ISSN 1336-6491 | Online: 3680 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26594
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16025)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10569)

Sturec - otacanie sa na ceste - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuSturec - otacanie sa na ceste - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

04.07.2012 10:43

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

kalupko
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

AlbHert: klídek chlape, veď si kôli tomu narobíš vredy :-D :-D


04.07.2012 10:33

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

kalupko neplacem. Snazim sa o tom diskutovat.


04.07.2012 10:31

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

a co dava dovod? Das mi prosim ta nejake regule? Regule kedy je uz opodstatnene apelovat na druhych v zaujme ochrany zdravia svojho a inych?

Ked vychadzam zo zakruty a niekto sa otaca chvalabohu este dost daleko, ja s tym mozem nieco urobit, tak s tym samozrejme nieco urobim. Ale ked sa debil otoci za momentom, ked uz je pozde, tak si pridem po radu k tebe.

Nie je tam zakaz otacania. Boha to mas pravdu! A nie je tam ani zakaz parkovania, ani onanovania. Ked mas problem s hrdostou, mas problem pripustit, ze je to ZBYTOCNE ohrozovanie, naco citas a prispievas do temy placuceho do vankusa?


04.07.2012 10:22

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

kalupko
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Cez víkendy býva na šturci plno. Jazdí sa tam ako sa jazdí, motorkári tam nechodia obdivovať prírodu.
S tým ale asi nespravíš nič a plakať tiež nepomôže.


04.07.2012 10:07

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

places tu do vankusa a zbytocne.. kazdy normalny pozrie dolu potom hore a tak sa otaca.. zakaz otacania tam nie je kedze ak si dobre spominam je tam prerusovana ciara a teda nikto nic neporusi.. to ze sa otoci lebo nic nejde neznamena ze nic nepride.. ked vychadzas zo zakruty a niekto sa otaca je tvoja povinnost sa tomu prisposobit nie jeho vratit sa nazad.. to ze si natrafil na niekoho co si bud nedava pozor alebo nemal svoj den a myslel mozno na priatelku v spitali nedava dovod aby si tu riesil taketo somariny


04.07.2012 10:04

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

ano, aj ten "moj" si to cekol... VACSINOU to tam tak frčí - to hovori za vsetko. Vacsinou Pozri obrázok

Dovolim si ta poopravit. Medzi majstrami sveta, nie je vhodne nakladat ziadnym smerom.


04.07.2012 9:53

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

kalupko
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Ja by som to nevidel tak čierne. Ten čo sa otáča si predsa čekne situáciu ,,pred aj za" a až potom sa pohne z krajnice. Väčšinou to tam tak frčí. Tá rovinka je prehľadná a otáča sa niekde v strede rovinky, čiže človek si stihne spraviť prehľad keď tam vybehne zo zákruty.

Treba ešte poznamenať, že nakladať je vhodné dohora, dole sa chodí piánko ;-)

mier


04.07.2012 9:04

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

heh....a je to aj v zákone ako výnimka ak sú zahriate pneumatiky ustanovenia o otáčaní neplatia....vodiči jazdiaci v priamom smere sú povinní dať prednosť otáčajúcim vodičom a iným pózerom a paličom.... :-)))


04.07.2012 8:39

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

2zahri: Asi to tak nevizera, ale viem co znamena zohriata pneu. Kamienky vydrzia prilepene 1-10otacok kolesa. Zlomena chrbtica... povedzme.. navzdy? Celkovo sa zda, aj vzhladom na tvoje poucenie, ze rano citas menej pozorne ako ja v noci pisem.

2nerd: 100bodov. Do vtedy sa chodi z krcahom po vodu... Akoze nie je na ceste dost nevynutenych situacii, tak si treba vyrabat vlastne a vedome?


04.07.2012 8:08

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

Na to koľko ľudí sa tam otáča za tam nikto s nikým nezrazil čiže to nebude také horuce :-}


04.07.2012 8:07

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

asi sa v noci noc nudis chalan ked tu davas taketo riadne uvahy a vylev srdca jeden za druhym..
ked raz zahrejes gumy tak ze sa ti zacnu na ne lepit kamienky tak pochopis preco nechodia na strk ;-)
a ked vidis niekoho na krajnici tak automaticky by si mal spozorniet a davat si pozor ci uz je to na sturci alebo kdekolvek inde.. ked necakas ze sa otaca niekto kto stoji pri ceste tak srna alebo zajac ta uz asi vystrasi na smrt [zle]


04.07.2012 1:51

Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

nazvem to asi "ZIADOST O ZAMYSLENIE"
Chodim na Sturec relativne casto. Viaceri sme sa zhodli, že najhorsie miesto je rovinka cca 2km pod vrcholom z bystrickej strany. Hlavne kvoli sposobu otacania sa niektorych logikov a pozerov, ktorym vystaci 1/3kopca. Mozno je pre nich najdolezitejsie co najcastejsie prejst popred fotografa. Ich vec, ich dovody.

Rovinka je teoreticky najprehladnejsia cast kopca, ale aj NAJRYCHLEJSIA!

Situacia. Pozer ide zhora, dorazi na rovinku, pribrzdi na okraji cesty (nulova krajnica). Z cesty na parkovisko nezide, ani nezastavi. Mrkne do spetaka. Hovno tusi ci ten koho v nom videl, je tiez pozer, ktory dobrzduje za neho, alebo je to niekto, kto na rovinke prave ZRYCHLUJE! Vlani som takto jedneho genia skoro zostrelil. Odspodu slo auto, ktore si on samozrejme sledoval. Mna uz tak nie. Nedokazal by som opisat ako som ho obisiel. Nesiel som na plne gule, uz som nieco tusil. Je to aj moja chyba, že som ja viac nemyslel aj za debila. Od vtedy, ked na rovinke vidim pozerov, ma uz zrychlovat nenapadne.
Otacanie je vsak len faza Jedna. Totiz polovica pozerov sa otoci, a zastane pri zvodidle (nulova krajnica), s potrebou cakat svojich spolupozerov. O co ide, vsak? Co sa komu moze stat?
Ja posmesky znesiem. Povedzme, že som posraty od vlani, ked by si ani mne, ani dotknutemu pozerovy nestrcil zastruhanu vlas do zadku. Aj tak sa vsak pytam: Je taka velka chuj6vina, zist Z CESTY na parkovisko, zastat KOLMO na cestu, pockat tam spolupozerov, a potom, ked je volno, vyrazit na cestu bez ZASTAVOVANIA sa pri zvodidle? To su taky kur5vsky problem kamienky na parkovisku? Vacsi ako niekoho sundat? Alebo o co ide?

PS: do dokonalosti to doviedli dvaja poliaci o ktorych sa tu 2tyzdne do zadu pisalo. Jeden to polozil. Tych som stihol ako sa otacaju v strede 180stupnovej zakruty pod rovinkou.


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.