco vies lepsie :-D

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Nozdormu (07.09.2023 10:33)


07.09.2023 10:42

Re: Nehody starších vodičov

Anton Horváth - Bjorni
 Kávičkár 

Re: Jeff: lebo ked krizovatku neriadi nik, tak sa krizovatka riadi pravidlami cestnej premavky, ktore vecsina ludi pozna, ale tie pokyny policajtov nepozna takmer nik, kedze je to len vynimocne. Takze v tomto pripade to nie je tak celkom len ich chyba, ze sa tvoria zapchy


| 1 2 3 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.