Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1114 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26077
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15768)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10309)

Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu - Diskusné fórum - Off topic - Mimo tému

Obsahuje všetky diskusie ktoré priamo nesúvisia s motorkami.

Značky: Duplicita.

Téma má aktivované automatické mazanie diskusií, ktoré sú neaktívne viac ako 14 dní.

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuDnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu - Diskusné fórum - Off topic - Mimo tému

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Predchádzajúce | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 |

23.08.2022 20:11

Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

Mishko
 Skútrista 

Ikona

A spolu zacali 2.svetovu vojnu.

sk.m.wikipedia.org/wiki/Pakt_Ribbentrop-Molotov


23.08.2022 22:14

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Veď oni nikdy nezačnú vojnu.
Ale špeciálnu operáciu.
A týmto zmrdom tuším verí polovica Slovenska ak nie viac.
Putin v decembri 2019 opätovne viackrát popieral úlohu Sovietskeho zväzu pri začatí vojny, a pokúsil sa obviniť Poľsko z jej vypuknutia. Popieral tiež, že by Rusko v roku 1939 napadlo Poľsko, tvrdiac, že ​​Poľsko súhlasilo s Hitlerovými plánmi holokaustu.[12]


24.08.2022 10:22

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

www.rferl.org/a/russia-night-wolves-zaldostanov-wwii-so...

Hrach na stenu. Ten kto vie, vie. Ten kto vedieť nechce, nebude.
Historiu odkajživa písali víťazi a v Rusku je jeden jasný víťaz a ten si ju napíše ako bude práve potrebovať.


25.08.2022 8:52

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

woodoo15
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Re: raptor: ...ako by sa história nikdy neprepisovala....stačí sa pozrieť do škôl, čo učia dnešné decká....mládež je totálne vytretá s propagandy, čo do nej tlačí mainstream....


25.08.2022 9:09

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

A čo také im tlačia do hlavy?


25.08.2022 9:23

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

woodoo15 - o akej propagande to hovoríš? Konkrétne?


30.10.2022 15:44

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: Mishko: mňa len zaujíma prečo mal Adolf Hitler obraz Henryho Forda v kancelárii?

Ford dokonca dostal vysoké ríšske vyznamenanie, že tak pekne motorizoval Hitlerovu armádu , a Adolfovi prispeli aj ďalší z USA ,a aj známy Shell :-)))

Akú zmluvu s Hitlerom malo "demokratické" Poľsko,
keď im Adolf daroval z územia ČSR ?

"z Norimberského procesu:
keď v priebehu tohto procesu bývalý prezident Rižskej banky a minister ekonomiky Hjalmar Schacht navrhol v rámci zadosťučinenia spravodlivosti posadiť na lavicu obžalovaných aj tých, ktorí fakticky stvorili Tretiu ríšu (menujúc pritom konkrétne napríklad americké korporácie General Motors a Ford a tiež Montagu Normana – vedúcu osobnosť Bank of England ), Američania s ním uzavreli dohodu, na základe ktorej mu sľúbili slobodu výmenou za jeho mlčanie.
A Medzinárodný vojenský tribunál skutočne plne oslobodil Schachta napriek protestom sovietskych právnikov.

Tajomstvo anglosaskej pomoci Hitlerovi v počiatočnej etape jeho straníckej kariéry odniesli so sebou do hrobu dvaja ľudia – na prvý pohľad nenápadný švajčiarsky finančník Wilhelm Gustloff (nie je náhoda, že toto meno neskôr niesla na návrh Hitlera najväčšia osobná loď Nemecka) a pokladník NSDAP Franz Schvartz.
Hjalmar Schacht nazval Gustloffa, ktorého v roku 1936 vo švajčiarskom Davose zavraždil nejaký neduživý študent, „stálym sprostredkovateľom“ medzi anglickými a americkými korporáciami na jednej strane a nacistami na strane druhej (podľa niektorých informácií, toto sprostredkovanie trvalo v rokoch 1925 až 1929).
Pokiaľ sa týka Obergruppen ührera SS Schvartza, ten zomrel nemenej zvláštnym spôsobom ako Gustloff: 2. decembra 1947 mal byť prepustený z filtračného tábora v Regensburgu, no generál sa už na slobodu nedostal. Naraňajkoval sa, prišlo mu zle a v priebehu hodiny zomrel „kvôli problémom so žalúdkom“, ako to bolo uvedené v lekárskej správe...

Henry Ford dostal od Hitlera najvyššie vyznamenanie Tretej ríše. A americká General Motors ovládala jedného z najväčších výrobcov automobilov v Nemecku – Opel, ktorý vyrábal napríklad americké vojenské nákladné autá typu Blitz – „blesk“.
Prvú kazetu s valutami dostal Hitler od šéfa Shellu

Nehľadiac na to, že dvaja dôležití svedkovia boli navždy umlčaní, niektorým historikom sa predsa len podarilo získať dôkazy anglosaského sponzorstva Hitlera a jeho prisluhovačov. Najmä autor talianskeho pôvodu Guido Giacomo Preparata, ktorý sa štúdiu spojenectva nacistov s veľkým biznisom Londýna a Washingtonu venoval bezmála dvadsať rokov (Slovenský čitateľ má možnosť prečítať si knihu G. G. Preparatu Krstní otcovia Hitlera už aj v slovenčine;
menovite nazval tých, ktorí doviedli „hnedých“ k moci: „Kto financoval nacistov od samotného začiatku?
Ak by sme sa držali smiešnej rozprávky, ktorá sa neustále šíri svetom, verili by sme, že sa nacisti financovali sami vyberajúc peniaze od svojich členov na mítingoch“.

No Preparata presvedčivo dokazuje: väčšina peňažných prostriedkov nacistickej strany má zahraničný pôvod. Zaoceánske finančné klany Morganovcov aj Rockefellerovcov prostredníctvom Chase National Bank posilňovali akcie IG Farbenindustrie a celého radu ďalších nemeckých chemických podnikov na Wall Sreet (neskôr prešli Kruppove dcérske spoločnosti pod kontrolu Rockefellerovho Standard Oil), ale aj banku Dillona a Reeda – Vereinigte Stahlwerke Alfreda Thyssena
. „V roku 1933, kedy sa už s nevyvrátiteľnou jasnosťou stálo zrejmým, že spoločnosť AEG financovala Hitlera „ – píše Preparata – „30% akcií patrilo jej americkému partnerovi – General Electric“...


30.10.2022 16:25

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Ty si paco.
A americká General Motors ovládala jedného z najväčších výrobcov automobilov v Nemecku – Opel, ktorý vyrábal napríklad americké vojenské nákladné autá typu Blitz – „blesk“.
Blitz nemal s americkými autami spoločné ani hovno.
Plus vedenie GM v roku 1938 zastavilo dodávky aut pre wermacht a preto Hitler fabriku OPEL ZNÁRODNIL.
Takisto napíš, že banky z USA funancujú vojnu na Ukrajine. Požičali Putinovi vyše 980 miliard dolárov do roku 2022.
Putin má v USA ešte dlh vyše 400 milárd olárov.
To sú také konšpirácie hodné plochozemcov.


30.10.2022 19:09

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

Mishko
 Skútrista 

Ikona

marek750: Uz som ti to myslim pisal ale asi treba znova.
Neoslovuj ma. Nikdy.
Debata napr. so sestrinym psom je pre mna daleko prinosnejsia.


30.10.2022 19:21

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: USA oficiálne napchali desiatky miliárd do Ukrajiny
a tlačia aj eurohlupákov a zradcov do toho, aby tiež prispeli (a uľahčili USAkom) túto záťaž. :-~

Ford bol antisemita , vieme kto v USA má najväčšiu moc...

Za čo dostal Henry Ford najvyššie vyznamenanie Tretej ríše?

Ak už spomíname Forda: Novinárka z amerického časopisu Detroid News v roku 1931 prišla do Nemecka, aby urobila rozhovor s nádejným politikom Adolfom Hitlerom a s údivom pozerala na portrét, ktorý visel nad Hitlerovým pracovným stolom. Bola to podobizeň v Detroite všetkým známeho človeka – Henryho Forda. „Považujem ho za svojho inšpirátora“ – vyjasnil Hitler. No Ford bol nie len inšpirátorom vrchného nacistu, ale aj jeho štedrým sponzorom. Ford a Hitler sa zladili na základe vzájomného antisemitizmu.

Ešte na začiatku 20-tych rokov „dedko Ford“ dal na vlastné náklady vytlačiť a poslal do Nemecka polmiliónový náklad „Protokolov sionskych mudrcov“ a neskôr aj svoje vlastné knihy „Medzinárodný žid“ a veľký zborník materiálov pod názvom „Židovská činnosť v Amerike“.

Podľa istých prameňov, Ford koncom 20-tych a začiatkom 30-tych rokov štedro prikrmoval NSDAP (v tejto súvislosti sa zachovali určité písomné záznamy Franza Schwartza, no konkrétne sumy v nich neuvádza).
Ako prejav vďačnosti Hitler vyznamenal Forda Veľkým krížom Nemeckého orla – najvyšším ríšskym vyznamenaním ktoré mohol dostať cudzinec. Stalo sa tak dňa 30. júla 1938 v Detroite počas slávnostného obeda. Vyznamenanie odovzdával nemecký konzul.
Ford, ako hovoria pamätníci, bol taký rozcítený, že sa skoro rozplakal.

Styky Hitlera s Fordom boli natoľko pevné, že neboli prerušené dokonca ani v čase vojny. V tom čase bol za oceánom prijatý osobitný zákon zakazujúci akúkoľvek spoluprácu s hitlerovcami (Trading with the enemy act), no zdá sa, že Ford tento zákon nebral vážne.

V roku 1940 Ford odmietol montovať motory pre lietadlá s Nemeckom bojujúceho Anglicka – súčasne s tým začala vo francúzskom meste Poissy jeho nová továreň produkciu lietadlových motorov pre Luftwaffe.
Európske filiálky Forda dodali Hitlerovi 65 tisíc nákladných automobilov – zadarmo! V okupovanom Francúzsku filiálka Forda pokračovala s výrobou vozidiel pre Wehrmacht, druhá filiálka v Alžírsku zásobovala nemeckého generála Rommela nákladnými a obrnenými vozidlami.

General Motors plne vlastnil jeden z najväčších nemeckých automobilových koncernov Opel. Ten vyrábal americké nákladné vozidlá model Blitz – „blesk“. Na základe týchto áut boli konštruované smutne známe „plynové vozidlá“ – plynové komory na kolesách. Na začiatku Druhej svetovej vojny predstavovali celkové náklady amerických korporácií do nemeckých filiálok a zastupiteľských úradov približne 800 miliónov dolárov. Vklady Forda sa odhadovali na 17,5 milóna, Standard Oil (dnes Exon Mobil) na 120 miliónov, General Motors na 35 miliónov dolárov.... I-GRR




Dôvod úpravy: .

Upravené 1 krát. Naposledy upravil marek750 (30.10.2022 19:24)


30.10.2022 19:23

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: Mishko: hnoj ktorý tu šíriš páchne aj cez monitor.

Nezdržal som sa ; takže sorry :-D


30.10.2022 20:05

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

marek:
Ty si taký psycháč, že by ťa mali uvádzať ako príklad v psychiatrickej odbornej litratúre.
Na asfalte sa skvel nápis „Horthy, Hitler, Hlinka, to je naša linka“. Piešťany -september 1936.


31.10.2022 14:59

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: ja som "psycháč", keď dám dôkaz o Americkom financovaní Hitlera ?

Odpovedať nevieš, tak trepeš pič oviny :-D :-D


31.10.2022 15:07

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Keď si sedel v škole, tak na stene visel Lenin. Tzn. Lenin je tvoj podporovateľ.
USA podporovalo ekonomiku a tým pádom Hitlera do momentu, keď zistili, že je to pre nich už nevýnosné.
Na 100% ho nepodporovali od momentu anektovania Rakúska.
Aj prezident ČSSR dal vyznamenanie masovému vrahovi. A teraz čo?
Putin je teraz Dedo Mráz?
P.S.: Na Slovensku je x krát antisemitistov ako jeden Ford.
Slováci poslali x krát viac židov do plynu ako Ford.
Putin je teraz Panenka Mária?


31.10.2022 19:54

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

pecival
 Kávičkár 

Ikona

;-)
Z toho, jak celou záležitost Houghton s Murphym pojali, je patrné, že sami nevěřili, že nějaké takové financování probíhá, nebo že kdyby probíhalo, tak že by se jím Hitler otevřeně nepochlubil. V roce 1923 nebylo na NSDAP nic ilegálního, naprostá většina Američanů o ní nikdy nic neslyšela a nebyla pro ně spojena s žádnou pozitivní nebo negativní konotací. Informace o tom, že Ford posílá peníze nějaké radikální skupince v Bavorsku, by mu v USA nemohla uškodit víc, než mu škodilo to, co uveřejňoval v Independentu. Oproti tomu pro NSDAP by taková podpora vyjádřená veřejně znamenala propagandistické terno a zviditelnění. Nejsou tak moc jasné důvody pro striktní utajení, které Poolovi předpokládají. Naopak se nabízí možnost, že tyto pověsti o podpoře od Forda o sobě rozšiřovali samotní nacisté, aby na sebe upoutali pozornost. Jestli se významné finanční příspěvky povedlo utajit, tak se je povedlo utajit tak dobře, že ani po cca šedesáti letech intenzivního výzkumu nacistické problematiky nebylo na toto téma objeveno nic definitivního.

Nakonec je zde záležitost Hitlerova vyznamenání k Fordovým 75. narozeninám v roce 1938. Mnozí autoři právě z jeho udělení vyvozují, že toto byla Hitlerova oplátka předchozí Fordovy laskavosti.

Zde je třeba uvést toto vyznamenání do kontextu. „Kříž Německého orla“ vznikl v roce 1937 a uděloval se do konce roku 1939 jako diplomatický a propagandistický nástroj cizím hodnostářům, vyslancům, politikům a občanům u příležitosti výročí a státních návštěv. Pro jeho získání nebylo třeba podniknout žádnou speciální akci – stačil úsudek německého ministerstva zahraničí o tom, že by to byla pěkná příležitost k fotce do novin. Toto vyznamenání mělo civilní a vojenskou verzi a šest stupňů. Za necelé tři roky bylo uděleno 4 177 civilistům a 5 718 vojákům. V nejvyšším stupni velkokříže bylo uděleno 256 lidem. Tedy nešlo o žádnou exkluzivní záležitost.

Druhý nejvyšší stupeň – kříž s hvězdou – dostalo dvaadvacet Američanů. Už týden poté, co bylo toto vyznamenání vytvořeno, ho Hjalmar Schacht připnul řediteli IBM Thomasi Watsonovi u příležitosti jeho návštěvy v Berlíně v červnu 1937. Dalším příjemcem byl James D. Mooney, ředitel evropské divize General Motors. A následovali další zástupci firem s investičním podílem v německém průmyslu.

Je pochopitelné, že když došlo na Forda, na rozdíl od ostatních se na něj snesla zdaleka největší vlna kritiky. Mnozí si vyznamenání od Hitlera spojili s jeho předchozí antisemitskou činností a s pověstmi o jeho finančních příspěvcích. Udělení vyznamenání doprovázel Hitlerův osobní vzkaz, že je vyznamenán za zpřístupnění automobilové dopravy širokým vrstvám. Vzhledem k Hitlerově posedlosti automobily a jeho obdivu k Fordovi je naprosto možné, že toto byl i skutečný důvod jeho udělení. Ford sice vyznamenání přijal, ale na radu svého týmu se alespoň zdržel veřejných projevů díků nebo podpory – na rozdíl od Thomase Watsona, který při přebírání projevil „vděčnost a dojetí.“

Další vydávání Independentu bylo zastaveno a Ford byl od té doby až do konce života hlídán, aby neučinil žádný veřejný antisemitský projev. Jeho osobní názor se pravděpodobně do začátku Druhé světové války nezměnil, ale tehdy již přešlo řízení podniku plně do rukou jeho syna, který přijal kontrakty na výrobu válečného materiálu proti otcově přání. Po konci války údajně utrpěl Henry Ford nervový šok při sledování záběrů z osvobozených koncentračních táborů.


Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil pecival (31.10.2022 19:59)


31.10.2022 21:24

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: pecival: tvoje ospravedlňujúce žvásty z nič nedokazujú a už vôbec nevyvracajú financovanie Hitlera z USA !!!
Pí čo viny že také isté vyznamenania dostával každý a bežne sú slabým ospravedlnením. :-D :-D
Chceš len svoju pravdu a zháňaš nejaké ospravedlnenie I-GRR

V chudobnom Nemecku kde sa počas krízy ženy bili na ulici o chleba, sa odrazu našli milióny na vybudovanie obrovskej modernej armády :-)))

Nehľadiac na to, že dvaja dôležití svedkovia boli navždy umlčaní, niektorým historikom sa predsa len podarilo získať dôkazy anglosaského sponzorstva Hitlera a jeho prisluhovačov. Najmä autor talianskeho pôvodu Guido Giacomo Preparata, ktorý sa štúdiu spojenectva nacistov s veľkým biznisom Londýna a Washingtonu venoval bezmála dvadsať rokov (Slovenský čitateľ má možnosť prečítať si knihu G. G. Preparatu Krstní otcovia Hitlera už aj v slovenčine)

Preparata presvedčivo dokazuje: väčšina peňažných prostriedkov nacistickej strany má zahraničný pôvod.
Zaoceánske finančné klany Morganovcov aj Rockefellerovcov prostredníctvom Chase National Bank posilňovali akcie IG Farbenindustrie a celého radu ďalších nemeckých chemických podnikov na Wall Sreet (neskôr prešli Kruppove dcérske spoločnosti pod kontrolu Rockefellerovho Standard Oil), ale aj banku Dillona a Reeda – Vereinigte Stahlwerke Alfreda Thyssena
. „V roku 1933, kedy sa už s nevyvrátiteľnou jasnosťou stálo zrejmým, že spoločnosť AEG financovala Hitlera „ – píše Preparata – „30% akcií patrilo jej americkému partnerovi – General Electric“...


nemecký historik Joachim Fest:
„Na jeseň roku 1923 odcestoval Hitler do Zürichu odkiaľ sa vrátil, ako sa hovorí, „s mešcom napakovaným švajčiarskymi frankami a dolárovými bankovkami“. To znamená, že v predvečer pokusu o „Pivný puč“ niekto vydelil Hitlerovi veľmi solídnu sumu v tvrdej cudzej mene“.

Ten „niekto“ podľa niektorých údajov, nebol nikto iný ako sir Henry Deterding, šéf anglo-holandského koncernu Shell. On financoval Hitlera aj neskôr – cez Wilhelma Gustloffa.

Je zaujímavé, že Mníchovský súd, ktorý rozhodoval v kauze pučistov, bol schopný dokázať nanajvýš to, že nacistická strana dostala na organizáciu vzbury 20 000 dolárov od priemyselníkov z Norimbergu. Lenže náklady spolupracovníkov Hitlera boli odhadnuté na sumu najmenej 20-krát vyššiu! V apríli 1924 odsúdili Hitlera na 5 rokov za velezradu, no už v decembri sa dostál na slobodu, získal vilu Berghof a začal vydávať obnovené periodikum Völkischer Beobachter. Otázka znie, odkiaľ zobral prachy?

„Od roku 1924 – píše Joachim Fest – s Hitlerom sympatizujúci priemyselníci a finančníci (Tissen, Vogler, Kirdof, Schröeder) tajne odovzdávali nacistom značné sumy. Pritom vedenie aktivistov a straníckych funkcionárov dostávalo výplatu v tvrdej mene“.
Je pozoruhodné, že Vogler a Schröeder boli nie nemeckými, ale skôr americkými biznismenmi – svoj kapitál totiž zarábali hlavne za oceánom.
Spomedzi sponzorov Hitlera boli aj iné kontroverzné figúry – napríklad Max Warburg, šéf IG Farbenindustrie – brat riaditeľa Federálneho rezervného fondu New Yorku, Paula Warburga. Alebo Carl Bosch, ktorý viedol nemeckú divíziu spoločnosti Ford Motor Company.


31.10.2022 22:05

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Každý kto s tebou s tebou nesúhlasí vypisuje pičoviny a len a len ty máš pravdu. No podľa mňa tu pičoviny vypisuješ ty, rozprávky z virtuálnej reality. Z takých ľudí, ktorý prevracajú históriu, schválne si upravujú články vynechávaním, doplňovaním viet a slovíčok je mi úplne na I-GRR I-GRR I-GRR. Ži si vo svojom konšpiratívnom svete, odhaľuj najtajnejšie tajomstvá tvár sa, že si prekukol svet, ale stále len ostaneš nič neznamenajúci týpek za klávesnicou. A ja v podstate tiež.
Keď chceš diskutovať z blbcom, musíš klesnúť na jeho úroveň, to sa mi práve stalo. [ciel]


31.10.2022 22:58

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Aj meňavka má viacej rozumného úsudku ako toto čudo z Trebišova.


01.11.2022 9:24

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Napodiv, v roku 1923 urobil Sovietsky zväz prvý krok – schválil štátnu komisiu, aby pripravila presídlenie Židov na Krym. Pozoruhodné je, že projekt sa mal uskutočniť na americké náklady. Najväčšia židovská charitatívna organizácia v USA Jewish Joint Distribution Committee (JDC) na to vyčlenila 15 miliónov amerických dolárov (asi 230 miliónov dolárov v dnešných cenách). Dohoda sovietskej vlády a JDC bola v platnosti až do 50. rokov.


Poválečný SSSR nebyl přeživším Židům nakloněn, sovětské orgány potlačovaly veškeré pokusy o připomínku obětí holocaustu v literatuře či postavením pomníků. V roce 1948, kdy byl zavražděn Solomon Michoels, už nebylo pochyb, že antisemitismus se stal v SSSR téměř oficiální politikou. Nehovořilo se o židovských, ale sovětských obětech nacismu. Židovská kulturní činnost byla v rámci otevřeně antisemitské kampaně potlačena stejně jako existence dalších židovských institucí. Členové Židovského protifašistického výboru byli pozatýkáni a ve většině případů popraveni. Rehabilitováni byli až po Stalinově smrti. Otevřeně se o minulosti začalo hovořit až s Gorbačovovými změnami režimu. V té době začal také masový exodus sovětských Židů ze SSSR, který pak pokračoval zejména v 90. letech. Během pár let vycestoval milion Židů z bývalých svazových republik na Západ a do Izraele.


01.11.2022 12:58

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Hlavnou nevýhodou zbraní dodávaných Západom je ich neschopnosť presne zasiahnuť ciele. Pri dostrele 25 km dosahuje odchýlka cca 140 m. Pri streľbe na vzdialenosť 30 km je táto hodnota už cca 275 m. Opotrebenie zbraní znižuje možnosť ničenia cieľov o 20-30 percent .
Hlavné správy_

Nie je nad najkvalitnejšie sovietské zbrane. Kam sa hrabe západ.


01.11.2022 20:31

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: pecival: kámo , ja sem dám zásadné veci od Preparatu
a ďalšieho Nemeckého historika Joachima Festa,
knihu "Krstní otcovia Hitlera" ktorú si tiež môžeš kúpiť .
O Hitlerovi mám doma ešte jednu zaujímavú knihu ;
a ty sem hodíš
ospravedlňujúci žvást o Fordovi z nejakého plátku ,
ktorý je pre teba hotový dôkaz :-D

Majme trocha súdnosť !!


01.11.2022 21:18

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Zdroje:

Günter Reimann: The Vampire Economy
Andrew Nagorski: Hitlerland
L. M. Stallbaumer: Between coercion and cooperation: The Flick concern in nazi Germany
Janosch Kuner: The War Crimes Trial Against German Industrialist, Friderich Flick et al,
James and Susane Pool: Who financed Hitler
Stefan Link: Rethinking the Ford-nazi connection


01.11.2022 22:42

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Toto napíše marek???
ospravedlňujúci žvást o Fordovi z nejakého plátku ,
ktorý je pre teba hotový dôkaz :-D

Majme trocha súdnosť !!
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D


02.11.2022 13:55

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Západné krajiny tlačia svet do globálnej vojny. A len úplné a konečné víťazstvo Ruska je zárukou proti svetovému konfliktu.
Vyjadrenie ruska.

Západný svet nezačal vojnu.
Vojenské obsadenie suverénneho štátu je zárukou mieru.
Piči . Freud sa v hrobe obracia.


02.11.2022 19:09

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: Freud by na tvojich Ukronacistov pekne napľul a tak aj na Forda!

Toto čo napísal ,bolo iba úbohé ospravedlňovanie Forda ktoré pozliepa aj stredoškolák ; nevedeli, nebolo to ilegálne a utrpel šok ... :-D :-D
A čo ďalší spomenutí páni ktorí financovali Adolfa ? Už ich nevidíte ?

Ano "západný svet" = scurvené USA priniesli vojnu do Európy
a EU je len nesvojprávny lokaj Američanov.
Načo je Američanom z druhej strany zemegule nejaká Ukrajina ? :-D
No len nato aby boli Rusku bližšie ku krku ! Presne ako písal Z.Brzezinsky o zachovaní svetovlády USA...

Nech Rusko pošle vojakov do Mexika na Kubu a uvidíme čo budú robiť USA . Lenže to musíš pohnúť rozumom a reálne vidieť čo sa deje , lenže to vo svojej zaslepenosti nedokážeš :-P


02.11.2022 21:05

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

marek:
A čo má Ford a Hitler s vojnou na Ukrajine?
jáj.
Na 100% USA podporovali Hitlera aby mohli viesť proti CCCP proxy vojnu.
Na 100% USA podporovalo Nemecké cisárstvo aby mohli viesť proxy vojnu proti Cárskemu Rusku.
Na 100% USA podporovalo Batuchána aby mohli viesť proxy vojnu Kyjevskej Rusi.
Ešte som nzistil, či USA náhodou nepodporovala aj nejakých neandrtálcov z Európy aby mohla viesť proxy vojnu proti neandrtálcom pri Volge.
Skúsim to zisťiť pretože všetci neandrtálci v EU už pomreli lan tí pôvodný z okolia Volgy ešte žijú.


03.11.2022 14:42

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Renomovaný USA ekonóm :
Ľudia mi hovoria: “Kapitalizmus nie je dokonalý, ale je to najlepší systém, aký sme videli.” Je to pravda?

Doslova nás zabíja. Priviedol nás na pokraj vyhynutia v dôsledku environmentálneho kolapsu alebo jadrového armagedonu. To je doslova najhoršie zlyhanie, aké môže akýkoľvek systém dosiahnuť. Keď sa ocitnete chrbtom k múru a máte na výber medzi radikálnou zmenou a vyhynutím, nemáte inú možnosť, ako sa pokúsiť o radikálnu zmenu. V takomto bode sa práve nachádzame.

Politické zriadenie status quo zlyhalo tak veľkolepým spôsobom, ako len mohlo zlyhať. Mohli sme mať svet mieru, rovnosti, spravodlivosti, zdravia a harmónie, ale namiesto toho kráčame k dystopii a zániku. Je úplne v dosahu ľudského potenciálu mať civilizáciu založenú na spolupráci, kde všetci spolupracujú na prosperite ľudstva. Naši vládcovia priniesli len systémy založené na konkurencii, ktoré robia presný opak. V skúške zlyhali. Je čas na niečo nové.


Už som pochopil prečo Slováci upredňostňujú Putizmus pred kapitalizmom.
Demokracia a kapitalizmus nie je nič pre nich.
Socializmus lýznutý na Putinov spôsob to je ich budúcnosť.
P.s.: Lýznutý s Y kvôli tomu, že lýzať Putinovu prdel je tvrdý údel.


03.11.2022 15:11

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Starikov:
Rusko do Evropské unie nikdy nikdo přijmout nemůže. Stačí se podívat na mapu. Ale Evropská unie se součástí Ruska stát může. Ale už dnes můžeme spolupracovat. Naše snahy však narážejí na odpor EU, který je podněcován USA, jimž je Unie podřízena.

Západ přešel do otevřené konfrontace s Ruskem ve chvíli, kdy podpořil státní převrat na Ukrajině (proevropskou revoluci na kyjevském Majdanu – pozn. red.). Převrat, který byl namířen přímo proti našemu národu žijícímu na Ukrajině. Protože Rusko a Ukrajina, to je jako Spolková republika a východní Německo. Země různé, ale národ jeden.


Žádná okupace Krymu nebyla, uskutečnilo se referendum podpořené Ruskou federací, v němž lidé svobodně sdělili svůj názor. Jeďte na Krym a uvidíte to sám, 94 % jeho obyvatel hlasovalo pro sjednocení s Ruskem.
Před referendem Krym okupovala ruská vojska, oni „zelení mužici“.
Ruská vojska se na Krymu nacházela na základě dohody s legitimní ukrajinskou vládou.[/i]


[i]Rusko bude existovat určitě. Ale jestli Ukrajina, to je velká otázka. Protože teritoriální nároky vůči Ukrajině má Rumunsko, Polsko, Maďarsko.

Brzy uslyšíte. Války začínají nečekaně. Politika pokračuje. Ukrajina nikdy nebyla nepřítelem Ruska a nebude. Jen dnes sedí v Kyjevě americké loutky, které někdy v budoucnosti stanou před soudem za provedení státního převratu, za rozpoutání občanské války. Tato vláda dělá vše pro to, aby rozeštvala dvě části jednoho národa.


marek: Čítaj.


03.11.2022 18:03

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: vidím že si "inteligentný" ty Ford :-D :-D :-D


04.11.2022 11:49

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Medvedev, ktorý sa voľakedy sám označoval za liberála, v príspevku na sociálnej sieti Telegram uviedol, že Rusko na Ukrajine bojuje proti "pomäteným drogovo závislým nacistom". Ukrajinu pritom vo vojne podporujú "obyvatelia rozpadajúceho sa západného impéria, ktorým od degenerácie tečú po brade sliny".
Podľa Medvedeva je však Rusko "obrovská a bohatá krajina", ktorá "nepotrebuje cudzie územia", pretože má všetkého dostatok, a vo vojne len "chráni svojich ľudí".

:-D


07.11.2022 14:29

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona


Video: youtu.be/SreT_5p8sus
Je lahke si dohladat kto je Scott Ritter.


07.11.2022 14:43

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Jeden "američan" leto nerobí.
Najdem minimálne 1 000 ruských "Scottov" ktorí to isté tvrdia o svojej krajine.
Nikto a nič na svete nezmení fakt, že Putin vojensky napadol suverrénu krajinu, ktorá ho absolútne neohrozovala.
Drízdy o expanzii NATO a ohrozovaní Ruska je také RUSKÉ.
Ani USA ani CCCP (Rusko) nie je sväté ale u mňa je CCCP(Rusko) 100x väčší špinavec.
História neklame.


07.11.2022 18:06

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: expanzia NATO nie su dristy ale SKUTOCNOST. Staci si dohladat kolko maju po svete zakladni a porovnat to s Ruskom.


07.11.2022 19:26

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Ak je Slovensko členom NATO tak základňa NATO na Slovensku je čo?
Expanzia NATO?
Základne NATO sú výhradne v členských krajinách NATO.
V bývalom " východnom " bloku nie je ani jedna základňa NATO.
Rusko má vojenské základne na cudzom území .
tak kto expanduje?
minister obrany Ruskej federácie Sergej Šojgu oznámil, že Moskva rokuje o zriadení ruských vojenských základní s ôsmimi štátmi: Venezuelou, Nikaraguou, Alžírskom, Singapurom, Seychelskými ostrovmi, Cyprom, Kubou a Vietnamom. Rusko chce zvýšiť svoju globálnu prítomnosť na mori a vo vzduchu, najmä v zóne Tichého a Indického oceánu.


09.11.2022 9:07

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: Freud bol ŽID !!!
A určite nemal rád nacistov v Nemecku a nemal by rád ani tých Ukrajinských :-P

S tebou je zbytočné sa vôbec baviť, vôbec nechceš vidieť realitu , mocenský boj USA na ktorý dopláca aj naša EU -Európa.
Ľudia ako ty musia padnúť na hubu, aby zmenili názor .

Aktuálne z Ukrajiny:"Ukrajinští vojáci zahájili masivní útok v oblasti Snigirjovky v Chersonské oblasti, probíhá vážná bitva, obranná linie se drží, řekl Stremousov, zástupce vedoucího Chersonské oblasti.

Do ofenzívy ukrajinských jednotek v Chersonské oblasti jsou zapojeni polsky a anglicky mluvící žoldáci.."


Video: www.youtube.com/watch?v=bAJlxIPmNT8

Dôvod úpravy: .

Upravené 1 krát. Naposledy upravil marek750 (09.11.2022 9:13)


09.11.2022 9:14

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Nepadol som na hubu za komoušov, tak nepadnem už nikdy.
Otvoril si mi očy.
Vidím ako nás USA ožobračuje.
A teraz čo????????
Mám ísť Putinovi lýzať zadok?
A potom tu zase bude raj ?
Ako od roku 1948 do 1989?
Mne vyhovuje americké peklo.


11.11.2022 10:03

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Pozri obrázok


11.11.2022 16:16

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Mishko:
Nedávaj sem USA klamstvá.
Veď Kijev je už 1 apríla v ruských rukách.


12.11.2022 15:39

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Putina možno bude treba obetovať, pripúšťa po chersonskej katastrofe ruský nacionalista Dugin

Já vám to říkal. :-P


12.11.2022 15:44

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Posledných osem mesiacov museli žiť pod ruskou okupáciou. Mnoho miestnych zažilo mučenie, prežívalo v otrasných podmienkach, teraz však v uliciach ukrajinského Chersonu zavládla eufória, opísal spravodajca americkej televíznej stanice CNN, ktorý bol jedným z prvých západných novinárov, kto sa dnes do mesta dostal. Dobrú náladu obyvateľom podľa neho nekazilo ani to, že sú takmer bez vody, bez elektriny a bez internetového spojenia.

To je len smiešnych 5% , ktorí oslavujú.
95% predsa volilo v referende že chcú byť v Putinovej riti.


12.11.2022 18:42

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Herci, platení USA a ktovie kde to bolo. Určite nie v Chersone ktorí je predsa súčasťou RF. To bolo určte nahrané v nejakých štúdiach. :-(((((( :-D :-D


14.11.2022 19:57

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Putin už na verejnosť nepôjde.Jedine jeho dvojník.
Už mu zviera riť.


15.11.2022 14:04

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Ďalší "slovenský" trotl, odborník na svetovú politickú a ekonomickú situáciu .
Preto z pohľadu Ruska ide o špeciálnu vojenskú operáciu a nie oficiálnu vojnu. Cieľom totižto nie je jednoducho poraziť ukrajinskú armádu. Táto operácia je zjavne navrhnutá tak, aby spôsobila maximálne škody americkému impériu a zároveň udržala náklady pre Rusko na zvládnuteľnej úrovni. Ruská kampaň pokračuje v miernej intenzite, pričom si dávajú pozor, aby sa situácia v žiadnom prípade príliš nevyhrotila. Tempo operácií je zámerne pomalé. Čím dlhšie bude tento konflikt trvať, tým viac škôd bude americké impérium a jeho spojenci (bohužiaľ aj vrátane Slovenska) znášať. Takouto politikou si sami privodzujeme rozsiahle škody, avšak tá euroatlantická arogancia a nafúkanosť našich „elít“ nám nedovoľuje vrátiť sa späť a zaujať rozumnejšie pozície.

A je ich už skoro polovica Slovenska.
Už nikdy v zahraničí nepriznám že som zo Slovenska.


15.11.2022 19:09

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Nie je až tak zle, len sú hlučný. Podľa pravidla: Čím väčší krik tím väčšia pravda.


15.11.2022 21:01

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Pre záujemcov: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29143915,ap-dw...


17.11.2022 9:35

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

scooter68
 Kávičkár 

Ikona

Re: pecival: Kolko našich aj zahraničných politikov,pri správach o "Ruských" raketách ktoré napadli Polsko, zo seba urobilo svojimi vyhláseniami idiotov???Vrátane teba a tebe podobných...

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil scooter68 (17.11.2022 9:37)


17.11.2022 10:03

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: scooter68: presne tak; pravda nikoho nezaujíma . V pred sa derie rusofóbia olizovačov Amerických vajec a všetko za totálnej podpory mainstreamu!!

Taký primitív Krúpa sa nevie dočkať konfliktu NATO -Rusko. :-~


17.11.2022 10:44

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Re: scooter68: dal som tu len link na článok, ktorý bol v tej dobe aktuálny, poliaci už vtedy upozorňovali na to, že síce sú ruské ale nemuseli ich vystreliť Rusi. Ak by si sledoval bez klapiek na očiach vedel by si to, tak nerob so seba zaslepeneho idiota ako Marek. Toho pravda už vôbec nezaujíma, usafob olizujuci ruské vajcia.


17.11.2022 13:00

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

scooter68
 Kávičkár 

Ikona

Re: marek750: Všetko ,ako jedna k jednej akoby z jednej známej knižky...Vytvoríme syndikát,a každý v nom bude mat svoj podiel...Len sa neviem dočkat toho,ked všetci tí zmrdi,čo su teraz členmi "syndikátu" budi žiadat "svoj podiel".....


17.11.2022 13:05

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

scooter68
 Kávičkár 

Ikona

Re: pecival: Vzhladom na to,a akou istotou reagovala Slovenská "verchuška" som presvedčený, že presne to čo oni,si si myslel aj ty a iní rusofobovia...Aly mýlit sa je ludské,možno ty jediný si nebol presvedčený že to boli Ruské rakety,a link si tu zavesil len tak,aby reč nestála...


17.11.2022 13:40

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Presvedčený môžeš byť, ale ja nie som z tých čo potrebuju niekomu vzhliadnuť, kto mi povie čo si mám alebo nemám myslieť. A ten link, áno bol som zvedavý na reakcie a pravdupovediac ste s Marekom nesklamali, aj keď teba som tu nečakal. Ináč už všetko ok? Keď si nám vrátil?


17.11.2022 18:04

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

scooter68:
Predstav si, že ja som neveril, že tie rakety vystrelili putinovci schválne na Polsko.
Na to Putin nemá gule. Tie by možno mal ale nemá peniaze na to aby sa vojensky konfrontoval s USA a NATO.
A to, že máme vo vláde bandu tupcov ešte neznamená, že všetci slováci sú tupci.
Len 50% slovákov sú obŕtupci. 50 % slovákov obdivuje Putina. (Vsledky prieskumu na Slovensku)
Ja osobne by som pridal tak cca 15% navyše.


17.11.2022 20:25

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

scooter68
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: Ked si si nevšimol,tak Rusko už sa 8 mesiacov vojensky konfrontuje s USA a NATO.Len na inom ihrisku.


17.11.2022 23:20

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Kokotina od dezolátov a neočkovancov.
Už to nebude dlho trvať a samotní rusi ho vyprevadia z kremla svinským krokom.


18.11.2022 9:38

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

scooter68
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: Máš pravdu,nie som zaočkovaný a som to,čomu vy slniečka hovoríte dezolát,a som na to hrdý.Kolko už máš dávok?Lebo evidentne ti už pôsobia na mozog.


18.11.2022 9:53

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Mne?
Ty o môj mozog nemaj starosti.
Určite sa mi tam nezmestia chujoviny ako tebe a marekovi.
Mali ste si dať pichnúť ruský SPUTNIK . Alebo ste si ho dali pichnuť a preto vás ťahá smerom do Putinovej riti.


18.11.2022 11:04

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

scooter68
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: Začínam mat pocit,že tých chujovín máš v mozgu viac než dost.Môj mozog je uplne v poriadku,a nikdy neuvažoval ani nad jednou variantou vakcíny,teda ani nad spitnikom.A ak to tlačenie do riti vnímaš podla seba,tak je to tvoj problém.(to,že sa tlačíš do "západnej riti" ešte neznamená že ja sa tlačím do tej východnej)Ja to celé hodnotím triezvym pohladom,a vychádza mi z toho, že viem odkial prichádza zlo.A nie je to z tej svetovej strany na ktoru si ty alergický.A so rovnaký buran ako barlac,ked ti dôjdu argumenty,začínaš písat jeho jazykom.


18.11.2022 12:28

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Toto je prejav inteligencie?
Môj mozog je uplne v poriadku,a nikdy neuvažoval ani nad jednou variantou vakcíny,teda ani nad spitnikom.
Toto je prejav mozgu, do ktorého vojde kadejaká chujovina internetových trotlov a zostane tam.


18.11.2022 12:38

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

scooter68
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: Každý z nás má na tuto vec iný pohlad,pokial si myslíš že ten tvoj je správny,je to tvoja vec.Ja si myslím že ten môj je správny,a je to moja vec.Tak ako si ty myslíš,že vnímam "chjoviny" unternetových trollov,tak si ja myslím,že ty vnímaš chujoviny čo píše mainstream.To,kto vnímal lepšie,ikáže čas.


18.11.2022 13:53

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

scooter:
Ja žiadne main.......... média nečítam.
Mám vlastný názor a ako sa ukazuje, tak sa moje názory už začínajú potvrdzovať.
Viď ukrajina, ropa, plyn, elektrina a vplyv sankcií na EU a Rusko.
A pád ekonomiky Ruska už je za rohom.
S najväčšou istotou to tvrdím aj o Putinovi.
Hin se hukáže.......


18.11.2022 17:53

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Rusko pod vedením Putina NEUZNÁVA Kosovo ako samostatný štát .
Dokonca rokovalo zo srbmi o vojenskom nasadení ruskej armády.


18.11.2022 18:14

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

scooter68
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: Mýlit sa je ludské..


18.11.2022 18:15

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

scooter68
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: Pokial sa niečo nezmenilo,tak ani SR nuznáva Kosovo ako samostatný štát.


18.11.2022 19:35

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Slovensko neuznáva Kosovo ale špina Putin uznáva samostatné republiky, ktoré vznikli vojenským prevratom a nie v slobodnom parlamente ako v Kosove.Kosovo bolo autonómnou republikou od roku (tuším 1975) .
Samozrejme. Putinovci majú v pi.i nejaké právo.Aj voči svojim.
Kde bola komoušká zasraná noha tam nebude slušnosti.


18.11.2022 19:38

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

"Putin a Putinov systém... je vystavaný tak, že za všetky porážky môže niekto iný: nepriatelia, zradcovia, globálna rusofóbia - čokoľvek," hovorí Oreškin. "Takže pokiaľ niekde prehral - po prvé to nie je pravda, po druhé to nebol on,"


18.11.2022 20:06

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

scooter68
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: ..... ale špina Putin uznáva samostatné republiky, ktoré vznikli vojenským prevratom....A uznáva ja SR,ktorá vznikla tiež len americkým zásahom..Pokial máš pocit,že "slobodu" vybojovali studenti,tak už si na tom velmi zle...Putin nech je už taký alebo onaký,myslí na svoj národ viac ako napríklad "dáma" čo vegetuje v kozom paláci....


18.11.2022 21:23

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

scooter:
Vieš prd ako sa ruská verchuška správa a stará o obyčajných rusov.

Pokial máš pocit,že "slobodu" vybojovali studenti,tak už si na tom velmi zle...
Ja viem presne kto zorganizoval "17. november".
A zle si na tom ( podľa tohoto tvojho stopercente pravdivého názoru, skôr presvedčenia ) ty.
Ty si na tom vlastne ešte horšie ako zle.
Vám už USA lezie aj do postele.
Nakoniec aj svet stvorili američania.
Pravdepodobne aj vesmír aby mali kde ukájať svoje mocenské chúťky.


18.11.2022 21:34

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

scooter68
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: Tak,ako všade inde vo svete su v ktorejkolvek krajine aj chudobní aj extra bohatí.Je to tak aj v Rusku.To,že je tam niekto chudobný,trápi Putina rovnako ako to trápi Bidena,Macrona či našu "prezidentku".Proste všade je to systém bud prežiješ abo zdochneš.Vladimírovi ide skôr o to,aby Rusko ako krajina nebola rozkuskovaná a vykradnutá tak,ako iné krajiny kde zavládla "demokracia".(a že sa im to betárom západným skoro podarilo v 90tech rokoch... :-) )


19.11.2022 8:07

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Ten rozdieľ byť obyčajný človek v Rusku a napr. u nás je tak rozdieny, že si to nedokážeš ani len predstaviť.
Ale je zbytočné vám to vysvetlovať.
Každý normálny Rus by bral tú našu hnusnú demokraciu všetkými desiatimi.
Skús sa pobaviť s rusmi, ktorí emigrovali a žijú na Slovensku či by sa vrátili do tej zasľúbenej ruskej zeme.
Poslali by ťa do hlbokej Putinovej riti.


19.11.2022 8:27

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

scooter68
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: Prečo neemigrovali všetci Rusi???


19.11.2022 9:09

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

A prečo neemigrovali všetci Slováci do Ruska?
Ta tvoje otázka je hodná tak škôlkára.


19.11.2022 9:50

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

scooter68
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: Tvoja odpoved rovnako.


19.11.2022 10:21

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Škoda sa vyjadrovať.
Slovensko.


20.11.2022 5:18

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Pozri obrázok


20.11.2022 10:18

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Hlavné správy:
Svetový odborník z Hornej Dolnej dnes napísal:

Rusko vyhráva ekonomickú vojnu.
Západ sa hrubo prepočítal, že ruské sankcie vytvoria dostatočný stres a tlak medzi ruským obyvateľstvom, aby donútili Vladimira Putina odísť z vedenia. Ide o jedno z najväčších spravodajských zlyhaní od konca druhej svetovej vojny. Existujú dve možnosti – 1) analytici spravodajskej komunity nevarovali tvorcov politiky pred kritickými zdrojmi, ktoré Rusko kontroluje, a schopnosťou Ruska fungovať ako do značnej miery sebestačná ekonomika


21.11.2022 10:50

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

Ked som cital minuly tyzden vecer clanky na vsetkych moznych "zapadnych" strankach o pade "v rusku vyrobenych" rakiet do Polska, a potom som si pozrel diskusie pod clankami, ostalo mi totalne zle. Kazdy, skoro uplne kazdy, tam vypisoval "clanok 5". Neuvedomujuc si ani 2 zakladne veci: nebolo nic potvrdene a raketa vyrobena v rusku je aj S300 a za druhe, vyvolali by apokalipsu, mysliac len na svoje ego. Pritom ako sa hovori: ked sa rube, lietaju triesky.
Ked sa zistilo, ze rakety boli odpalene z Ukrajiny, nikto uz nenapisal, aby sme aktivovali clanok 5, zaujimave, nie? Tato spolocnost je radikalizovana tak silne, ze nepotrebuju dokazy, nepotrebuju pravdu, oni uz su predprogramovani svojou "pravdou".
Zelensky tusim doteraz tvrdi, ze oni to nevystrelili. Doteraz sa Polsku neospravedlnil a doteraz sa nepodakoval za to, ze ho NATO nenapadlo za jeho "utok". Lebo ak by raketa priletela z Ruska, je to utok, ak doleti z Ukrajiny, je to v pohode.
Polsky prezident velmi dobre hned od zaciatku vedel, ze rakety prisli z ukrajiny. Ale cakal, kym sa prebudi Biden. To napisali zapadne media. Zamyslel sa niekto nad tymto??? Cize polsky prezident sa potreboval poradit s prezidentom z ineho kontinetu, ci povie ludom pravdu, alebo im ju zamlci???
Ja nestojim na strane rusov ani nahodou. Ale toto je uz do oci bijuce. Zelensky je klamar a zapad ma uz vygumovany mozog.

Najsmustejsie teraz je, ze vieme, ze Zelenesky zatlka a klame, ze zapad naslovo poslucha ako dobre vycviceny psik a ked panko povie: trhaj, vsetci s radostou skocia do uniforiem a pojdu sa nechat upalit a nase deti stiahnu so sebou.

Situacia je horsia ako som si myslel. Vidim, ze ozajstny konflikt je na spadnutie. Staci, ked si nejaky 80 rocny dedko povie, ze on nema uz co stratit.


21.11.2022 12:40

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

A klasika.
Slovák roduverný sedel v kancelárii polského prezidenta a osobne videl ako si obhrýza nechty a čaká na Bidenov telefonát aby vedel o čom má klamať.
Ak poviem že idem na pivo tak to neznamená že som na to pivo išiel.
Ukrajina nemala záujem strielať rakety na Polsko (tomu uverí -nemám výraz).
Počul si už o termíne friendli fire?
Už si počul, že by velenie armády, ktoré je vo vojne hovorilo na Hlavných správach pravdu a prečo?
Ani takéto a podobné rečičky nezmenia jeden fakt.
PUTIN vyvolal vojnový konflikt v EURÓPE pod zámienkou chujovín a spôsobil tisíce mŕtvych vojakov , civilistov a detí. Vyhnal z domova milióny ľudí. Ničí domy, školy, elektrárne a všetko to, čo vytvorí pre civilov neznesiteľné utrpenie.
Ale samozrejme. Ja som jediný, kto nevidí za všetkým odpornú politiku USA a EU.
A ešte k tomu všetkému pridá USA konflikt so Severnou Kóreou. Čoskoro.


21.11.2022 13:09

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

To, co pises ku koncu, o povode konfliktu, je pravda. Pravdepodobne. Ci mal nejaky este iny ako vymysleny dovod totiz neviem na 100% potvrdit. Ale kazdopadne posledne mesiace potvrdzuje, ze mu neslo o to, co oficialne vyhlasoval.

Nic to vsak nemeni na tom, ze ludia uz neuvazuju racionalne, uz ich pravda nezaujima. Fakty, ktore som ja uviedol, su z beznych periodik. Ziadne HS ja necitam, to odmietam.

Dnes bol clanok, ze 30% ukrajiny je podminovanych. Rusi obsadili mozno tak 20%. Takze z toho vyplyva, ze asi ukrajinci podminovali vlastne uzemie. Proste opat do.oci bijuci protirusky klamuci clanok. Hnus. Tak ako klamu ruske media v rusku, rovnako klamu nase.
www.aktuality.sk/clanok/7RVv4L4/tretina-uzemia-ukrajiny...


21.11.2022 13:20

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Ja tam vidím: V dôsledku agresie Ruskej federácie je na Ukrajine zamínovaných asi 30 percent územia. Ale nevidím, že celých 30% zamínovali len Rusi. Z toho vyvodzujem, že minuju obe strany čo je asi logické. Netvrdím, že naše médiá neklamú, ale tu si dal zlý príklad


21.11.2022 14:07

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Vidicon:
Problém je vo vedomostiach a na základe nich spracovávať informácie.
Ak okolo Alžbetinho Dvora položím mínové pole, to neznamená, že som podmínoval 25 Ha územia.
Míny sa nekladú ako sa seje mak.
Za druhé.
Ak kladieš míny, tak je absolútne nevyhnutné aby si to robil s presnosťou na 5 cm podľa plánu mínového pola.
Ak potrebuješ odmínovať svoje územie, tak to urobia ženisti za pár desiatok hodín, pretože vedia kde presne tá ktorá mína leží a za ďalšie poznajú mechanizmus svojej míny.
Skoro v každom médiu odhalujem blbosti z hľadiska vojnovej techniky, čo novinári popíšu.
Tak ako písali ( Hlavné správy) o super Armate ako okamžite po nasadení zmení pomer síl v prospech rusov.
Rusi ich majú tuším 6 ks (prototypov).
Len blbec krížený s imbecilom môže takej chujovine uveriť.
USA už nemá pre Ukrajinu náboje do húfnic.
Keď sme dodávali časti technológie pre Konštruktu defence tak linka na náboje do Zuzany vyrobí denne okolo 2 500 ks. To jedna Zuzana nevystrelí za hodinu aby linka nestíhala. Už v roku 1928 dokázali v Dubnici vyrobiť 425 nábojov do 155 mm húfnice.
To, že by fabriky v USA nedokázali vyrobiť množstvo nábojov pre (neviem presne) pár desiatok húfnic mi nenakecá nejaký rusofil.
Atď.

Hin se hukáže....


21.11.2022 18:37

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

Obaja ste teda priznali, ze uvedeny clanok je zavadzajuci. Nespomenulo sa tam ani naznakom, ze nieco podminovali ukrajinci, PIse sa, ze je podminovane a odminovat to budu 30 rokov. Nepisu, ze polovicu z toho podminovali ukrajinci sami a ze maju mapu a podla tej to do mesiaca odminuju. Nie. Clanok je tendencny. Objektivita sa davno vytratila.

Egres, ty si si akoze so myslel, ze ako som podminovanie pochopil? Ze je jedna mina kazdych 30cm? Alebo ako to myslis, ten tvoj uvod??? :-@


21.11.2022 19:36

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Vidicon:
Reakcia na toto:
Dnes bol clanok, ze 30% ukrajiny je podminovanych. Rusi obsadili mozno tak 20%. Takze z toho vyplyva, ze asi ukrajinci podminovali vlastne uzemie.


21.11.2022 19:57

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Píšu tam jasne: V dôsledku agresie Ruskej federácie... Článok nezavádza o to snažíš ty. Hľadáš niečo čo tam nie je.


21.11.2022 21:10

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Dobrí Putinovci môžu klásť míny ale odporní Ukrajinci nie.


21.11.2022 21:48

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Pozri obrázok

Upravené 2 krát. Naposledy upravil Mishko (21.11.2022 21:58)


21.11.2022 22:09

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Mishko:
To je určite Putphone, Moscov artist Vladimir -Vladimirovic -Putin a Jablokowatsch.


21.11.2022 22:23

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Vazeni oblizovaci Putinovej zadnice, nebudte pokrytci ako Lavrov!

Zahodte tie prehnite zapadne vyrobky a zacnite konecne pouzivat vylucne prvotriedne spolahlive ruske hodinky, mobilne telefony, auta, motorky, pocitace, software, oblecenie, potraviny, lieky...

Pouzivanim ruskych vyrobkov za skore vitazstvo nad prehnitym Zapadom!

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Moderator (21.11.2022 22:47)


22.11.2022 8:22

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

Na SK, v EU ani v USA uz plati jedno pravidlo: nepritakavas mediam = si rusofil. Neexistuje nic medzi, nepovoluje sa vlastny nazor, ani nadhlad, nedajboze pouzit rozum a poskladat si z ulomkov puzzle. Ten, kto nepritakava na 100%, moze zabudnut na karieru a biznis, hned si ho podaju. A to sa netyka len vojny, ale aj LGBT, farby plati atd. Je to identicke s tym, co tu robili komunisti. Sucasny rezim a komunisticky davali ludom uplne rovnake pravo slobody slova = ziadne. I-GRR


22.11.2022 8:56

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Takyto nezmysel moze povedat fakt len niekto kto mal v 1989tom 12rokov a o minulom rezime nema ani sajnu.


22.11.2022 9:19

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

scooter68
 Kávičkár 

Ikona

Re: Mishko: Ty si žiarivý príklad toho,že používat západné kvalitné výrobky je nevyhnutné.Je škoda že komančovia nedovážali Durex...


22.11.2022 10:02

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Vidicon:
Základ slobody je :
Lýzať Putinovu riť.
Strielať odlišných.
Prskať jedové sliny proti emigrantom.
Otáčať kabát minimálne každý týždeň.
A mať zásadne jeden jediný pravdivý názor z Komsomolskej pravdy.

Keď si toto písal tak si musel byť zhulený ako Ozzy.

Ten, kto nepritakava na 100%, moze zabudnut na karieru a biznis, hned si ho podaju.


22.11.2022 13:24

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

pecival
 Kávičkár 

Ikona

248 popravených
vyše 200 000 politických väzňov
20 000 poslaných na nútené práce, bez súdu
8 000 politických väzňov zomrelo v baniach, väzniciach lágroch
600 zabitých pri výsluchu štbakmi
282 zastrelených na harniciach
cca 500 000 emigrovalo.
Doplň množstvo ľudi, ktorí nemohlo študovať, pracovať v odbore, športovať, boli zbavený ďalších socialistických výhod a podobne len preto, lebo nemysleli politicky správne
Za týmto vám je ľúto a Vidicom ide ďalej: je to identicke s tym, co tu robili komunisti. Sucasny rezim a komunisticky davali ludom uplne rovnake pravo slobody slova = ziadne. I-GRR


Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil pecival (22.11.2022 13:26)


22.11.2022 14:45

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Re: Vidicon: Čo myslíš čo by s tebou bolo keby si sa vtedy vyjadroval tak ako teraz tu? To si vážne myslíš, že by to prešlo, žeby si si to mohol dovoliť? Teraz môžeš a aj to píšeš a zároveň si protirečíš, vraj nemôžeš.


22.11.2022 16:56

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Toto som sa dočítal od odborníka slovenského blogera.
Obviňuje USA a Ukrajinu.
Tento systém dodávania biologických zbraní z dronov môže byť vybavený aerosólovými peptidmi jedu, aby sa toxíny zo vzduchu dostali na akúkoľvek populáciu, v akomkoľvek meste, kedykoľvek, predstierajúc vypuknutie pandémie.
V tom systéme sa nachádzajú aj komáre, ktoré môžu byť kŕmené toxínom vhodným na prenos uštipnutím komárom, aby sa dosiahlo hromadné poškodenie civilistov alebo tiež vojakov. Toxické peptidy jedu boli už nájdené v telách obetí covidu!


Aj moja 5 ročná vnučka vie, že samček komára sa živí šťavou z rastlín a samička pije krv aby sa vajíčka mohli vyliahniť.
Toto sú dnes hlásatelia zaručených správ o svete.


22.11.2022 20:36

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: prečo vôbec riešime poebaný žobrácky štát Ukrajina?

Zbigniew Brzezinski

Washington DC, apríl 1997 Nový typ hegemónie

Hegemónia

je stará ako svet. Americká svetová dominancia sa však vyznačuje

rýchlym rozvojom, globálnym rozsahom a spôsobmi implementácie. Z

krajiny relatívne izolovanej na západnej pologuli sa pod vplyvom

vnútorných zmien, ako aj dynamického vývoja medzinárodných udalostí v

priebehu jediného storočia pretransformovala na svetovú veľmoc z

hľadiska záujmov a vplyvu.


Skratka k ovládnutiu sveta Španielsko-americká

vojna v roku 1898 bola prvou americkou dobyvateľskou vojnou mimo

kontinentu. Vďaka nej sa sila Ameriky rozšírila ďaleko do tichomorskej

oblasti, ďalej na Havaj, až na Filipíny.

Na prelome nového storočia už

americkí strategickí plánovači aktívne presadzovali doktríny námornej

dominancie v dvoch oceánoch a americké námorníctvo začalo spochybňovať

prevládajúcu predstavu, že Británia „vládne moria“. Americké tvrdenie,

že je jediným strážcom bezpečnosti západnej pologule, vyhlásené

začiatkom storočia v Monroeovej doktríne a odôvodnené tvrdeniami o

„určení osudu“, sa ešte zvýšilo výstavbou Panamského prieplavu, ktorý uľahčil námornú dominanciu. v Atlantiku aj Tichom oceáne.

Veľká šachovnica: Americká dominancia a jej geostrategické
imperatívy, ktorú v roku 1997 napísal americký politológ Zbigniew
Brzezinski, pomáha pochopiť súčasný konflikt na Ukrajine, definuje úlohu
krajiny na svetovej scéne, ako aj vo vzťahoch medzi Spojenými štátmi a
Ruskom. .

Počas konfliktu, ktorý sa teraz odohráva na Ukrajine, sa pokusy o
vysvetlenie skrytých mechanizmov fungujúcich v boji o strategicky
dôležitú krajinu v Európe často menia na utrpenie.

V skutočnosti je dosť ťažké vysvetliť skutočnosť, že prví
demonštranti na Euromajdane boli vyprovokovaní Spojenými štátmi a
anglo-európskymi silami s cieľom získať strategickú výhodu nad Ruskom a
čeliť mu.

Rovnako ťažké je vysvetliť, že Rusko, ktoré má svoje vlastné
geopolitické a imperialistické ašpirácie, je v strehu v reakcii na
pokusy o destabilizáciu, pričom sa zároveň snaží zvýšiť svoju kontrolu
nad Ukrajinou.

Keď sa však pokúšame vysvetliť zložitú situáciu na Ukrajine, takmer
každý má jednu otázku: "prečo?", "Prečo je Ukrajina taká dôležitá?"

Na túto otázku pomôže odpovedať kniha vplyvného insidera Zbigniewa
Brzezinského s názvom The Grand Chessboard: American Primacy And Its
Geostrategic Imperatives.

V tejto knihe Brzezinski vyslovil svoj slávny výrok: „Amerika je
doma príliš demokratická na to, aby bola diktátorom v zahraničí. To
obmedzuje využitie americkej sily, najmä jej schopnosti vojenského
odstrašovania. Nikdy predtým populistická demokracia nedosiahla
medzinárodnú prevahu. Túžba po moci však nie je cieľom, ktorý riadi
náruživosť ľudí, s výnimkou situácie náhleho nebezpečenstva alebo výzvy k
verejnému pocitu vnútorného blaha.

Kniha napísaná v roku 1997 vyjadruje poľutovanie nad tým, že
verejnosť nebude podporovať takýto arogantný imperializmus, kým nebude
presvedčená, že kampaň je v ich vlastnom záujme.


22.11.2022 20:55

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

marek:
Ak by Putin nešiel riešiť svoj napoleonský komplex tak by sme aj tak riešili "výhody socializmu, 3 000,- Eurový plat, vakcínu, emigrantov, LGBT a všetko, čo riešia roduverní slováci a nie Ukrajinu.
Prečo USA nechcú Gruzínsko, Azerbajdžan a Kazachstan. Je tam hromada ropy a plynu. Majú priame hranice z Putinom. Je odtiaľ prístup do Čierneho mora. A nemajú Putina príliš v láske.
Myslíš si že tapetovaním nejakých facebookových textov do toho vidíš.
Aj tak sa už točíš ako verklík. Tie výňatky z tvojej osobnej biblie sú už otrepané. Nedokážeš reagovať na otočky v argumentácii.

Už mu zvoní hrana?
Na možný puč sa vraj pripravuje aj sám Putin, ktorý si do Moskvy stiahol vlastné elitné jednotky. Chráni ho 18-tisíc vojakov.


23.11.2022 6:40

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: tu som ti dal dôkaz z kníh a prejavu vojnového jastraba Brzezinského, že Ukrajina je Americká akcia a ty stále trepeš o zlom Putinovi :-D

Myslíš že tapetovaním kktín o zlom Rusku a dobrej Amerike ktorá šíri len demokraciu ,vôbec nič nerobila v Gruzínsku , Kazachstane ,ale aj Čečensku a celom Kaukazskom regióne nás oklameš ? To si môžem rovno prečítať hnoj na Aktualitách [zle]


23.11.2022 9:49

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Ja viem, že teba neoklamem.
Si ako 12 palcová disketa.
Tá sa nedala tiež prepísať.
Povie mi niekto ako USA donútila chudáčika Putinka vojensky napadnúť suverény štát?
Potom aj Hitler sa len bránil pred Stalinom.
A určite Putinko zabudol, že Stalinovi USA a GB dodali viac ako 70% výzbroje, zbraní a potravín.
Teraz su hnusáci lebo pomáhajú Ukrajine.
Zadubenosť na Slovensku je väčšia ako galaxia.


23.11.2022 12:57

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

Mishko
 Skútrista 

Ikona

BTW Egres pri vsetkej ucte 12" disketa neexistovala.
IBM v 1971 uviedlo ako prvu 8" disketu ale ta existovala len kratko.
Nahradili ju 5 1/4" a neskor najrozsirenejsie 3,5".
A boli prepisovatene.
Neviem ci si nemyslel skor vinylovu platnu :-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Mishko (23.11.2022 13:01)


23.11.2022 14:19

Re: Dnes je to 83 rokov co si Stalin s Hitlerom rozdelili Europu

egres2
 Bahniak 

Ikona

Mishko:
12 palcová disketa je môj výmyseľ pretože som presvedčený, že marek 750 je vymyslený.


Predchádzajúce | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.