ISSN 1336-6491 | Online: 2706 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 27598
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16516)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (11082)

Harley-Davidson

Trapasy - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuTrapasy - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

16.02.2005 22:22

Re: Trapasy

Strejda
 Jogurťák 

Ikona

No tak ja vam poviem, co mne sa stalo. Minuly rok v septembri som presadol z bicykla(na nom som aj pretekal)na skútrik, taký slabší, Piagio 50-tka, ešte ani prilbu som nemal kúpenú a keď som si ho niesol domov(to už bolo oklo 22:00) pozriem do speťáku a za mnou biela felícia :-@ so zatiaľ vypnutými majákmi. Hovorím si:"Do frasa už bude pokuta,že nemám prilbu" a vodičak sa mi ešte vybavoval, lebo starý mi ukradli.Tak som sa rozhodol, že im zdrhnem.Strihol som to cez chodník, potom krížom cez križovatku a felícia za mnou(už mala aj majáky zapnuté spolu so sirénou). Kľučkoval som po chodníkoch, cestičkách a "oni" stále za mnou, až som to nechápal, im to už bolo jedno, aj keby tú plechovku úplne rozmlátili, museli ma dostať za každú cenu. Došiel som až k nákupnému stredisku, kde sa dalo výjsť po plošine pre kočiky, no na bokoch bolo zábradlie. V tom strese som ju netrafil, ale zato trafil som to zábradlie :-~.Spadol som, skúter ostal bez predného blatníka, no a zelenáči vystúpili z auta a rozbehli sa za mnou. Naštastie mi nezdochol motor, tak som rýchlo naskočil(a ďalší trapas-keď som nasadal, tak sa mi zachytila šnúrka na pravej botaske o ľavú stúpačku,tak som sedel na skútri ako keby ma niekto viezol na bicykli a ja sedím na kostre) a rukoväť bola hneď otočená na maximum, policajti už boli za mnou pár metrov, keď jeden po mne hodil želiezka a kričí na mňa :"Stoj som povedal!!!" a ja si len myslím"No teraz ti zastavím, keď už nemáte šancu". A nakoniec som vošiel do podchodu medzi panelákmi a ich šanca na moje chytenie sa stratila :-))) :-))), ako môj blatník pri zábradlí ( po ten som si o pol hodinky prišiel). No domov som ešte neišiel, vyšiel som na neďaleké pole, tam som nechal skúter v tráve a kedže bola už celkom zima mal som na sebe dve bundy a dvoje nohavíc, jeden pár som zhodil, vyšiel na cestu a pomaličky domov, ešte som stretol aj "kámošov", s ktorými som sa ešte pred pár minútami cítil ako v akčnom filme. Pár dní na to som skúter radšej prestriekal a predal. Nie preto že ma naháňali, ale chcel som niečo silnejšie.O mesiac som presadol rovno na FZR600ku,a teraz sa s ňou pomaličky zoznamujem a naberám nové skúsenosti.
Ešte som si práve spomenul, že hneď na druhý deň som sa išiel povoziť, prešiel som okolo 100 metrov a došiel mi benzín. Tak to som mal teda štastie :-D :-D :-D
UF, je toho teda dosť na čítanie, len dúfam , že ste pritom nezaspali ;-)


16.02.2005 22:19

Re: Trapasy

vmax
 Edvenčr 

Ikona

Tento trapas nie je moj , ale mojej zlatej svagrinky. Moja zlata SWAGRINKA (24r.) sa chcela zviest na Varaderku tak si bola prezliect saticky dala si tricko a kratke nohavice. Nacapil som jej na hlavu prilbu a islo sa. Ked som vychadzal z obce Banov na Surany trosku som tomu vytal tak na 160 .. ked v tom pozeram chlap v embecke mi blika ...tak som pozrel do spetaka so strachom ze som ju stratil ale naskytol sa mi pekny pohlad :-) Tricko bolo vytiahnute pod krkom a kozicki pekne viali vo vetre. Hehe bala sa stiahnut ho dolu tak krcovito sa drzala :-D :-D :-D


16.02.2005 15:56

Re: Trapasy

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

;-))))))))))) to som ani nevedel ze som mal 5r mensie kolecko ako ine deti... xixi


16.02.2005 15:09

Re: Trapasy

agressor
 Geriatrik 

Ikona

Mokush - ten RMX (alebo BMX ak chces) boli vo velkostiach 16, 20 a 24. ;-) Ja som mal RMX 16 a potom BMT 20.


16.02.2005 15:05

Re: Trapasy

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

mal som BMX a kamos RMX a nevedeli sme najst rozdiel... samozrejme ak neratam farbu


16.02.2005 14:42

Re: Trapasy

borec32
 Bahniak 

Ikona

Ak si pamatam, tak na RMX bolo zadne kolecko mensie... Tusim tam viac toho nebolo.


16.02.2005 13:19

Re: Trapasy

MOKUSH
Neregistrovaný

RMX a BMX rozdiel v jednom pismenku :-D neboli BMX robustnejsie ako RMX? ty ale vedel som este ako decko jaky tam je rozdiel, no teraz hmm Viem ze boli BMX 16,20,21-pre konske deti :-D


16.02.2005 8:51

Re: Trapasy

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

aky je rozdiel medzi BMX a RMX?

ako13-14 rocny fagan som na bicykli obiehal pomaly sa vlecucu ladu..... samozrejme bezdrziacky... dostal som sa na uroven okna vodica... frajersky som sa pozrel kto tam sedi? a bac? zeleny chlpaty ujovia.... teraz som dostal dilemu ze co dalej? tak som sa ledabolo chytil rajdy, zlahka stalcil brzdu... a zaradil sa za nich... a nic s toho nebolo... ale bolo mi vselijako ;-)


16.02.2005 7:14

Re: Trapasy

Lucija
 Kávičkár 

Ikona

Noo, pekne pekne. Mne sa trapas prihodil hneď na prvej jazde. Vyrazila som do okresného mesta - na obhliadku moto na DI. Ťažká frajerka, celá v koži som prudko vybrala zákrutu cez bránu do dvora, kde robili obhliadky. Boli tam samí chlapi na autách a ani jedna moto. Ako som prechádzala akolo nich - všetci pozerali a počula som reči ako "aha-baba na motorke", a dokonca sa pamätám, že jeden starší pán zhíkol ako malý somár keď sa od matere stratí, keď ma zbadal. Samoška pocit to bol príjemný, tak so všetkou gracióznosťou chcem motorku zapichnúť medzi dve autá. Hups, pod kolesami samý štrk, za mnou kúdel prachu, zadné koleso praskne do kolesa vedlajšieho auto a ja som si aj s motorkou elegantne klakla na jedno koleno. Ale v tom momente som sa ani neviem ako zdvihla a vykukla ponad autá, kto všetko ma videl. Pozerali na mňa s otvorenými ústami a myslím, že doteraz netušia, či to bol kiks alebo frajerský úmysel... :-))) :-))) :-)))


15.02.2005 9:43

Re: Trapasy

agressor
 Geriatrik 

Ikona

Bol jul 2004, vysoke teploty, mal som ist s brachom z TT do HC a hovorim si - je to rovna cesta, je to kusok, je teplo - naco bundu? Tak som si dal na hlavu prilbu, za mnou bracho - ficime si cez Trnavu, tricko veje vo vetre... Prave sme obchadzali nastupistia autobusov (Zeleny Kricek) zrazu som pocitil strasne ustipnutie na prsiach, potom dalsie a dalsie. ...zacal som sa chaoticky strasne osivat, cez prilbu som nevidel dole, jedna ruka na rajdach.... ludia mali humor. :-)
Ked sa mi podarilo zastat, mal som pekne stipance od osy (asi). Tak som sa vratil pre bundu a mohli sme ist. Stipalo ma to este pekne dlho.

Alebo... raz sme isli z talianska cez tie krepe roztahane dedninky (San Doná) - stojime na cervenej na uzkej krizovatke, za mnou kopa aut a vtom som pocitil, ako mi po uchu pod prilbou nieco lezie. To bol chaos - nevedel som co mam robit. Tak som sa pohol, presiel krizovatku a jednou rukou som sa volako buchal do hlavy, riadil som a hladal, kde zastat. Ked sa mi podarilo zastavit, rychlo som zhodil rukavice, prilbu a kulku a zistil som, ze to bol mravec zo stanu. :-)
...mozno blbost, ale videli ste motorkara, ako sa bezmocne bucha do prilby? :-D

btw, MajoKE - na mojom nahaci predvediem kedykolvek aj 250 :-)


15.02.2005 9:17

Re: Trapasy

vmax
 Edvenčr 

Ikona

Ahojte .. kazdy tu mal BMX ? Tak ja som mal RMX ku. Isli sme z iskrickovej a ja samozreme ze bez drzania volantu. Spoluziacka ktora sa mi naramne pacila ma predbiehala na je bicykli a zavadila svojim zadnym kolom o moje predne. Samozrejme ze som skoncil na zemi dlane odrate, nos zlomeny ( stale ho mam krviy, neva lepsie sa nasadi nan prilba), a hornu peru som mal obrovsku. Najlepsie bolo ze moja spoluziacka ku mne zoskocila a zacala mi stahovat gate lebo som bol asi 2 mesiace po operacii a chcela sa presvedcit ci mi nepraskol zosivany slepak.

Druha prihoda je ked som isiel kamosovi vratit kazetu. Vecer a dazdnik som mal pred sebou lebo prsalo bola tma a v strede cesty stala AWIA, taka z tou plosinou, ockom som pokukoval popod dazdnik kam idem no a napalil som to rovno do nej, na hlave som mal 5 stehov. Babka vybehla z domu a davala mi lekarnicku ale sofer avie hned utekal za nou nech mi ju nedava lebo ze "co budem mat v aute " debilek.


15.02.2005 8:00

Re: Trapasy

MOKUSH
Neregistrovaný

srandy co tu pisete dobre sa to cita, raz som sa vybral pobicyklovat na BMXke siel som po chodniku pozeram predo mnou cesta tak si hovorim pekne z chodnika na cestu zoskocim na obidve kolesa. Pekne som to zdvihol a doskocil, bike ktory bol predtym jedna cast sa rozpadol na hlavnej ceste na volant ,kostru,a koleso pozbieral som si tieto veci a loziska usmial som sa na soferov ktory sa rehotali a padal prec :-D


14.02.2005 23:02

Re: Trapasy

pedro
 Čoprák 

Ikona

ja sa siel previezt po okoli (poobzerat miestne srnecky) samozrejme prilba na opierke ale nezaviaza! kua. tak si frcim na koniec obce,otocka a naspat.vedla cesty deti mi mavaju ako na 1.maja. samozrejme frajersky im kyvnem a zatrubim.len tak mrknem,ze cim to mavaju.nieco cierne gulate maju v ruke.myslim si,deti sa hraju s loptou.obzriem sa a moja prilba nikde.naspat k detom,cele vyradostene,ze mi ju zachranili a obzeraju mi moto.tak som im dal drobne nech si kupia cukriky (dufam ze si nekupili cigy) :-))).
neviem ci je to trapas,ale napisal som to tu
pedro


14.02.2005 22:10

Re: Trapasy

pietroKE
Neregistrovaný

alebo idem na pozicanej CZ 175 po travniku pod hradzou jedneho jazera, trava je mokra.poznam to tam velmi dobre a tak chcem vybehnut na tu hradzu,je to dost prudke.sirka hradze asi 3 m aj to asi prehanam.ked som sa uz blizil k horizontu a vedel som,ze coskoro som hore tak som stupil na brzdu, drapak dostal smyk (no je normalny :-) ) a moto si isla lahnut,nejako som zoskocil, trosku som ju rukami chcel este podrzat ale aj tak skoncila v jazere,nastastje asi len do pol kolies aj ked je to tam dost strme a keby sa nebola zachytila nejak o panel stupackou alebo packou alebo ani nevjem cim tak by sa po tom smyklavom panely urcite dost ponorila :-)
este mam prihodu ako moj otec ponoril skodu 105 S pod lad na zemplinskej sirave ale to sa tu asi nehodi :-)


14.02.2005 21:49

Re: Trapasy

stano
 Jogurťák 

Ikona

alebo- idem pre kamoša, ktorý býva len 500m odo mňa.načo by som prilbu pripínal na zadné sedadlo, dám si ju na speťák. idem asi 80km/h a prilba hop zo seťáku na zem. kotúľala sa asi 50m a skoro zostrelila chodkyňu so psom ako na bowlingu :-))) :-)))(prilba je fotrova a ked ju prvý krát zbadal tak ma pekne pochválil- ty KOKO.!!!
alebo pred babami som sa chcel otočiť na ceste a nejako mi to nevydalo a ked som videl, že by som nabral obrumník tak som stlačil brzdu.samozrejme, že spojku som nestlačil a jak mi zdochla tak to so mnou seklo a moto začala padať.ani neviem ako som ju pár cm od zeme zachytil.našťastie nemá zatiaľ ani škrabanec a baby mali šou!!! :-))) :-))) :-)))


14.02.2005 21:38

Re: Trapasy

stano
 Jogurťák 

Ikona

prvý krát, ked som tankoval-nádrž skoro plná, v tom počujem nádherný zvuk moto. tak pozerám z kade sa valí. ked som ho zbadal pozdravil som ho a v tom mi už benzín tiekol na nohy. pumpár sa ešte teraz smeje :-))) :-)))


14.02.2005 21:31

Re: Trapasy

pietroKE
Neregistrovaný

este mam jednu situaciu zo sekcie moto,ked nas ako deti vozil chatarsky sused na CZ 175 (domaca cross uprava) po krasnych polnych a lesnych cestach.isli sme vtedy na moto traja.ujo a dve deti (asi 10 rocne).moto sa rutila po polnej ceste,zrazu sme sa ocitli v kolaji, ktoru tam zanechal traktor.stupacka skrtala kde sa len dalo,moto to nejak rozhadzalo a skoncili sme vsetci traja v zihlave.poviem vam,ze sme vyzerali kuulovo :-))) :-O


14.02.2005 21:24

Re: Trapasy

pietroKE
Neregistrovaný

Mne sa stal tiez trapas na bajku.asi v 91.roku (mal som cca 13 rokov),ked v kosiciach budovali trolejbusovu trat, som isiel na bicykli BMX dole kopcom bez brzd (lebo som si frajer urobil prehadzovacku ale brzdy naco?) ale po hlavnej ceste.lenze super specialisti na bicykloch iduci z vedlajsej cesty mi moju drahu skrizili a tak som si to namieril na krasne stavenisko buduceho parkoviska trolejbusov, krasna rovina, hlina na zemi.len som prehliadol "dokonale" ozneceny skorodovany drot, ktory bol natiahnuty medzi lampami poulicneho osvetlenia a ked som si uz myslel ako som to frajersky zmakol.........dzig..a bol som na zemi :-) nastastie som na drot narazil rukami a nie krkom (pekne krvave zarezy v rukach) hlava narazila na zem a jedna pani zlata po mne este kricala kde mam brzdy. :-)))


14.02.2005 18:58

Re: Trapasy

MajoKE
 Skútrista 

Ikona

Tomxx: ten pilot stíhačky, čo má polokapotáž je super!!! Kedykoľvek predvedie na naháči 220.


14.02.2005 18:31

Re: Trapasy

A co maju potom hovorit autori tychto vytvorov?! >:-)
zeeb.at/oops/index.php


14.02.2005 17:12

Re: Trapasy

Prisiel som si nakrmit koniky na benzinku, sedim na motorke, prilba na spetaku, otvorim nadrz, a tankujem do plna.Pozabudol som ze som ju nedal na stojan a kludne zosadnem v ruke tankovacia pistol a motorka sa zacala napadne naklanat, jedine co som mohol tak ju chytit za rajdu a zaujat polohu vystrceny zadok s pistolou v ruke a kricat pomoc na okolo tankujucich a pritom zo smutnymi ocami pozerat ako sa mi oskiera prilba.
Pribehol chlapik a pomohol mi. :-}


14.02.2005 13:32

Re: Trapasy

papaya
Darca Krvi  Kávičkár 

Pisal sa rok 2004, bol neskory sobotny vecer a prsalo... Bludil som v okoli Prievidze, ani za boha som sa nevedel trafit na spravnu cestu... az som to v jednej dedinke vzdal a zastavil som pri kostoliku. v Jednom dome sa este svietilo... Zaklopal som na dreveny ram a cakal som. ;-) Okno s okenicou sa rozletelo ja som sa zlakol a bolo to... nohu som chcel totiz polozit na zem... bola tam vsak jama v ceste, tak som sa polozil na bok ;-) Babicka ked nikoho nevidela tak si len zanadavala ze co to za "chumaji" ju o polnoci otravuju a pobrala sa asi dopozerat ten pornac co mala rozpozerany, ;) ja som sa pomaly zviechal z pod polota.


14.02.2005 12:07

Re: Trapasy

...aby ste aspon mali predstavu ako to vyzeralo:
predator.bikepics.com/pics/yam-tt350-87-bikepics-05288....
predator.bikepics.com/pics/yam-tt350-87-bikepics-05292....

PS: obrazky su len informacne :-D


14.02.2005 11:31

Re: Trapasy

Itali
 Kávičkár 

Ikona

Moj asi najvacsi trapas sa mi stal na bicykli. Ako najvacsi geroj si brazdim Petrzalske ulicky, vyobliekny jak Armstrong, podobny vyraz na tvari.Blizim sa rozbehnuty na cervenu. Prefrcal som okolo vsetkych aut co tam stali a na hranici krizovatky som zabrzdil, tak že som sa postavil na predne kolo
:-D
Moj vyraz na xichte bol asi taky ako ked zbadate slniecko na hnoji.Lenze pri spatnom kontakte zadneho kolesa so zemou bolo treba dat nohu na zem, ale ja som mal po prvy krat v zivote kosiky na pedaloch!!!Sami si viete dotvorit ako som :-O vytrestil oci a zdr... sa na zem. :-}


14.02.2005 10:14

Re: Trapasy

DrTic
 Čoprák 

Ikona

Leto 1985. Ten kto mal Simsona bol najväčší frajer.
Kamarát sedí na Sipaku, ľavá noha dole, pravá na stupačke, opretý o rajdy, s výrazom killera fajčí cigaretu.
Prichádza ku nemu naša celkom pekná kamarátka a prosí ho či by ju nehodil domou. Chalanisko pozrie na ňu frajersky popod slnečné okuliare, kývne hlavou a povie: „Naskoč si“.
Babenka neváha a tak ako ju to učili, dáva pravú nohu na pravú stupačku a ide vyskočiť na Sipaka.
Lenže miestny oplodňovač nevedel ako mu vzadu baba nastupuje a hlavne nedal si dolu pravú nohu. A tak sme to videli ako v spomalenom filme, keď motorka začala padať na pravú stranu ako sa mu mení frajerský výraz na obrovský úžas, odlieta mu cigareta, potom slnečné okuliare a privaľuje ho Sipak aj s babenkou.
Nuž čo. Škodoradosť je najušľachtilejšia ľudská vlastnosť. Niet na nej kúska závisti.



14.02.2005 0:04

Re: Trapasy

Ako sa Marek freestajlerom stal...

Vo Velkych Kostolanoch na motokrosovej trati sme sa stali svedkami uspesneho (ale nechceneho) freestajloveho prvku :-))) Jeden domaci (Marek / Husky610) preskakoval najdlhsiu lavicu na trati (tomxx.hlohovec.net/enduro/MotokrosVekKostoany...), ale doskok mu nevysiel celkom podla predstav. Doskocil na zadne a smykla sa mu prava ruka, este si teda "trochu" pridal a po zadnom preletel cez hlboku blatovu jamu a pokracoval mimo trat do blizkeho lesika, stale na zadnom :-@ Asi po pol minute sa z lesa vratil (uz nie po zadnom), prilbu zavesenu na ruke a na tvari divny vyraz :-D Videli sme ze je ok a netrafil ziadny strom, tak sme sa mohli konecne zacat smiat a poviem vam, smiali sme sa dlho :-))) Mozno vam to az take smiesne nepripada, ale v reale to vyzeralo fakt uchvatne. :-D


13.02.2005 20:11

Trapasy

MajoKE
 Skútrista 

Ikona

Ahojte, pridajte nejaké moto trapasy/ aj plechovkové/ , bez zranenia, nech sa trochu zasmejeme. Určite budú, stačí zaloviť v pamäti. Stane sa to presne v tú najnevhodnejšiu chvíľu ako keď sa prvýkrát v živote vyberieš na urológiu, kde by mal ordinovať starý pán doktor a vstúpiš do ordinácie a je tam najkrajšia lekárka...
Horúci júl 1986. Na zväzarmovskom cvičisku ku mne prichádza jačiaci rozpálený mustang, neviem typ.ozn. tej jawky, chlapec brzdí nohami, spojka vymačknutá ja ju chytím tak, že nič nezaradzujem otočím zapästím prejdem okolo 3-4 kužeĺov po doske, odovzdávam s vymačknutou spojkou, další nič nezaradzuje a tak dookola a mal som vodičák „M“. To by dakázal každý. Aj medveď v programe Ein Kessel Buntes / pre mladších – šou z NDR, NDR socialistické Nemecko/. Potom nič.
Leto 1991. Robím „A“. Chlapík pozrie do papierov, usmeje sa a povie niečo v tom duchu, že keď má niekto od mladi „M“ to je jasné, že behal na moto a je tu preto, aby to legalizoval. Porušil zásadu 3xN. Nikdy Nikomu Never. Sadám na Jawku 634, štartujeme. Ostatné len hmlisto. Otáčky desivo vysoké, zaradím 1, kontrolka zhasne, púšťam spojku, nič, dám nohu dole s rýchl. páky trhnutie, nebo, modré nebo. Neviem dodnes, ako som bezpečne zastal. Učiteľ spadol na riť do prachu oprašoval sa, neskutočne nadával a kričal, že si značí „H“ ako Historický. Vyhodil ma. Z diaĺky to vyzeralo efektne.V chlapčenskom kolektíve som bol neuveriteľný frajer. Presne to je definícia frajera, vyzerá, ale nevie.


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.