Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 671 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26856
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16158)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10698)

aprilia-day-05-06-2024

Harley-Davidson

Reakcia rodicov na kupu moto - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuReakcia rodicov na kupu moto - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

08.06.2005 15:13

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Junior
 Kávičkár 

Ikona

Caute,

No ja ked som este byval v cechach, tak moj otec mal v garazi asi 5 motoriek, ale mna to nejako nezaujmalo. Az ked som dosiel na slovensko, tak kamarat mal na chalupe taku malu motorku co mala motor z pekaca a to bol ten okamzik kedy som sa v tom zacal rypat a pochpil som , ze toto je to co ma bavi......... V 14tich som si kupil prvu motorku jawu mustang. Potom som pozbieral nejake to zelezo hodil to do zberu a kupil si moj sen pre ktory som nemohol spavat, simson enduro s51 :-D. Potom dosla Suzuki rm 250....a podobne masinky a nakoniec som sa dostal k mojej VFR-ke.
No a co na to moji rodicia??? Mama asi len tolko, ze davaj pozor a hlavne sa poriadne oblec :-D -Vsetko smrdi od benzinu!!!!!!A otec ma ovela vacsi strach len to nedava najavo. Asi preto lebo vie co je to spadnut na motorke. 8-) Nebol som s tych co domov po horskom bicykli doniesli R1-cku 8-) >:-)


08.06.2005 14:28

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

SIMIM
 Turista 

Ikona

No ja najprv som mal babetu (akj do dneska) keď som sparvil vodičák na auto a na motorku, hned som chel velku motorku (max 350 Jawu) bol som vsade aj popozerat len vzdicky ma ohovarali rodicia.Naco ti to bude,kde budes chodievat,prechladnes,dostanes reumu ako ja: otec.Ano lebo ona chodieval za mamou este vtedy kazdy den na 250ke aj v zime -10C v tesilkach.Co na to dodat.A ked som chcel od suseda kupit 150MZ a mal som aj otca uz prehovaraneho aj mamu,aj sused uz kupil 1100ku, takze chcel predat MZcko,tak ten den aj stou1100kou havaroval a zomrel,Jeho otec sa z toho blaznil a tiez zomrel o 4-5 mesiacov neskorsie.Takze mohol som zabudnúť na motorku.Asi rok prešiel a zas na mňa prišiel že potrebujem motorku.Takže v lete som zarobil na 350Jawu.Kúpil som ju v tajnosti ale ten deň presne zomrela babka.Takže doma bola strašná situácia bál som sa zobrať domov.3mesiace som ju mal u frajerky.Potom som ju zobral domov a len potichu som ju nechal v garázi.Zraz nasiel to otec a spítal sa ze odkial je.Ja ze len kamos tu nechal aby som to vyskusal.No a zostalo to u nás dva roky.Potom som to vymenil na novší typ a potom ked som mal 25 som chcel väcsiu.Vtedy zacali, ved mas auto naco to chces este, ved mas nacom jazdit.Tak hlavne mame som to musel takto vysvetlit,ze aj v kuchyni mame aj mrazak aj chladnicku a potrebujeme obidve.Takze potom to pochopila.A kupil som VX800 ktoru mam aj do dneska.Otcovi pacil velmi, lebo bolo vo velmi dobrom stave a tento rok on hovoril (nechcel som mu verit)ze preco nevimenim na schopper.Mne by pasovalo lepsie.Takze zvykol na to kazdy.Ale na prvej motorke som raz vyrovnal zákrutu,(roztrhnuty kabat,cierna modra noha,atd. )ale ani dodneska nevedia o tom. Inak som spadol do pivnici zo starého rebríka- ked uz sa na to spitaju.


07.06.2005 23:08

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Lightning
 Jogurťák 

jajaaaaj...tha oco mal tiez swojho casu moto ...policajnu jawu 360ku a sa skoro na nej zabil tha jasne ze bol proti...No ja som nedal pokoj a nakoniec mi dal nejake praxy a kupil som si cagivu 125ku...No wozil som sa asi 3 tyzdne a fajne som sa rozjebal...operacia ruky...a taq. No a teraz ma foter nuti moto predat..lenze ja sa s nou lucit nexcem, zwlast prawe teraz ked je leto a moto som dal da sa powedat do kopy...hmmm...taq mi teraz porad Ty ako ho mam preswedcit ????? :'(


07.06.2005 22:53

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

centauro
 Skútrista 

Mne sa len pred par dnami splnil celozivotny sen. Moto som siel zobrat do Styxu s nasimi, lebo som ju bral na lizing a trebalo podpisat dake papiere. Mama ako vosla do predajne kukla na Maraudera 250 a vraj ta motorka je pekna, ze sa jej celkom paci, ze si myslela ze bude vacsia. Ale bola spokojna dovtedy kym neuvidela co v skutocnosti som mal objednane. Novu M800-vku. A vtedy ju skoro porazilo. Zacala tam stresovat, ze na co ti je take hovado a pod. Vsetci predavaci sa na nej smiali. Otec bol celkom v pohode. A teraz som ja v pohode.


07.06.2005 13:33

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

rowl
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Ja som zacal rozmyslat nad moto ked som mal cca 18. A ked som si robil vodicak na auto, hned som si spravil aj na velku moto. Moj tatko bol ale zasadne proti a padali argumenty typu pojdes z domu a pod. Popri vyske som setril a pomaly spracovaval. Mama bola v pohode. Ked som skoncil vysku a mal nasetrene, prisiel som za tatkom a povedal ze si chcem kupit moto. Sice to osomral ale nemusel som si balit kufre a po chvile hladania a skusania som kupil moju terajsiu Jawku. Tato sezona je moja tretia a pomaly setrim na nieco vacsie (ze by Intros 800?) Nasi sa s tym postupne zmierili, dost pomohlo, ked videli ze sa naozaj staram o technicky stav a svoju bezpecnost a nejazdim ako blazon. Tot vsjo, vela peknych km!


07.06.2005 13:01

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

zooER5
 Turista 

Ikona

Nasi mi kupili Babetu ked som mal 15. Jazdil som na nej 3 roky a potom som za nimi prisiel s vetou "chcem nieco vacsie". Odpoved bola strucna a jasna: "ak mas prachy tak si kup". Kedze som sa dostal na vysku tak sa kupa odlozila o dalsich 5 rokov. Po skonceni skoly (a najdeni partnerky) som sa dostal do situacie s nazvom "zabezpec nas najprv"! Takze sa kupa odkladala o dalsich 5 rokov. Minuly rok som sa skoncila faza "zabezpecovania" a na rad sa dostala kupa motorky. Nemozem povedat, ze by sa rodicia a partnerka jasali od radosti, ale akceptovali to. No a ja? Omladol som o 10 rokov! Zase mam 18 a jazdim na "velkej motorke"!


07.06.2005 12:37

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Kapro
 Bahniak 

Tomxx: ked sa da dokopy, sup s nim na motorku.je to lepsia terapia, ako tie doktorske vymysly.Sak nemusi hned skakat 15m rampu.

Este pohlad rodica: bojim, bojim :-@


07.06.2005 12:34

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Dano
 Kávičkár 

Prvu moto som sedlal, ked som mal 15. Bola to CZ 175. Bola nasa, ale musela byt u bratanca, lebo mama mala strasne reci. Raz som sa s bratom na nej vysypal a otec mal doma od mamy take peklo, ze ju predal. Tak som ako 16-rocny brigadoval cele leto a kupil som si 350/638. Tu som uz doviezol domov. Mama bola hotova, otec bez slov a babka plakala jak krokodil... Najhorsie sceny som zazil o par mesiacov, ked som mal buracku... No ostal som cely, len otec to musel vybavovat... Plechovkar mi nedal prednost, ale ja som nemal vodicak... Takze moja chyba a vsetko ostalo na otcovych pleciach. Teraz mam 20 rokov a stale tu istu Jawu 350, len sa uz akosi rozsypuje... Chcel by som Suzuki GS 500, ale to je zatial hudba buducnosti. Tak vela zdaru vsetkym motorkarom (aj tym nadejnym)


07.06.2005 12:09

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Kapro: mile rad, ale otec je po infarkte a nemoze sa este moc namahat... Staci ked ide ako doprovod a beha hore-dole okolo trate :-)))


07.06.2005 11:44

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Ja som začal jazdit v 10-tich a reakcie mojich rodičov -neviem prečo-boli pozitívne.Teraz mám 30 rokov,jazdim na superšporte a ked som sa z otcom bavil že vymením moto za novšie tak mi povedal že keď priveziem niečo iné ako superšport tak mi nakope riť(dedo starý) asi sa ma chce zbavit !?


07.06.2005 9:24

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

strive
 Turista 

Ikona

Ja som mal medzi 15 až 18 rokom babetu.jawu 90 cross a čz 175 a vtedy sa išli fotrovci z motorky posrať že sa na tom zabijem a take kecy. No nezabil som sa a odvtedy som o motorke len sníval.Keď som mal 32 tak som si prečítal Vadimov článok ako sa delia motorkári a nechcel som zostať stále len čakateľom a snívačom o motorke tak som sa vybral po bazároch po nejeké staršie enduro. Keď som obehal skoro celé slovensko a videl tie staré hrdzavé šunky tak som sa radšej rozhodol,že si priplatím a kúpim niečo novšie do terénu ale s špz. Vybral som si suzuki dr z 400 s a keď som s tým prišiel domov to len začala sranda.Ženu teraz už bývalú skoro jeblo keď zistila že prachy na chalupu sú investované do motorky a keď to videla mama tak mi vynadala a povadila sa z otcom,že to som si kúpil len kvôli tomu, že ma za mladi brával na každý motokros v okolí. No teraz už je v pohode a moja nová priateľka je na motorke nalepená hneď ako ju naštartujem takže všetko sa časom vyriešilo.


06.06.2005 23:35

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Kapro
 Bahniak 

Ohybaj ma mamko, dokial som ja Janko.... Mal som 31, ci 32, takze reakcie sa obmedzili na invektivy typu: Uz by si mohol mat rozum.Teraz mam cez 40, motorky v garazi zrychlili a mamka ma chce stale ohybat a navyse vrci :-(((, ze aspon synovi a dcere aby som dal pokoj... :-D

TomXX: co nevezmes aj tatka? Mna moj mlady berie a vyzera to, ze aj dcera ma vezme, ked sa zmieri s jej najbeznejsim vyznanim dcerskej lasky: Jezis, tati, ty si tak strasne stary...


06.06.2005 21:12

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Deskjet
 Kávičkár 

Ikona

Moja prva motorka , vlastne ani nebola moja bola korado(babeta) thak to bolo asi v 13, ale to ma este ani thak velmi nebavilo, tiez som bol skor na plechovky....A thak som si jazdil hore dole 2roky po dedine, obcas stare baby zakricali, pobehali zamnou s metlami, ale inac okej... :-D, To mame ani velmi nevadilo, lebo sak 40km/h, tho jak na bicykli dole kopcom :-D :-D
A thak v mojich 16-tich raz sme sa s otcom doholi, ze ked moto, thak len skuter......, no mama, thacosi..... ze ste sa zblaznili... :-((((((, este dobry pol rok som o tom ani radsej nerozpraval, a len som podpichoval do otca, ze nech to skusa, a mal som stastie ze mam pecka otca a ten to s maminou vzdy vedel... :-D :-D, thak jedneho dna mi povedal ze popozeraj inzeraty a najdi nieco solidne, pekne, za dobru cenu.... :-@
No ja cely vyhukany, cely den na internete som mal thake nenormalne stastie, ze este ten den sme boli pozriet na peugeot (teraz moj sucasny), no hned jak som ho videl, prisla neopisatelna tuzba, po nom( to urcite vsetci dobre poznate)...a na druhy den bol doma.....Proste som bol thaky nenormalen vdacny, ze.... :-D :-D
A teraz ked by sme zase s otcom cheli nieco silnejsie (125ccm), thak....., nejde tho vobec thak lahko jak ten skuter...., ale snad raz budem mat aj silnejsiu, a bude to ozajstna moto....(snad ked si na nu zarobim, alebo nasetrim).....


06.06.2005 19:19

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Myslí, že už sa tu niečo podobného raz preberalo.
Foter ten mi nadal do 26 ročného kokota inžiniera tresol dverami a dva mesiace sa so mnou nerozprával. Teraz po roku sa všade chváli akú mám parádnu motorku. :-P
Mamine vyhrkli slyz do očí, ale po pol hodine povedala. Aspoň, že je taká pekná červená. Teraz po roku chodí po baráku v tričku Harley Davidson čo bolo mne malé a pýta sa ma kedy a kam pôjdem bublať :-D Ale strach má stále aj za mňa a týmto jej chcem za to poďakovať ;-) ale fotrovi tieš


06.06.2005 19:12

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

pekna debata ja som povedal nasim v 14 ze chcem motku a kazde narodky som im pisal na papier honda cbr a oni ze aka to je cokolada ale foter to zhrnul :VIES CO POVEDAL FUXI? --ZAROB SI A KUP SI no a ja som si zarobil a ked sa vratim v auguste do sk tak si konecne splnim sen a mamu som lahko spracoval kupil som jej novy vysavac nech sa ma nacom aj ona vozit a je spokojna len sa boji ze mi ju ukradnu iba to ju trapi nic ine najviac ma pobavi ked si mysli ze ta motorka stoji 50 tisic a to nevie ze chcem vrazit 200 to mi ju osobne bude strazit asi ale inak mam superackych fotrovcov a velmi ich lubinkam takze verim ze nebudu problemi........


06.06.2005 16:52

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

MajLanKoSK
 Štvorkolkár 

Ikona

moja prwa moto bola JAWKA 50(pionier) kupil som si ju, ani som sa nepytal, teda pytal ale problem f peniazzox.... bolo pre mna tazke nasetrit neco okolo 2000 sk.... mamina wedela ze som xodiewal jazdiewat s kamossmi na tyxto "strojox" a taq razz sa mama wracala s prace a pred bytom mi stal pekny modry pionier.... troxa nexapala, asi bola nahnewana.... ale potom to bolo ok.... a potoom sa maaal esste wela motoriek... cassom poxopila ze ma to bawi a ze swoj ziwot mam raad... taq mi zacala prispiewat na benzin a taq.... a nakoniec mi aj prispela nemalou ciastkou na terajsiu motorku :-))) :-))) :-))) a podoporujema dalej... len tu ciastku esste musim wratit.... (bez prace nie su kolace) aj taq sa lepsie mi wozi ked wiem ze som si na moto poctiwo zarobil.... >:-) >:-) >:-) >:-)


06.06.2005 16:17

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

V maji 2006 budem mat 16, a teda aj vodicsky preukaz A1 (do 125ccm a 11Kw). Ked som mame oznamil: ,,mami, budem mat moto." odpovedala: rob si co chces. Ke som otcovi povedal: ,,prde, budem mat CBR.", on na to: to urcite, vies ake to je nebezpecne? Ja na to: Sak mi to nepojde ani 130... On ze: sak nepojde, lebo nic nebudes mat... Tak som mu povedal: zakaz mi to a bolo. Jebol som dverami a isiel do Hondy... Trosku ju poobzerat.


06.06.2005 16:12

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

tvrdas
 Turista 

Ikona

hmm, no ja som si kupoval motorku ked som mal 30. cize moc som do toho nasich ani netahal. chcel som im to ukazat niekedy v lete , ked s nou pridem. lenze, ked som si na vianoce doniesol knizku - spravna jizda na motocyklu - som zistil, ze ju ani nikydy neukazem. knizka stacila :-D


06.06.2005 15:13

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Dempsey
 Turista 

Ikona

Ja som si na moju prvu motorku musel pockat az dovtedy, pokial som si na nu nenasporil.
Mal som uz 18, vodicak na auto spraveny (automaticky aj na 50-tku) a pred sebou tri mesiace brigady v UK (tesne po revolucii :-)))
S tazko nasporenymi peniazmi sme spolu s otcom nastupili do vlaku a cestovali do BA. Tam na mna v jednej garazi cakal modry Simson skuter. Oci mi zasvietili pri pohlade nan a bolo mi uplne jedno, ze vyfukove potrubie nedrzalo poriadne na valci a skutrik bol trosku hlucnejsi, chcel som ho za kazdu cenu.
Otec suhlasil, zaplatili sme a otec ma odviezol na stanicu. Ja som si vtedy ako "sedlak z dediny" na to netrufal.
Nastal problem ako ju doviezt do PD. Podarilo sa nam ukecat sprievodcu vo vlaku a motorka isla do ulicky v normalnom vagone!!
Cele tri hodiny som ziaril stastim a az v PD mi ju otec dovolil soferovat a odviezt ju domov.
Mal som ju dve sezony. Zarobil som dalsie peniaze, spravil vodicak na A-cko a prisla MZ 150. Na nej som spravil cca 6000 km po Slovensku, zbalil moju manzelku no a .... auto zrazu zacinalo byt dolezitejsie - takze isla z domu.
Svatba, deti, byt, dom a kopec inych "starosti" odlozili moje vozenie sa na motorke o 10 rokov.
No a konecne som pred dvoma rokmi kupil prvu "velku" motorku - Honda NTV 650 Deauville.
Rodicia velmi rychlo pochopili, ze ak po motorke naozaj tuzim a som ochotny dat do nej SVOJE peniaze, tak nema vyznam ma od toho odhovarat.
Posledne dve sezonny boli ako vystrihnute z mojich snov. Na Devilke som spravil uz cca 26tis.km a stale nemam dost.
Mam sedave zamestnanie a niekolko sto km jazda cez vikend je naozajstnym odreagovanim.


06.06.2005 15:07

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

andoo keby som vladal tak ju este nejako dotrepem do garaze ku kamaratovi a tak ju ochranim ;-)


06.06.2005 14:48

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

andoo
Darca Krvi  Štvorkolkár 

zahri: by skoncila aishina tzrka asi ako lukyho pionier :-)


06.06.2005 14:39

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

no to mas este dobre ked predat.. to si potajomky mozes kupit novu a hodit ju do garaze ku kamaratovi :D ja som upozorneny ze ak padnem a bude to mojou vinou tak fotrik berie do ruky flexu a masina ide na 2 casti :-D


06.06.2005 14:31

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Ifko
 Čoprák 

Keď som doniesol domov prvú moto (Jawa 350), oco povedal iba jednu vetu: "To sa na tom dá aj zabiť, ne".
Pri druhej moto (Hornet 600) už iba krútil hlavou.
Pri tretej (YZ 125) už nebola žiadna reakcia.
Som zvedavý čo bude pri ďalších.
Ale zase on je starý motorkár, takže vie pochopiť o čom to je.


06.06.2005 11:25

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Ked idem jazdit, tak ma mama vyprevadza ako keby som isiel na vojnu :-D Otec ten mi iba zavidi, lebo by isiel aj on :-(


06.06.2005 10:55

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Fox024
 Jogurťák 

Ikona

No u mna to bola sokova terapia. Mam super rodicov ktori ma vacsinou podporuju v tom co robim. Ale motorka bala pre otca absolutny nelogizmus, vyhodene peniaze, sposob ako sa zabit, pubertalny frajerina a to som citoval len tie krajsie dovody preco sa motorka neobjavy v nasej garazi.
No a tak srdce motorkara odolavalo od 15 rokov kedy som si sice urobil vodicak na 50-ky ale jazdil som len jednu sezonu na babete az do minuleho roku (do veku 23) kedy som sa v piatok 9. aprila rozhodol ze si kupim Hornete 600, motorku ktoru som si vysnival uz par rokov dozadu. V pondelok som obvolal vsetkich predajciov v SR az som zistil ze presne tu farbu a typ maju v BB. Bola vsak uz rezervovana pre niekoho ineho. Tak som sa opytal ze ked to pridem vyplatit v piatok (16.aprila) ci ju daju mne. Oni ze ano a tak som sa hned po polozeni telefonu rozbehol do banky. Uver bol vybaveny v piatok rano a o 11.00 som bol aj s peniazmi v BB. vyplatil masinu a po vlastnej osi pri teplote 7 stupnom masiroval domov. Dop tejto doby nikto nic nevedl az kym som s masinou nevtrhol na dvor, kde ako naschavl otec sedel v zahrade.Tu som si povedal ze teraz to bude huste a aj bolo. Pri otvarani brany ma najprv dohryzol vlastny pes lebo ma nepoznal v prilbe a obleceni ktore som si kupil den predtym. To vsak bolo prd v porovnani s rozhovorom s otcom. Dosatl som klasicke otcovske kvapky o tom ze toto sme si nedohodli a ze pokial byvam pod jednou strechou s otcom tak budem respektovat jeho pravidla a ze motorka pojde z domu. No tak som sa to pokusil diplomaticky urovnat s tym ze je to moj sen a zaluba a bla bla. Hlavne vsak bolo vydrzat do dalsieho dna ked uz otec trochu vychladol. V priebehu tyzdna sa to vylepsilo aj ked sa doma som mnov ani kredence nerozpraval. dnes to beru tak ze masina prakuje v zahrade a otca sa marne snazim zobrat na prezentacnu jazdu. Okrem toho mam dohodu ze ked na masine lahnem a prezijem to :-)))
tak ju predam a uz ziadnu nekupim. O tejto dohode vsak viem ze ak to situacia a moj zdravotny stva dovoli tak masina u nas zostane
Howk 8-)


06.06.2005 9:58

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

no niektore vase pribehy nemaju chybu..asi hlavne u anda je to brutalne :-D :-D :-D

ja ked som mal 8 tak prisiel fotrik s mamou z navstevi a spomenul mi ze jeho kamarat ma malu motorecku ze ci sa na to nepojdeme pozriet..ja druhacik na zakladke..este som ani nevedel poriadne co to je motorka ale reku..ta dobre..na druhy den som skusal malinku kapotovanu stelu..nemala chybu..jedno kolecko som si spravil po dedinskej ceste..vratil som sa k fotrikovi a jeho kamaratovi a oni mi ze mam pridat..ja kreten som vtedy pridal az ked som sa otacal a hned som letel ponad rigol do plota :-D asi budem kaskaderom :-D troska vystraseny ze co na to povie majitel a ciastocne aj poteseny z jazdy som na otcovu otazku ci ju berieme odpovedal ze jasne.. mal som ju 5 rokov a potom sme ju vymenili za simson..to bolo brutalne zihadlo oproti stele :-D dokonca aj rychlosti som uz musel radit :-@ po 2 rokoch prisla konecne 15tka a spravil som vodicak A/50 ..ked som ho dostal do ruky..prisiel som domov, hodil vsetky veci a bezal za otcom do garaze..simson bez baterky, bez tachometra, bez spatakov..no a este kto vie co vsetko tam chybalo no ale ja i tak siel sa previest..fotrik stastny ze tak ma to tesi ma hned pustil.. ten pocit je neopisatelny.. mozno ze uz taky ani nezazijem.. proste prvy pocit skutocnej volnosti.. ked som vsak isiel na prvy mensi vylet tak mama bola cela hotova ze ja chcem ist na cestu s motorkou.. ma nechcela pustit ked som si konecne spravil vodicak..ale fotrik to uhral troska a len mi povedal ze mam jazdit tak aby mi nemusel ist na pohreb..a na to aj stale myslim ked jazdim..v 18tke som konecne spravil vodicak na velku moto a na auto..kamarati mi hovorili nech kupim auto ale ja som to mohol o... :-D vsetky peniaze co som nasetril od utleho detstva a 2 letne brigady ktore som si poctivo odmakal..tie vsetky peniaze som vrazil do mojho dalsieho motorkarskeho vyvoja.. myslim ze mame bolo aj luto tych penazi ze vsetko chcem takto jednorazovo minut :-D a stalo sa..kupil som si TZR 125 a zda sa mi ze teraz su rodicia uz v pohode..vidia ze ma to bavii a to je myslim jeden z najhlavnejsich faktorov.. strach v nich ostane navzdy..ale urcite bude stale aj nejaka ta podpora z ich strany..


06.06.2005 9:47

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

todra
 Turista 

Ikona

hehe, no a ja v mojich 31 uz asi mesiac ukecavam moju máti, ktora sa o mna uplne prirodzene boji, aby sa so mnou previezla na mojom v-strome. Pekna decentna propagacna jazda spravi svoje, si myslim.
ale ked som si minuly rok kupil vaksi skuter, tiez som im ho ukazal asi po mesiaci, ze aha, tu je a neodide. a bolo.


06.06.2005 7:58

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

JOSE
 Edvenčr 

Ikona

Tak moju prvú moto ČZ 175 mi kúpil otec a to som mal len 12 rokov. ;-)
Takže otec bol vždy za moto a na reakciu mami si už nepamätám :-D.

No a terazky už bývam u mojej žienky takže moji rodičia obkecali kúpu mojej moto len tak, že kde budem na tom jazdiť, načo mi to je a tak...
docela pohoda
r e s p e c t :-D :-D :-D :-D


06.06.2005 6:47

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Čendina
Darca Krvi  Turista 

Jo jo...asi je to všude stejný, první vyměkne táta a máma to buď nepřekousne nikdy nebo až za hodně dlouho. Tak to má být. Dyť kdo by se o nás bál když né rodiče.

Měla jsem to lehčí, půlka rodiny (brácha, táta) už mi jezdila. Takže motorku jsem vybírala za jejich podpory a pomoci. Mámu jsem se na názor prostě neptala, je to můj život, moje rozhodnutí. Je pravda že to byl jeden z mála okamžiků, kdy mě skutečně podcenila a udělala rozdíl mezi mnou a bráchou. Prý se o mě bojí víc, protože jsem ženská, bratr je chlap a k tomu ta motorka tak nějak patří. Tahle nelogičnost došla až tak daleko, že když jsem básnila o kožený kombinéze, zrazovala mě od toho, ať si ji nekupuju, stejně do půl roka s motorkama přestanu a co potom s ní.... :-D S časem se bouře přehnala a teď už cítím i tichou nevyřčenou podporu, i když strach asi nikdy nezmizí.


06.06.2005 0:34

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

majky
 Jogurťák 

Ikona

NO ked som dostal 40 rocneho pekaca, bol som king of the road a taaak ma to strasne chytilo , ze hned na 17tiny som uzaj trielil na vodicak, tata mi kupil triapolu za patnast klackov a vlacil som sa na nej dva roky. Potom som ju predal, lebo tata ma ukecal na afto. Ale tak mi bolo clivo ze som si za dva roky kupil dalsiu, moju terajsiu triapolu. Ked mam pravdu povedat , cim som mal viacej rokov, tym bola mater viac proti a proti, ale tata neprotestoval takze som sa mohol zase vozit. Ale musel som sa do matere obut, lebo sa dlho zdrahala. Ale teraz si uz zvykla,ale nikdy ma nezabudne pocastovat vetickou: A nie ze sa volakde vytres, teraz pred statnicami!


06.06.2005 0:02

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

andoo
Darca Krvi  Štvorkolkár 

v 16 ma v lete napadla myslienka ze co keby som si spravil vodicak na motorku? ved by som mohol jazdit aj na tom, (vtedy som dost sledoval plechovky a pravidelne kupoval autotuning) no a 2 roky do vodicaku mi bolo dlho (do vodicaku na auto) a tak som raz matke v tescu v prievidzi ukazoval nejaky skuter co tam mali vystaveny ze ci by som si nemohol spravit vodicak a nieco take kupit.
o den na to som volal kamaratovy co mi vlastne vybavil vodicak a uz som sa to cele zacalo. kupil som si nejakecasopisi o motorkach nech viem ako to vlastne vyzera, pred tym ma to vobec ale vobec netrapilo, a pomaly ale isto som zacal po motorkach tuzit. skuter ma drzal asi 2 mesiace a potom
som zistil ze to neni to prave orechove pre mna a jedna z dostupnych motoriek pre mna, cenovo a aj vyzorovo bol SIMSON, pionier sa mi nepacil na 350tku jawu som nemohol mat vodicak askuter uz som uplne vypustil..tak som zacal setrit najprv na vodicak samozrejme nieo rodicia prispeli ale nieco som im zatajil lebo by povedali ze 5 litorv za taku blbost je vela tak som tajne chodil pracovat a na brigady a zacal som predavat nejake veci z Nirvanackych cias.. dlhu dobu som sledoval na internete ako ten simson vlastne vyzera, ako sa tam radi, aku ma elektriku, videa, prestavby, tuningy vsetko som mal nastudovane a potom spoluziak prisiel ze pozna chalana co jedneho predava.. cena 10 000 , hned som predal bicie co mi lezali v garazi a rodicia mi este dolozili akoze k vianociam.. samozrejme nikto z nich nebol nadseny (neviem preco ma potom nechali robit vodicak..) a mama ktora pracuje s postihnutymi detmi mi vravela ze pozna furu chalanov co sa motorkovali a dnes sa nepohnu z vozika, ale viete ze ked vas nieco fakt drzi tak vam to nikto nevyhovori.. a tak mi dali peniaze co mi este chybali, to som zobral este pozicku od spoluziaka a aj tak som rdicom povedal ze to stoji 6000 a oni boli v tom ze ked mi dali 3000 ze vlastnia polovicu motokry, ved sa mi to potom aj vypomstilo ked mi zhabali papiere presne v den mojich 17 tych narodenin.. a ja som mal strasne nervy elbo vacsinu z tej motoky som platil ja.. ale budis, potom prisiel den D piatok asi tyzden pred vianocami (v ten den zrvona zacalo snezit ) a chudak chalan mi to za ladu a snehu doviezol z devinskej az do dubravky a hned to islo na balkon... v ten den som asi ani nespal, mozno aj dva dni, zu nepamatam ale bol som nenaramne stastny.. tak este v ten vecer (ozaj v ten den som kupil este aj graficku kartu novu ale na nu som sa hned vykaslal a venoval sa motorke) celu som ju nalestil elektirku pospravil po tyzdni osm dal nastriekat blatnik nadrz a tie dva dekle a vytesoval som sa znej. potom prisla doba ked som na nej nemohol jazdit, ako si pamatate co sa tu dlho omielalo, ale uz asi mesiac jazdim a som rad ze konecne , konecne jazdim, tu znova neboli rodicia tri krat nadseni ved som to stihol uz dva krat polozit, z toho raz voda v kolene, ale ani na jednu sekundu som nerozmyslal ze by som sa na motorkovanie vukaslal.. ved andula pamata ako som chytal depky ze co poviem doma ked som mal ruky a nohy cele krvave..bal som sa ze mi zase vezmu tie doklady prasive.. no a nadisiel dalsi den D, a tento piatok ide simson z domu.. a po nom , dufam ze to bude otazka max 2 tyzdnov pride do garaze nejaka z tych 125ccm motoriek dvojtaktnych..Rodicia urcite budu nadseni ze kupujem masinu ktorej maximalka je o 100km/h vacsia ako na tomto ale co uz.. moje peniaze, moj zivot.. moje starosti.. takze ak mam priamo odpovedat na tu otazku, rodicia neboli nadseni ze mam motorku a obec sa z tym zrejme nezmieria ale ja urcite od motoriek neupustim kyn na tomto svete pobudnem.. tot vse, dufam ze aspon niekto to precital do konca.
amen


05.06.2005 23:02

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

vmax
 Edvenčr 

Ikona

Mno .. umňa to začalo v 16 tich dostal som Babetu čo moja matka niesla v pohode. Jazdil u nás aj oco aj dedo. Odvtedy som snival a basnil o moto naši vduchu dúfali, že sa mi to nepodarí. Ale v podvedomí vedeli že to príde bolo iba otázkou času kedy. Intenzívne som ich na to pripravoval od vlani jesene. Brával som otca zo sebou a chodil som s ním vybrať moto. Keď som dostal ocina na svoju stranu polovica úspechu bola v suchu. Odhliadnuc od faktu že mám rozostavaný barák otec spracoval mamku perfektne. Ale vždy ked niekde idem tak počúvam ... "vy len viete užívať,... vo vašom veku si nám už békal za ušami ....nevieš sa zmohnúť na vnúča .... chlap by sa nebál oženiť .... " atď ... ;-) ale ten pocit keď zacvakne jednička ... uch... raz dva vyfúka z hlavy všetky výčitky ... :-D


05.06.2005 22:57

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

ToKi
 Turista 

Ikona

No ja mam zasa super rodicov. Mali sme babetu, na ktorej nikto nejazdil, za 10 rokov mala nabehanych 2000 km. Chcel som si kupit poriadnejsi bicykel (nie zeby som nemal ale chcel som celoodpruzeny) a tak ma napadlo, ze co keby sme ju predali a za jej cenu + nieco navyse kupili poriadnejsi bike. V tom sa ma mama spytala, ci neexistuje nejaka motorecka, ktoru by sme mohli namiesto babetky kupit. A touto vetou vlastne odstartovala moju motorkarsku vasen. Vtedy (coskoro som mal mat 15) sa mi motorky pacili, ale ani ma nenapadlo, ze by som aj ja mohol nejaku mat. Otec s tym suhlasil. A tak moja prva uz stala doma. Bol to "legendarny" Simson. Bol super nekazil sa, len so sa vyvazal. Po dvoch rokoch som chcel nieco silnejsie. Do cesty mi prisla Aprilia Tuareg 125. To uz bol pre mamu troska problem. Zdalo sa jej to velke rychle..... Tak so ju presvedcil nech sa na nej necha previest a co sa nestalo??? Kupili sme ju. A teraz jazdim na Cagivke a uz to rodicia beru uplne v pohode.... :-D :-D :-D :-D :-D :-D


05.06.2005 22:57

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

squelch
 Turista 

Ikona

Ja som si v 15tich t.j. 1994 spravil vodicak na moto do 50cm3, ale kupil som si rovno MZ 150, takze az do roku 2000 som jazdil bez vodicaku. Vtedy mi dal na Simsona peniaze otec a mal som cosi nasetrene, takze som si doplatil na MZtu. A dobre som spravil. Ked vsak zbadal, na akej opache som prisiel domov dostal som vynadane, ale casom sa ukludnil. Ked som ju vsak nevladal sam vytlacit z pivnice, nezabudol mi vzdy pripomenut, ze so Simsonom by som nemal problem. Od malicka vyrastam len s otcom matku pomaly ani nepoznam, takze mi odpadli asi 2/3 problemov s kupou motorky. Otec v 50tich rokoch v prvom zamestnani mal sluzobnu JAWU 350 na ktorej prebrazdil cele SK aj 10x, takze k motorkam aky-taky vztah ma. Pred vojencinou v 1999 som masinku predal. Mal som ju rad, vela som od nej naucil. Dala mi teda poriadny vycvik. Po vojne som si kupil auto a tento rok mi to nedalo a zase som si kupil motorku. Kedze som bol s MZtou velmi spokojny, tak zase MZ, ale tento krat 250cm3. Som s nou v celku spokojny, zrychlenie to ma super, ale len tak do 70- tky. Na 5. stupni uz zrychluje pomalsie a fakt je, ze mi nestaci. Chcem pd sebou citit trochu viacej koni. Ked sa otec dozvedel, ze som kupil moto, zacal mi nadavat, ze ci nemam na co vyhadzovat prachy atd... Dnes som bol za nim a spomenul som, ze motorku chcem predat. Ocividne sa potesil. Ale ked som pokracoval, ze ju predavam, lebo chcem nieco silnejsie, skoro ho prekotilo. Hned otazky a pripomienky ci niesom rad ze som zdravy, ci sa xem skantrit, no proste klasika. Ukoncil to tym, ze som dospely a ze nech si teda robim co xem. Ked som vsak odchadzal, este z dveri na mna zakrical, aby som si to s tou motorkou este rozmyslel. A rozmyslal som. No nech rozmyslam ako kolvek, vzdy sa dostanem k rovnakemu zaveru. Chcem nieco vyse 500cm3 :-)


05.06.2005 22:52

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

hystericke sceny
citove vydieranie
materialne vydieranie
hrozba delozovanim

a to hovorim len o matke, no povedzte neni chutna? :-D


05.06.2005 22:48

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

MajoKE
 Skútrista 

Ikona

Každí sme dieťaťom pred svojimi rodičmi v hociakom veku a občas nám dohovoria. Ja som ich pri jednom nedeľňajšom obede trochu natiahol. Začal som opatrne a užíval som si to v duchu. Nooo... chceli by sme vám povedať, že na druhý rok by sme plánovali... doslova som na nich videl blažený a spokojný usmev a z tváre som im čítal myšlienky : veď aj vek už na to máš/34/, prácu máte stabilnú, bývanie bla bla bla očakávali, že bude vnúčik. Nechal som dlhšiu pauzu, pozrel do taniera, potom na nich a s úškrnom povedal . Chcem si kúpiť moto, ďalšie, na druhý rok.
Mama povedala ocovi niečo v duchu, tak to je tvoja demokratická výchova a otec, synku prečo mi to robíš? O chvíľku sme otvorili dobré vínko a smiali sa.


05.06.2005 22:36

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

MOKUSH
Neregistrovaný

tak ja som ocovi povedal ze ked sa v sept. vratim zo zahranicia kupujem moto. Odoved: opovaz sa :-D on ma vodicak len na 50 ccm
Pred dvoma rokmi som donesol domov auto take fajne velkee zahranicne. Oco z baterkou behal po parkovisku a pozeral jak na slona v Arktide :-D
No caja tiez nechce o moto ani len pocut. Co uz je to moja laska-motorka . Ked budu bubaky bude ;-) Ved niet krajsieho pocitu ako si prdkat po lesnej cesticke.

ZDAR :-D :-D :-D


05.06.2005 22:10

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

kirk
 Turista 

Ikona

Ja som dlho rozpraval o motorke. Rodičia vedeli že som si zobral uver ale stale si mysleli že si kupim auto. Motorku som dotiahol do garaže, nikto nič nevedel až kym otec neprišiel do garaže. Hned volal mame a jebadlo bolo na svete. načo ti to bude, zabiješ sa, kde na tom budeš chodiť, zmokneš, prechladneš..................! Teraz je to už celkom ok, ale nikdy si na to nezvyknu. Kamaratov otec zase berie synovi 900RR tak sa mu to zapačilo. Jazde zdar


05.06.2005 21:53

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Beal
Darca Krvi  Turista 

Ikona

:-D super táma, uz sa teším na príspevky. Ja som našim dlho omielal, že chcem motorku a stale sa len smiali a spokojne mi posielali peniaze na stavebne sporenie. Smiech ich prešiel, keď som prišiel za tatkom, že aby už prachy neposielali lebo sporenie je minulosť a doma v garáži už druhý deň stojí motorka. :-D Asi to čakal lebo povedal, ze to boli moje prachy a môžem si robiť čo chcem ale ešte pred tým samozrejme veta: chlapče, chlapše taba napádaju samé voloviny. Mamka to brala už horšie a dosť dlho nemohla uveriť tomu, že som tie prachy vybral bez jej pomoci :-D Teraz už pohoda


05.06.2005 21:39

Reakcia rodicov na kupu moto

milan3232
 Turista 

Ikona

Ahojte,
iba tak by ma zaujimali reakcie vasich rodicov ked ste im oznamili: mama, otec, mam 18 a kupujem si moto, ktore ide 250... (obrazne a samozrejme za vlastne).

Moja mama to stale nevie prezrat a moj otec - motorkar bol od zaciatku za a podporoval ma. Najcastejsie hovoril - chalan sa netara po krcmach, ma rozum... teraz argumentuje : je cely den v praci, potebuje odreagovat, ale mama stale len to svoje.
Ako ste na tom boli pri kupe vy?
Milan


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.