Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1573 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26139
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15799)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10340)

Dovoz motoriek - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuDovoz motoriek - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 4 5 |

09.04.2009 16:01

Re: Dovoz motoriek

f00k
 Kávičkár 

Ikona

kralik prihlasoval som novu, ale nemal by tam byt rozdiel - ruku ale do ohna nedam :-D
cavayo ...v tom mas asi pravdu, zrejme co uradnik, to vlastny vyklad zakona a potom sa s nim hadaj :-~


09.04.2009 16:10

Re: Dovoz motoriek

kralik
 Jogurťák 

Ikona

no ved prave, kazdy to vidi inak.....
tiez ma naxral aj ten uradnik a to som ho este ani nevidel, len cez telefon, som mu vcera volal, ci potrebujem stk ak ju mam platnu zo zahranicia....on sa ma pyta a odkial to je: z mongolska alebo usa? takze podla tohto sa tesim uz na navstevu toho uradu a mozem cakat aky prijemny ten uradnik asi bude....

a chalani, pocul som daco take, ze ak do 15dni od KO nepridem s tymi papiermi, ze potom musim prist na obvodny urad a aj k policajtom s tym vozidlom na obhliadku, ale prechadzam KO stranky a nic take som tam nevidel....problem je v tom, ze kedze som to nevybavil dnes, tak do 15 dni to uz nestiham, mizim totiz na dlhsie skolenie :'(


09.04.2009 21:51

Re: Dovoz motoriek

Filippo
 Turista 

Ikona

Tak este sem dopisem svoje skusenosti.......
Konecne to mam cele za sebou, som hrozne rad, prihlasovanie u mna trvalo viac ako 2 mesiace :-D :-~
Ak niekto doviezol nieco z Francuzska a nema Exportne OE, nech to v Leviciach ani neskusa na obvodnom urade dat schvalovat, su tam totiz velmi "mili" ludia na cele s riaditelom, maju svoje prisne pravidla :-((( , staci mat taku inu kupnu zmluvu, ktora sa podpisuje bezne, vzor je myslim aj na nete, a v nejakom inom okrese im to uplne staci( v Galante urcite :-D ).
Tiez pokial motorka nema este 4 roky, nemusi sa robit ani administrativna STK, treba ju iba ked sa s motorkou chodi aj do zahranicia......
kralik: ak dobre viem, na motorku sa recyklacny poplatok nevztahuje, ani ja som nic take neplatil.....
A nakoniec vsetkym co nieco dovezene prihlasuju vela stastia a pevne nervy [dobre] , lebo fakt plati, ze co uradnik to vlastny zakon :-D :-)))


10.04.2009 9:24

Re: Dovoz motoriek

kralik
 Jogurťák 

Ikona

no filippo....ty si ma normalne potesil :-) s tym recyklacnym poplatkom teda urcite....este to ceknem v zakonoch, ale aj tak ma to potesilo, dik ;-)


22.04.2009 18:51

Re: Dovoz motoriek

michailo
 Turista 

Ikona

Azzaro... po novom COC už nepotrebuješ. Stačí ti preložený a úradne overený TP a tak isto aj overený preklad faktúry resp. kúpnej zmluvy.
Ak potrebuješ vedieť viac napíš alebo kuk do profilu je tam kontakt


27.04.2009 20:04

Re: Dovoz motoriek

kralik
 Jogurťák 

Ikona

takze hosi, uz som zasa tu aaaa hotovo. :-)
tak uz to mam za sebou, cisteho casu to bolo asi len dva dni, ale ked sa chodi do roboty, je dost tazke najst aj dva volne pracovne dni, takze tak....a ani ma to moc nestalo, komplet s prekladom tp a aj s poistkou som sa v pohode vmestil do 300 euro, neviem presne kolko to bolo...
tak nech sa dari aj vam... :-)


28.04.2009 13:08

Re: Dovoz motoriek

jinkt
 Kávičkár 

Ikona

cawte, tiez som nedavno prihlasoval moto, tu som si spisal postup, snad to nekomu pomoze

kdesi mi ktori tvrdil ze sa to da stihnut za 1 den, mno, teoreticky da, prakticky je to makacka

zakladom je robit to v pondelok alebo stredu, to du obycajne pracovne dni na uradoch, piatok je tiez pracovny den, ale len doobeda, a to sa vela stihnut neda

co mame: zahranickny technicky, velky aj maly, a kupnopredajnu zmluvu

co potrebujeme: budeme potrebovat overene preklady vsetkych dokumentov, teda technicaku a zmluvy, toto odporucam spravit prve ale nieje to na zaciatku nutnost

1. Kontrola originality - treba prist aj s vozidlom, overia cisla karoseria a motora , nalepia nalepku, ked ich poznate trva to naozaj chvilu, myslim ze to stalo okolo 30E (mne toto trvalo zruba 3h, nevedeli najst cislo, amateri, kedze technicka bola daleko a potreboval som prevozny vozik bol to koniec prveho dna snazenia)
2. STK (pripadne Emisna ak ju potrebujete) - opat ak mate znamosti a hodite par E tak to mate za chvilu a mozete to tam aj dotlacit, je im to jedno :-)
3. ak mate v ruke STK (EK) a KO mozete ist na obovdny urad, pre cestnu dopracu ci co to je, v mojom pripade to bolo dost daleko, siel som tam po STK o asi 10oo som podal ziadost (70E kolky) no do 14oo neboli schopnyvyplnit jeden posraty technicak, co uz, to bolo zakoncenie druheho dna (toto moze teoreticky asi trvat 30 dni, lebo tolko ma obvodny urad na to aby vam odpovedal)
4. teraz mame technicak v ruke (zahranicny nam zobrali) potrebujeme to poistit, da sa to asi aj cez net, ja som to robil osobne (sak mam poradcu tak preco ho neprehnat trochu) cele aj so zaplatenim cez net to trvalo asi hodinu
5. ideme na policiu, tu nam daju znacky, vozidlo vidiet nechceli, neviem ci je to vzdy tak
6. opat na STK kde nam daju nalepky



takze za den sa to stihnut da, nie vsak v piatok, a odporucam sa na KO a STK objednat


28.04.2009 13:22

Re: Dovoz motoriek

tombar
 Skútrista 

Ikona

debilkom na urade robit preklady ... JE TO PAKAAAAAAAREN

aj ten drbnuty odhlasovaci certifikat + kontrola originality... rozum sa mi zastavuje


28.04.2009 13:26

Re: Dovoz motoriek

Ifcozv
 Edvenčr 

Ikona

Robil som to presne tak ako jinkt ale stihol som to za dva dni.

1.den ( pondelok )

Stk-normalka skontrolovali technicky stav vozidla, KO- trvala asi 3 hodiny, potom som isiel na okresny urad kde som odovzdal preklady a kolky.

2.den ( piatok )

Cesta na motorke k policajtom, zastavka v poistovni kde som motorku poistil a nasledne som isiel na dopravny inspektorat kde mi dali znacku, cestou odtial som sa este zastavil na STK kde mi dali na moto nalepku a vydali novu karticku STK a bolo :-)

Osobne si myslim ze sa to za jeden den stihnut neda pretoze najvacsie problemy moze narobit uz vyssie spominany okresny urad.


28.04.2009 17:41

Re: Dovoz motoriek

kralik
 Jogurťák 

Ikona

tak tu je teda moj postup....normalne som bol prekvapeny, sak uvidite...
nakolko som mal dost velky deficit volneho casu, hlavne co sa tyka pracovnych dni, tak som to riesil tak dost nadaleko...
1.pred tromi tyzdnami v stredu som siel na ko(objednal som sa dopredu samozrejme), tam som stravil asi 1 a pol hodinky komplet, aj s ich preverovanim technicaku z UK, lebo taky este nevideli a nemaju ani vo vzoroch!
2. potom som siel na STK, kde som stravil asi 4 hodiny, bolo tam brutalne vela ludi, takze tym pre mna tento den skoncil na STK
3.po dvoch tyzdnoch na skoleni som minuly piatok v behol na obvodny urad, tam som bol asi dve a pol hodky aj s cakanim, samotne vybavenie, vypisanie noveho technicaku trvalo asi hodinku!!takze celkom uspech :-)
4. nakolko uz v piatok som nemal viac casu, vcera som nabehol na policiu s pripravenymi papiermi a poistkou, ktoru som uzatvoril cez vikend a zhruba za 1 a stvrt hodky som uz cvalal domov, nekontrolovali ani vozidlo, papiere im stacili!
5. namontovat znacku a potom som na masinke zasiel na tri valce(prdla mi sviecka) na stk, kde som asi po 2 a pol hodkach cakania dostal nalepku a cervenu karticku a je to hotovo :-)

samozrejme pred tym vsetkym som si nechal prelozit technicak, ale nic ine, lebo motorka uz bola moja, ked som sa stahoval z UK spat a doklad o odhlaseni ani nepytali, len na KO som im hodil vytlaceny papier z netu z DVLA o exporte motorky von...

a cim som bol milo prekvapeny? ze som na obvodnom urade mal tieto veci celkom rychlo a aj na policii ma vybavili prekvapivo rychlo....uz len tie sviecky vymenit ;-)

tak vam vsetkym ostatnym drzim palce, nech vam to vyjde...
mimochodom, ak kupujete bike z cudziny, zkontrolujte si ci je na nom aj stitok od vyrobcu s VIN-kom, jeden znamy mal trocha problem, musel ho zhanat, lebo na KO mu to nechceli uznat...ale uz ma znacky tiez 8-)

tombar...no ak to povezies ty domov, mozno to budes musiet robit aj ty, a mozno uz nie :-)
inak ja som ten odhlasovaci certifikat nepotreboval, len som mal z netu z DVLA vytlaceny lajster, ze ta moja je uz EXPORTED.


12.05.2009 13:42

Re: Dovoz motoriek

Dá sa doviesť aj úplne nový motocykel, sú s tým také isté natahovačky ako s prekúpeným motocyklom? Nemám s tým vôbec skúsenosti. Konkrétne ide o Hondu CRF230L r. 2008-09. Díky.


12.05.2009 13:52

Re: Dovoz motoriek

mimi
 Kávičkár 

caute chlapi, chcem sa opytat kolko eur to vsetko stoji? predklady ak treba , stk, ko, policia, obvodny urad, poistka?

diky moc


12.05.2009 19:21

Re: Dovoz motoriek

emanTT
 Kávičkár 

Ikona

mimi: Ja som kupoval 2 ročnú jazdenku z čiech. všetky poplatky ma vyšli na cca 200€.


12.05.2009 19:25

Re: Dovoz motoriek

mimi
 Kávičkár 

emanTT, diky. ja chcem motorku z anglicka, nevies ci budu ine poplatky? mozno bude treba preklad, inak by to mohlo byt to iste.


13.05.2009 9:29

Re: Dovoz motoriek

matosuzu
 Jogurťák 

caute,mam problem pri prihlaseni z uk, chcu pravu stranu technicaku a z tej mam iba tu zelenu cast a fialova bola poslana na DVLA, nestaci len lava strana?


22.05.2009 16:32

Re: Dovoz motoriek

stanko000
 Jogurťák 

Ikona

matosuzu,ak chces tak ti prefotim pravu stranu a ukazes mu ze co tam je,alebo das si prelozit a ukazes sasovi,jasne ved tak to funguje inac ako bysi odhlasil?Alebo chod ked tam bude iny mozna rozumnejsi. :-D (Pre buducnost)Da sa este tak ze napises ak to kupis do V5 svoju domovsku adresu a posles.Tak som to urobil aj ja.Ale ked som kupil 2 bike asi po 3 tyzdnoch tak som sa spital ze ako stym a on vravi ze to nie,to musis dat UK adresu tak mi opravil :-(((((( a doslo mi s UK adresou.A o tyzden neskor mi mama vravi dosli ti papiere od Biku(SK) :-((( .Takze vidis ani tuna nevedia ako u nas.


22.05.2009 18:27

Re: Dovoz motoriek

kralik
 Jogurťák 

Ikona

mimi, vsetko dokopy, cize preklad tp, ko, stk, obvodny, poistka, cajti a zasa administrativa stk ma vyslo priblizne 300ecek....mam vyhodnu poistku ;-)


22.05.2009 18:34

Re: Dovoz motoriek

mimi
 Kávičkár 

kralik, dik aspon som trochu v obraze co ma to bude stat doma.
co znamena vyhodna poistka? cez ktoru poistovnu? ;-)


22.05.2009 20:05

Re: Dovoz motoriek

mimi
 Kávičkár 

kralik, po kolkych dnoch od odhlasenia motorky v uk si ju prihlasil na svk? nerobia problemy ked je to niekolko tyzdnov az mesiacov? je na to daka doba?


22.05.2009 21:13

Re: Dovoz motoriek

Majo Štefaňák
 Jogurťák 

Ikona

nechce sa mi hladat a myslim ze to tu uz bolo ale poradte mi kde to najdem...potrebujem prihlasit moto z usa za najlepsiu cenu a za co najkratsi cas...ak viete o niekom piste kontakty alebo ak sa bojite o ich bezpecnost tak piste posty...diki velmi mi to suri...diki este raz >:-)


26.05.2009 22:30

Re: Dovoz motoriek

jiminow
 Kávičkár 

Ikona

no tak bratu, neviem , neviem? z USA?
práve dnes som si bol po značky na ODI, a práve tam mi hovoril známy, kt. tam pracuje, že on nosí moto z polska, lebo že vraj tam bez problémov prihlási moto z USA kdezto u nás by to bolo velmi problematicke.

ináč, ja som kupoval moto dovezený z talianska,
šiel som na KO, po ňom hned na STK, a následne na OÚ, vyplnil žiadosť, kupil kolky a keby som naliehal tak ešte vten den by som mal techničák v ruke. ale nesúrilo mi to tak som to mal na druhý den. potom už len polícia a dostal som takú "krásnu metrovú značku" čo ani neviem kde dám, lebo pri riadnom tempe ho isto strhne vietor.

preklady som nemal a nikto ani nepýtal!!!! (vraj to ani v zákone nie je že to musíš dať preložiť)
poplatky:
KO: 74.50
STK:17.50
OÚ:70.50
ODI:49.50
a ešte by som mal isť na administrativnu kontrolu STK ala asi to vynechám, ved protokol o technickej spôsobilosti mám a nálepka mi nechýba. ušetrené bubaky radšej prejazdím.


04.06.2009 19:18

Re: Dovoz motoriek

gordon7
 Čoprák 

Ikona

POZOR NA ZMENU ...... po kontrole originality je uz iba 15 dnova doba na prihlasenie moto na DI bez pristavenia a obhliadky. Doteraz to bolo 30 dni.


07.06.2009 21:44

Re: Dovoz motoriek

michailo
 Turista 

Ikona

Azzaro : COC už na dovezenú moto nepotrebuješ. Stačí ti kúpna zmluva a TP .... všetko úradne preložené do SJ a keď je dovezená z ČR tak preklad nemusí byť


15.06.2009 11:29

Re: Dovoz motoriek

kralik
 Jogurťák 

Ikona

gordon, od kedy to tak je? ja som bol po viac ako 15dnoch po ko na obvodaku a DI a nikto nic nechcel....a to bolo v aprili


15.06.2009 19:48

Re: Dovoz motoriek

scheer
 Kávičkár 

Ikona

Neviete náhodou niekto ako je to z dovozom motorky z UK? Ja viem už sa to tu isto riešilo, ale pred týždňom ma kamoš upozornil že už to nie je možné nejaká novela či čo!!! Ale mne sa tomu nejak nechce veriť. Kedže momentálne žijem tu v UK tak ani neviem ako si to overiť. Tak prosím o radu vás viac sveta znalých.


16.06.2009 11:53

Re: Dovoz motoriek

kralik
 Jogurťák 

Ikona

scheer....no ja som to prihlasoval pred necelymi dvoma mesiacmi...a o ziadnej novele neviem..
sa ho spytaj, kedy mala vyjst ta novela. inak ostup mas aj odo mna aj od inych chalanov do podrobna popisany vyssie..


23.06.2009 15:59

Re: Dovoz motoriek

gordon7
 Čoprák 

Ikona

TO KRALIK: asi od maja??? ............. ja som prihlasoval uz po novom............


23.06.2009 16:30

Re: Dovoz motoriek

kralik
 Jogurťák 

Ikona

tak to ti teda neviem...


16.01.2010 8:51

Re: Dovoz motoriek

TomiCapone
 Jogurťák 

Ak si niekto nebudete vedieť poradiť, alebo mať chuť čakať prihlasujem moto cca do 2 týždňov. Cena je poplatky + 150€ za vybavovanie.

www.moto-bazar.sk


05.02.2010 22:31

Re: Dovoz motoriek

barat
 Čoprák 

TomiCapone:a v akom kraji to prihlasuješ?Či je to jedno?


22.02.2010 18:58

Re: Dovoz motoriek

kolega vyssie pise "Stačí ti preložený a úradne overený TP".
teraz otazky:
maly aj velky treba prelozit ?
alebo len jeden z nich, lebo kazdy mi tvrdi nieco ine.
ako je to teda ?
vdaka za info.


22.02.2010 21:43

Re: Dovoz motoriek

TomiCapone :

moto ktoreé maš v ponuke majú slovenské papiere a SK EVČ ??????


05.03.2010 22:53

Re: Dovoz motoriek

XXXY
 Kávičkár 

Máte niekto kamarátov žijúcich v UK, ktorí roznoznajú motocykle Triumph, Norton, Matchles. Chcel by som sa tam povoziť a nakúpiť nejaké staré moto. Potešili by ma kontakty, alebo typy na vrakoviská motocyklov, burzy a tak. Ak sa Vám bude chcieť napíšte na adresaknam@gmail.com
Vďaka.


29.03.2010 15:56

Re: Dovoz motoriek

atr212
 Geriatrik 

Ikona

Velmi prosim o radu...mam moto z Talianska, technicky preukaz so zaznamom o vyradeni z evidencie a kupnu zmluvu, ale od cloveka, ktory to doviezol. Je toto prihlasitelne? Dakujem vopred.


29.03.2010 16:26

Re: Dovoz motoriek

lakyluk
 Jogurťák 

Ikona

jasne je treba K.O technicku ak to mas starsie ako 4 roky a s tym ides na urad dopravy


29.03.2010 16:31

Re: Dovoz motoriek

atr212
 Geriatrik 

Ikona

jasne, aby sme sa rozumeli, tieto veci vybavi clovek, ktory to robi, mne ide o to, ci nie je problem, ze kupnu zmluvu nemam od predchadzajuceho majitela v taliansku, ale od cloveka, ktory to doviezol a technicak mam original z talianska a toto ma zaujima ci nebude problem...


29.03.2010 21:12

Re: Dovoz motoriek

branobe
 Jogurťák 

Zdravim motorkari, mam vyhliadnutu moto v zahranici, konkretne skoro novu len nemozem ist pre nu. Vzdialenost PL-SK /Kosice/ je cca 550 km. Vedel by mi to niekto doviezt za rozumnu cenu, som z KE? Dakujem za navrhy prip. tipy.Musim vsak este vyriesit jeden problem: ako to urobit s platbou za moto: pretoze ja tam ist nemozem /cas.dovody/, vopred zaplatit je riskantne /najma zaruka/ a zasa na druhej strane obchodnik asi neda moto bez penazi ako kvazi na dobierku...


04.04.2010 10:26

Re: Dovoz motoriek

Peťo Merta - Mertuk
 Kávičkár 

Ikona

Takze, potrebné doklady pri prihlasovaní : kúpna zmluva, odhlásený technický preukaz + preklad do slovenčiny, odhláška + preklad do slovenčiny, kontrola originality , tech. kontrola, vypísať žiadosť na OU odbor dopravy, priložiť kolky 100e + 5e, do 15 dní od KO nemusíš pristaviť moto na OU, mám čerstvé info, akurát prihlasujem moju motorku . ;-) komplet náklady na prihlásenie cca 300e

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Mertuk (04.04.2010 10:31)


04.04.2010 10:49

Re: Dovoz motoriek

brumm
 Kávičkár 

Ikona

Ked mam český technický a nebola ešte v česku moto prihlásená, tak nemusím isť na kontrolu originality? /bola kupená nová/


12.04.2010 14:08

Re: Dovoz motoriek

atr212
 Geriatrik 

Ikona

chlapi, ziadost na OU co treba na prihlasenie je tato? www.danubiastk.sk/Upload/File/ziadost_vymena_TOV.pdf


12.05.2010 16:09

Re: Dovoz motoriek

kosak
 Turista 

Ikona

ked idem kupit moto do ciech ,ma talianske doklady,tak oni v bazare mi daju prevoznu znacku alebo ako to presne je?


12.05.2010 18:52

Re: Dovoz motoriek

Ako je to z vývozom moto do zahraničia napr. do ČR. Musím pred odhlásením absolvovať KO?


12.05.2010 19:52

Re: Dovoz motoriek

:-D hrozné otázky chlapci
Prevoznú značku môže vydať len štát kde je registrovaná moto teda odkiaľ je veľký TP, ak to v tých čechách nemajú znamená že skončila platnosť prevozných špz alebo že žiadne neboli, každopádne po vlastnej osi ideš s rizikom že ťa do..ú policajti, čiže mal by si to viezť na prívese.
A KO pred vývozom do ČR ? Načo by si ju chcel robiť prosím ťa ? Daj nejaký dôvod :-D
Myslím že stačí odhlásenie na Dopravnom oddelení PZ s tým že ide na vývoz asi pridelia aj prevoznú špz.


13.05.2010 11:39

Re: Dovoz motoriek

Mayo KO nechcem robiť. Len sa pýtam. Vieš chlapec z dediny..... Len som na českom webe čítal, že chalan predal zo SR do ČR moto a zo SR žiadal toho v ČR, aby prišiel s moto do SR kvôli KO. Tak ma to zaujíma čo je na tom pravdy. Nič viac nič menej, ale tvoja otázka nie je odpoveď. Takže asi ani sám nevieš alebo vieš a nepovieš. :-)))


13.05.2010 11:43

Re: Dovoz motoriek

cygno
 Kávičkár 

Ikona

pri vyvoze vozidiel zo SR musis absolvovat KO, myslim, inak ti ju na DI neodhlasiana vyvoz ....


13.05.2010 12:15

Re: Dovoz motoriek

cees2r
 Geriatrik 

Ikona

Ja som predal motorku do Čiech.
Aj keď som bol prvý majiteľ a kupoval som ju ako novú na Sk,musela ísť na kontrolu originality.Bez toho ju neodhlásiš.


13.05.2010 12:57

Re: Dovoz motoriek

Marino
 Kávičkár 

Ikona

tak tomu sa povie "podpora exportu zo SR" [zle]


15.05.2010 11:12

Re: Dovoz motoriek

mimilend
 Edvenčr 

Ikona

chcem kupit motorku na SK ktora je dovezena z Talianska pred cca4-5rokov
terasjsi maitel mi povedal ze ma odhlaseni Talianski technicak kopiu a nic viac
chcem sa spitat ci mi staci iba ten doklad
diki


16.05.2010 18:09

Re: Dovoz motoriek

Filippo
 Turista 

Ikona

mimilend: no tak to musis iba risknut, zalezi vela od obvodneho uradu...ale zas teoreticky by problem nemal byt :-)


16.05.2010 20:39

Re: Dovoz motoriek

mimilend
 Edvenčr 

Ikona

kam bi som sa mohol informuvat ci mi staci kopia odhlaseneho Tehnicaku alebo musi bit original

chcel bi som si vsetko sam vibavit lebo sa mi nedava 450eur niekomu co mi to spravi
tak ze ma najviac bavi ktore vsetko dokladi potrebuem a v ktorom poradi mam vsetko robit


12.07.2010 13:50

Re: Dovoz motoriek

Zihuataneo
 Skútrista 

Ikona

mimilend ako si vyriesil tvoj problem?a ci vobec...


29.07.2010 17:25

Re: Dovoz motoriek

mato2501
 Bahniak 

Ikona

Nazdar hoši, chcem sa spýtať či keď priveziem z Poľska Apriliu RS 125 (2006 r. v.) či by sa mala dať prihlásiť aj s potrebnými papiermi lebo som sa dopočul, že ak sú motorky dovezené z mimo EÚ napr. USA tak je s tým problém. Vie mi niekto poradiť??


29.07.2010 18:27

Re: Dovoz motoriek

Rian
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Teraz som to riešil a včera som dostal ŠPZ. Doviezol som choppra z Poľska s poľskou značkou a papierami, ale iba na jeseň bola dovezená z USA.
Všetko sa dá bez väčších problémov, ale nekupuj neprihlásenú v PL ešte s americkými papiermi - to by si mal oveľa väčší problém a stálo by ťa to od 1000 E vyššie.
Potrebuješ úradný preklad dokladov. Stačí jedného z tých dvoch - technický preukaz alebo osvedčenie, spravidla toho kde je viac údajov (ja som z neznalosti dal obidva, ale stačí skôr osvedčenie). Taktiež potrebuješ preklad kúpnej zmluvy, ale ja som ju napísal v slovenskom jazyku, dal podpísať v Poľsku a nemusel som prekladať. Mám aj poľskú zmluvu, ale tú som neukazoval, stačila moja slovenská.
Preklad ma stál v Kežmarku 83,3 E, potom kontrola originality 67 E , STK 16,5 E, Obvodný úrad 106 E, Dopravný inšpektorát 49,5 E a nakoniec administratívna STK. Okrem toho poistka PZP 76 E a ja ešte dočasná značka 33 E na 1 mesiac , aby som mohol všetko vybavovať na moto a nie s prívesným vozíkom, lebo značku som poslal poštou do Poľska a nemal som žiadnu. Takže mňa to vyšlo na 431,3 E a ešte som nebol na administratívnu STK. Naviac rátaj čas a benzín na vybavovačky. Aj tak sa mi to vyplatilo a kúpil som výhodnejšie, ako na Slovensku (cca o 2000 E).
Tak, nech sa Ti darí a neboj sa toho ...


29.07.2010 19:50

Re: Dovoz motoriek

mato2501
 Bahniak 

Ikona

No tak díky moc. Dúfam že ma to toľko stáť nebude ale je zachovalá a tak by som ju chcel. No ale ešte musím vybaviť vodičák ;-) Neviete koľko sa približne pohybujú ceny na VP do 125ccm ??


14.08.2010 11:03

Re: Dovoz motoriek

myso87
 Turista 

Ikona

230- 270 eur


17.08.2010 0:04

Re: Dovoz motoriek

wiwa
 Kávičkár 

Ikona

Rada by som motorku zo zahraničia...tu nič nie je >:-) vrrn

Upravené 2 krát. Naposledy upravil wiwa (17.08.2010 0:12)


17.08.2010 0:11

Re: Dovoz motoriek

wiwa
 Kávičkár 

Ikona

Tažké zohnat motorku,ktorá vám povie...SOM TVOJA :-)


16.11.2010 19:10

Re: Dovoz motoriek

motor22
 Kávičkár 

Zdravim , mam jednu otazku, prave prihlasujem moto z talianska viem ze do 15-dni od KO netreba pristavit moto na OU ale plati to aj na DI ?? :-} lebo mam posledny den v piatok nato a chcem vedieť ci treba moto pristavit pri policajtoch na obhliadku alebo nie .. vdaka za rady .


27.11.2010 11:58

Re: Dovoz motoriek

naviX
 Turista 

Ikona

motor22: Tiez prihlasujem moto z talianska. Treba alebo netreba pristavit moto na DI? Ake doklady si si daval prekladat, staci len TP alebo aj osvedcenie o vlastnictve byvaleho majitela (certificato di proprieta)? Zmluvu mam dvoj jazycnu. Ktoru ziadost konkretne treba podat na OU z tychto www.tn.kud.gov.sk/ziadosti/obutn.html? Dikkk


04.03.2011 17:25

Re: Dovoz motoriek

Zihuataneo
 Skútrista 

Ikona

Nove info.
Prave som sa vratil z OU.Takze moto sa uz nikdy nepristavuje na OU a originalita nesmie byt starsia ako 15 dni.Ak to do 15 dni nestihnete prihlasit , co je aj moj pripad :-(((((( caka vas znova absolvovanie originality a cena je rovnaka ako keby originalita nebola vobec este robena.Co sa tyka kolkov na OU cena je 106 ecok.


04.03.2011 17:43

Re: Dovoz motoriek

Menton
 Skútrista 

Ikona

Mam otazku. Na stranke Ministerstva vnutra sa pise, ze na prihlasenie vozidla zo zahranicia potrebujem aj:
- osvedčenie o evidencii časť II vydané príslušným obvodným úradom dopravy,
-rozhodnutie obvodného úradu dopravy o schválení technickej spôsobiloti vozidla alebo uznaní jeho typového schválenia, toto rozhodnutie sa na účely prihlásenia vozidla považuje za doklad o nadobudnutí vozidla,
To sa vybavuje na pockanie, co na to treba, potrebujem kolky ? Vopred dakujem.


04.03.2011 17:54

Re: Dovoz motoriek

106€, na počkanie určite nie, predložíš preklad dokladov, kúpnej zmluvy ak nie je z ČR, STK ak má viac ako 4 roky a nemáš doklad o STK zo zahraničia, KO a Obv. úrad ti vystaví rozhodnutie o schválení a dá ti čistopis osvedčenia II časť, ideš na fízlicu tu zaplatíš 49,50€ za tabulku a za úkon a pošlú ti domov plast. katričku s názvom osvedčenie I, musíš pri prihlásení predložiť uzavretú poistku ...... 8-)


04.03.2011 18:00

Re: Dovoz motoriek

Menton
 Skútrista 

Ikona

Devill63: dakujem, je to nova moto z Rakuska... Takze potrebujem preklad kupnej zmluvy. To ma by uradny s peciatkou ? Na novu potrebujem KO ? Kolko to trva tomu uradu cca ?


04.03.2011 18:08

Re: Dovoz motoriek

keď je nová a nebola prihlásená len podáš na Obv. úrade čestné prehlásenie, že nebola evidovaná a COC tj. certifikát konformity, ktorý ti mal dať predajca, spravíš úradný preklad faktúry alebo kúpnej zmluvy a 106€ bez STK lebo zo zákona nie je potrebná až po 4 rokoch...v PD aj za jeden deň inak to robia tak do týždňa...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil devill63 (04.03.2011 18:08)


04.03.2011 18:09

Re: Dovoz motoriek

JanciXX
 Turista 

Ikona

Takze na motorku sa recyklacný fond nevztahuje?? :-O :-O :-O

Dobre ze som si to zapltil :-((( :-(((

Dá sa tých 66€ nejakým sposobom vyžiadat naspat??


04.03.2011 18:14

Re: Dovoz motoriek

Menton
 Skútrista 

Ikona

Devill63: velmi pekne dakujem... Odkedy mate sikovnu starostku, tak sa to tam dako hybe... >:-) No ja som sa prestahoval hned za Ba a tak uz spadam pod Senec... Uvidime, ako to pojde v nasom malom okresnom meste...


04.03.2011 18:14

Re: Dovoz motoriek

kto ti pre boha kázal platiť recyklačný na motorku, som ešte nepočul o niekom, kto ju dal zošrotovať ty budeš asi prvý...... :-}


04.03.2011 18:20

Re: Dovoz motoriek

JanciXX
 Turista 

Ikona

pán na OU v Galante, to bolo prvé ked som vosiel dovnutra ze mi strcil sek do ruky :-( Skusim zavolat a vysvetlit na to císlo co maju na stranke nech mi vrátia 66éčok.. som zvedavý na ich postup :-}


04.03.2011 18:27

Re: Dovoz motoriek

napíš na RF www.recfond.sk/index.php?www=sp_detail&id=6... predlož fotokópiu ústrižku o platbe a fotokópiu osvedčenia a žiadaj o vrátenie platby...., + podaj sťažnosť na darebáka na úrade, inak platia len kategórie M1 alebo N1, ako aj trojkolesové motorové vozidlo kategórie L2


05.03.2011 15:31

Re: Dovoz motoriek

honda999
 Kávičkár 

Ikona

Vie mi niekto prosim poradit schopneho cloveka ktory mi prihlasi motorku s 11 miestnim VIN,bez typoveho stitka???
Je to Honda CB 1300 X4 ,urcena pre Japonsky trh,bola prihlasena na znackach v Nemecku,takze bola uz udelena vynimka ,je riadne odhlasena, .Honda sk mi vraj zasle potvrdenie ze motorka nemala typovy stitok.
Na K.O. chcu ale aj tak stitok-podla noveho zakona- a tu zacina papierova vojna. Viem ze tam staci dat aj samolepku ale.....vraj lepsie vybavit vynimku ,takze hladam cloveka ktory to dokaze na ministerstve dopravy potlacit.

Dakujem


05.03.2011 16:24

Re: Dovoz motoriek

postupuj nasledovne odpoveď č. 30 www.testek.sk/files/faq_06_2010.pdf 8-) nepotrebuješ nič tlačiť zákon č. 725/2004 ráta aj s takýmito prípadmi.....

Upravené 1 krát. Naposledy upravil devill63 (05.03.2011 16:24)


05.03.2011 18:35

Re: Dovoz motoriek

honda999
 Kávičkár 

Ikona

Dakujem,,,zakon som si precital,i ked bi to vyslo na Min.dopravy, pride na rad Obvodný úrad dopravy,ten ..... vyzve žiadateľa na doplnenie konkrétnych chýbajúcich technických údajov o vozidle v rozsahu údajov potrebných na vystavenie osvedčenia o evidencii pre vozidlo s konkrétnym identifikačným číslom vozidla VIN, ak osvedčenie neobsahuje všetky technické údaje potrebné na vystavenie osvedčenia o evidencii v SR, pričom obvodný úrad dopravy nevie tieto údaje získať napríklad z evidencie vozidiel.... Ak žiadateľ nepredloží požadované doklady v určenej lehote, obvodný úrad konanie zastaví. portal.gov.sk/Portal/sk/Default.aspx?CatID=39...
A VERIM Tomu ze uradnickovi bude zase nieco chybat,co nebude v nemeckom technicaku a neviem kde budem zhanat original potvrdenia o vynimke a co este...uz mi to raz spravili ked som doviezol auto.
Nevies ako dlho trva oficialne udelenie vyminky na Min.dopravy?A originalitu budem musiet robit a platit asi tiez 2-krat??


30.03.2011 13:59

Re: Dovoz motoriek

brian46
 Turista 

Len pre informáciu ak by to niekoho zaujalo (neberte to ako reklamu ale ako pomoc kolegom) - úradné preklady dokladov k dovezeným motocyklom robíme v cene 10 E celý doklad bez rozdielu počtu strán z nemeckého jazyka, z talianského 15 E celý doklad. Doručenie kdekoľvek na SR zadarmo poštou. Objednávky na 0903 616 551


12.04.2011 11:33

Re: Dovoz motoriek

pavlik18
 Motarďák 

Ikona

Rad sa pridam do temy lebo tiež som prihlasoval motorku dovezenu z česka a je to hruuza,tie opletacky s potvrdenim o sposobilosti na slovenskych cestach alebo ako sa to vola su nazbláznenie -2 týždne čakania-120 Evri v čudu :-((((((


28.04.2011 16:08

Re: Dovoz motoriek

honda999
 Kávičkár 

Ikona

Motorka konecne prihlasena /bez typ.stitku/ udelena vynimka.
-no ten birokraticky zdlhavy proces,, uz radsej nikdy.
Uradny preklad za 10€ no to sa ani nechce verit,,ja som dal 45€ a to mi najskor zle
opisali vin a potom na urade zistili neuplny preklad takze na treti raz to uz bolo ok,
-pravdaze tie opravy som neplatil...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil honda999 (28.04.2011 16:17)


22.03.2012 11:02

Re: Dovoz motoriek

PISTI
 Geriatrik 

Ikona

Ako je to s vekom motorky pre dovoz a prihlásenie?
Je nejaké obmedzenie od akého ročníka sa môžu doviezť?


22.03.2012 11:22

Re: Dovoz motoriek

žiadne obmedzenie vekom nie je, ak je riadne prihlásená v štáte z kadial dovážaš....


05.06.2012 19:26

Re: Dovoz motoriek

PISTI
 Geriatrik 

Ikona

Ak si kúpim v Poľsku na polských značkách môžem na nej prísť domov aj keď bude odhlásená v Polsku z pôvodného majiteľa?
Ako je to s poistkou na cestu domov?
(Poliak mi tvrdil, že s jeho poistkou môžem absolvovať cestu domov.)


03.07.2012 9:26

Re: Dovoz motoriek

Maudit
 Kávičkár 

Ikona

zdravim,chcem sa opytat kedze sa furt nieco meni pri dovoze tak niekoho kto prihlasoval moto dovezene s Anglicka,tkaze vcera som si ju priviezol,mam od nej technicak UK,a kupnopredajnuzmluvu,co a v akom poradi by som mal spravit aby som ju co najskor dostal na nase spz.A potrebujem aj robit stk ked moto ma cca 18mesiacov a je este v zaruke.dakujem usetri mi to cas ;-)


03.07.2012 9:46

Re: Dovoz motoriek

tak neviem ci budem presny ci sa nieco nezmenilo co je dost mozne treba coc stk ides na urad dopravy kolky poistka dopravna policia a je to stk ? ja som robil moto mala dva roky


13.07.2012 13:49

Re: Dovoz motoriek

Maudit
 Kávičkár 

Ikona

zdravim,tak ja som doviezol moto s UK,cca 1.5rok staru,KO-56e potom preklad UK technicaku -18e,obvodny urad 106e,no a tam som zatial skoncil :-( ,panko bol mily ale vraj musim tak 2tyzdne cakat na technicak,vraj maju toho vela.Zakonna poistka je cca 73e a pridelenie SPZ na policii to zatial netusim :-O ,co ma potesilo ze nemusim ist na STK,takze snad to niekomu tiez pomoze [dobre]


13.07.2012 16:51

Re: Dovoz motoriek

jeger
 Turista 

Ikona

a nahodou este netreba potvrdenie z DVLA ze moto bolo expotovane? pri dovoze z UK, caka to aj mna takze davam do kopy papiere, videl som tu aj reklamu na preklad technicaku je tu nieco aj aktualne? potrebujem,,,


13.07.2012 17:46

Re: Dovoz motoriek

Maudit
 Kávičkár 

Ikona

no ja zatial mam ich cely technicak aj stym co sa potom posiela na DVLA,ja som to tak pochopil ze ked ju dam na nase cedule tak to tam posielam,zatial nemam nase spz tak som neposlal :-O ,co sa tyka prekladu tak kontakt som zobral stejto diskusie a boli rychly [dobre]


24.08.2012 15:27

Re: Dovoz motoriek

jeger
 Turista 

Ikona

takze pripajam dalsie info ohladom dovozu moto z UK rv 2010, klasika ziadost: Žiadosť Jednotlivo dovezené vozidlo.doc ( www.ba.kud.gov.sk/sk/OUCDPK-Bratislava/Ziadosti.html... ), k tomu 106E kolok a kopia KO mna vysla 85E, kupno predajna zmluva - SK,UK; uradny preklad technickeho z UK staci technicke info no a to najlepsie na koniec fotku tachometra aby bolo vidno ze rychlost je udavana v Km a dalsia predneho svetlometu kde vidno to E ze na ktoru stranu je orientovany....


07.09.2012 11:54

Re: Dovoz motoriek

huno
 Kávičkár 

Ikona

čaute chalani,

v ČR mám prechodný pobyt a mám tam na seba prihlásenú moto už takmer 2,5 roka... neviete náhodou aký je postup, keby som ju chcel prehlásiť na seba sem na SK?

resp. či je to rovnaká procedúra, ako keby som si ju doviezol zo zahraničia od iného majiteľa?

díky za odpovede ;-)


07.09.2012 12:50

Re: Dovoz motoriek

a čo by malo byť iné okrem toho, že si stále majiteľom...?


07.09.2012 13:30

Re: Dovoz motoriek

huno
 Kávičkár 

Ikona

no práve, či tá skutočnosť, že som majiteľom niečo na veci nemení - napr. zjednodušenie procedúry a pod.

totiž pre niekoľkými rokmi bola práve tu taká informácia, že keď si chceš doviezť moto napr. z čr, tak je jednoduchšie si to nahlásiť tam na seba a po minimálne roku to môžeš bez problémov prepísať na seba na SK..

Upravené 1 krát. Naposledy upravil huno (07.09.2012 13:31)


07.09.2012 14:24

Re: Dovoz motoriek

zák. 725/2004 nerozlišuje pri dovoze vozidla a povinnosti podrobiť ho schvaľovaniu pred obv. úradom kto je majiteľom v krajine z ktorej sa dováža....tj. všetky dovezené vozidlá bez ohľadu na majiteľa musí obv. úrad schváliť na premávku v SR.... :-}


07.09.2012 17:14

Re: Dovoz motoriek

huno
 Kávičkár 

Ikona

aha jasné... díky moc...


10.01.2013 0:31

Re: Dovoz motoriek

helmutko
 Turista 

Ikona

Caute, v utorok si idem do nemecka, pre uplne novu motorku. Dostanem podla mailu od predajcu coc a German Brief, co neviem co je.. ale predpokladam technicak???

Takze musim ist si dat prelozit tieto dva dokumenty, po tom na obvodny urad, kde mi vydaju dva dokumenty osvedčenie o evidencii časť II vydané príslušným obvodným úradom dopravy a
rozhodnutie obvodného úradu dopravy o schválení technickej spôsobiloti vozidla alebo uznaní jeho typového schválenia. S tymito dokumentami to po tom podjem prihlasit na DI?

Spravne?
Otazka: kde vsade musim ist s motorkou?
musi mi dat predajca kolko tp, maly, velky, oba??

A to najdolezitejsie: dociatal som sa nasledovne :

Ak ide o nový dopravný prostriedok dovezený z iného členského štátu Európskej únie je potrebné priniesť potvrdenie vydané daňovým úradom o zaplatení dane z pridanej hodnoty v tuzemsku. Toto potvrdenie sa nevyžaduje, ak vlastník vozidla predloží osvedčenie o registrácii pre daň z pridanej hodnoty a potvrdenie daňového úradu o tom, že informoval daňový úrad o nadobudnutí nového dopravného prostriedku z iného členského štátu Európskej únie.

Viete mi to PROSIM niekdo vysvetlit.. Motot davam na S.R.O., nie som platca.

velmi pekne dakujem a tesim sa na spolocne vylety :-P


11.01.2013 6:29

Re: Dovoz motoriek

ja ti sice poradit neviem, ale zaujimali by ma dovody, alebo vyska uspory, koli ktorym je clovek ochotny podstupit takuto masineriu...


11.01.2013 18:32

Re: Dovoz motoriek

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

helmutko, pred rokom som kupil v Nemecku auto a DPH som musel platit na SK.
NIKDENIKTO, Pajero za ktore by som u nas zaplatil 50000 eur ma v Nemecku vyslo o 12000 eur menej.To je myslim dostatocny dovod na podstupenie tej masinerie.Ak mam vsak byt uprimny cely proces nebol tak hrozny,auto bolo na SK znackach v priebehu 48 hodin.


11.01.2013 18:45

Re: Dovoz motoriek

ja som sa pytal helmutka, ktory tam chce kupit motorku a nie auto, ktora cakum pikum moze stat okolo desiny...cize uspora 12 tisic neprichadza do uvahy...


14.01.2013 20:58

Re: Dovoz motoriek

ikterus
 Kávičkár 

Ikona

Ja som si tiez sam doviezol aj motorku aj auto....je pravda ze DPH som na motorku neriesil,ale torturu som si absolvoval a nebolo to take strasne..Podotykam ze som si doviezol jazdenu a vyslo ma to o vyse 1000€ lacnejsie ako tu predavaju na inzeratoch ludia a ani nevies v akom stave.Ta bola so servosnou knizkou a dopnkami....a co sa tyka tortury,su ludia na ne a za par € to obehaju a vybavia za teba..... :-)))
Ked si to dovazas na s.r.o. kde nie si platca DPH a neni to na dalsi predaj ale na vlastnu spotrebu,tak minuly rok som ja DPH ziadne neplatil pri dovoze auta.....neviem ako Ficko pomenil teraz v roku 2013 tieto zakony,to sa treba spytat uctovnicky....


14.01.2013 21:02

Re: Dovoz motoriek

ikterus a kúpil si ju s daňou alebo bez dane? a jednalo sa novú motorku alebo auto...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil devill63 (14.01.2013 21:09)


15.01.2013 23:48

Re: Dovoz motoriek

ikterus
 Kávičkár 

Ikona

Devil:Motorku som si kupoval jazdenu a od sukromneho cloveka.....auto som si kupoval od handlera a kupoval som to bez DPH po predlozeni karticky a dokazani ze si majitelom firmy a ze si platca DPH....a kedze auto som si doviezol a hned napisal na firmu,neplatil som dph pretoze ho mam stale na firme evidovane...keby som ho chcel predat musim odviest DPH z neho..aspon to tak bolo minuly rok,ale nieco sa menilo a neviem co...a obidve som si doviezol uz jazdene...aj ked malo :-D


17.01.2013 16:45

Re: Dovoz motoriek

helmutko
 Turista 

Ikona

NIKDENIKTO tak urobil som hore dole 1400km. moto som kupoval fungel a vysla o 3500€ menej ako u nas, stalo by ti to za to?? :D


17.01.2013 20:57

Re: Dovoz motoriek

helmutko: tak to by vazne slo... [dobre]


22.01.2013 13:28

Re: Dovoz motoriek

Lojzo
 Čoprák 

Ikona

Kľudne tú "tortúru" absolvujem, aj keby som na tom ušetril len 300 euri. To je celomesačný plat mojej manželky. A tak som to už spravil 3-krát. ;-)


29.01.2013 20:23

Re: Dovoz motoriek

redhonda
 Jogurťák 

Ikona

Katalógová cenníková cena na SK 15 990€
Belgicko cenníková cena 11 490€

Nešiel som tam pre ňu. Bol som tam tak či tak. U mňa spokojnosť. ;-)
No nekúp to za tie prachy :-D


| 1 2 3 4 5 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.