Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1753 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26128
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (15794)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10334)

Pionier cup - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuPionier cup - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 4 |

04.02.2008 9:38

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

scorpio666- samozrejme viem, ze blekac nie je jediny usporiadatel-ja som to zle napisal- malo tam byt MK-FENIX, ospravedlnujem sa, len on drzi mikrofon v ruke a od neho sa dozvedame informacie, tak on je pre nas akoze ten "hlavny". Inac musim Vam zlozit polonu za rychle postavenie dobrej trate, lebo je to niekedy umenie.


04.02.2008 9:53

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

skorpio-myslim ze krampus vie o organizacii sportovich akcii z nas vsetkych najviac,kedze sa podiela na organizovani majstrakou aj svetoveho charakteru v endure,tak by som do neho moc nerypal ;-) .A ma niekto nieco k organizacii povedat,tak je to prave on!A to,ze usporiadatel nie je jeden clovek dojde asi aj tomu najmenej inteligentnemu cloviecikovi :-D
Romdo,scorpio-vcera tam bolo 60pinclov,ale ani jeden jediny nebol zachovany v povodnom stave ci uz na motore alebo podvozku.Takze keby sa aj zriadila trieda Clasic,kto by mohol do tejto triedy prestupit?asi nik.A dostriehnut to v akom rozsahu ma ten a ten pincla upraveneho by bolo velmi narocne.
Ja som za upravy aj ked sam ho moc dobre upraveny nemam.Ale jazdit ako tak viem :-~ a tak mi neostava nic ine,len spekulovat ako co este vylepsit,co by pomohlo,kde co ubrat,kde co pridat aby som konecne aladina dval na cielovej rovinke po zadnom :-D


04.02.2008 10:03

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

Ako sa krampusovi smola lepila, alebo moc janikovskeho blata.
Uz hned 10 m po starte mojej kvalifikacie som sa valal na asfalte :-((( :-))) vdaka "neznamemu pachatelovi", kt. mi skrizil drahu, ale neklesajuc na duchu som sa pustil do nahanania unikajucich superov, aj som ich zopar predbehol, len moj uvrestany mustafa za vydatnej pomoci janikovskeho blata si povedal ze to moje jeho trapenie nemieni dalej znasat a zhodil si retaz. Kym som mu ho nasadil uz bolo po vsetkom. Moje nadejie na lepsie umietnenie vo finale "utechy" som si pochoval sam, ked v zatacke pred cielom som si na tom "mydle" ukazkovo ustal. Asi od polvica jazdy som pod mojou zadnou catou citil. ze to na com sedim sa chysta opustil svoje miesto a radsej sa valat po trati. Od tej chvile sa moj jazd. styl zmenil na styl "sedi na tom jak opica na bruse", a cakal som na sachovnicu ako nikdy v zivote. Konecne prisla aj ja som s ulavou zaparkoval mustafu na jeho mieste a podakoval sa mu, ze mi nespavil hanbu. :-) Este raz vdaka organizatorm za dobre zvladnuty pretek-nabuduce som tam zas, ak nezasiehne vyssia moc :-D

Upravené 1 krát. Naposledy upravil krampus (04.02.2008 10:06)


04.02.2008 10:14

Re: Pionier cup

aladin71
 Bahniak 

Ikona

cacao: nic a skoro nic je rozdiel...mam zaklad z pioniera takze stale to bude pionier na pionier cup a nikdy stoho nebude nic ine... :-)


04.02.2008 11:20

Re: Pionier cup

cacao
 Kávičkár 
Fotoredaktor

aladin ide len o 1 vec. aby tie preteky boli vyrovnane a mohli si tam zajazdit vsetci na velmi porovnatelnych strojoch. aby sa ukazalo ze kto vie jazdit a kto sa len vozi.
ide aj o to ze upravit podvozok na pinclovi je jednoduchsie a lacnejsie ako naladit motor a ten podvozok volaco pomoze ale nie tolko ako motor. a jedine tu pri pionieroch je ta moznost ze clovek to moze spravit za par korun a nemusi zhanat sponzorov atd. a ked ho to prestane bavit tak mu nieje luto tych par korun co dal za pioniera, lebo ked ho da do srotu tak sa mu tie peniaze vratia :-) (toto je uz prehnane co som napisal, ber to s rezervou)
uznavam ze si dobry jazdec, vcera si stihol dat v tom B-finale 'kolo' uz v pomaly v prvom kole poslednemu jazdcovi. takze by si urcite nemal problem aj na slabsej motorke, akurat by si zvadzal lepsie suboje s ostatnymi ;) a myslim ze je lepsie ked ukazes niekomu chrbat ked ho predbehnes v zakrute vdaka svojej dobrej jazde ako ked pridas plny na rovinke a nahadzes mu blato do ksichtu ;)


04.02.2008 11:26

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

cacao-tak s tou druhou castou tvojho posledneho prispevku plne suhlasim.Pekne si to napisal.


04.02.2008 11:47

Re: Pionier cup

aladin71
 Bahniak 

Ikona

cacao: tak teraz si mam spravit este jednu slabsiu motorku a tuto co mam si mam vystavit do izby a tesit sa snej ze mam v nej XX tisic a je mi nanic ? :-) a takych by tam bolo viacej keby sa spravili pravidla ako navrhoval Romoto..
Ma to byt o zabave a myslim ze ty ktory sa tam chodia zabavat sa zabavaju....a zase su to preteky ako kazde ine kde vzdy musi niekto vyhrat a mat naviac ci uz motorkou alebo jazdecky.. na motokrose alebo endure sa nikto s nikym nehada ze ty mas motorku za milion a ja za 100 tisic ze to je nespravodlive...


04.02.2008 12:17

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

Takto-vyserte sa na to,dobre je to tak ako je.Riesite tu veci,ktore su uz par rokov vyriesene.Upravy boli povolene a tak sa upravuje.Ci da niekto do pincla 50litrov a ci niekto 3litre je na kazdom.Kurnik ved je to aj kvoli tomu take zaujimave,ze pridem tam,pojazdim,odkukam techniku a na buduce preteky pridem zase s niecim novym a dufajuc ze pojdem lepsie.Mam na salame to ci vyhram ci prehram,som tam kvoli tomu ze ma to bavi,kvoli urcitym ludom,proste zo zabavy.Vdaka pincelcupu sa stretavam s ludmi,ktorych bezne stretnem len cez sezonu a to ma tesi najviac.
Jasne ze ked uz som tam tak sa snazim o co najlepsi vysledok ale beriem to sportovo.Za to poniektory to berete az prilis vazne a chcete vyhravat a preto vznikaju taketo rozdielbne nazory.Zly priklad som zazil an minulom zavode,ked mi ruzovy panacik po miernej kolizii ukazal pesticku.No musel som sa na nom smiat a stale sa smejem,lebo on to proste zral ako by slo o neviem aku sutaz.
Dobrym prikladom sa prave da oznacit aj reakcia Aladina po nevydarenej kvalifikacii.Mal to na salame a nenervacil,pricom vedel ze tych 20 bodov v pripadnom vytaztve v Acku mu budu chybat.


04.02.2008 12:19

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

jeden navhšťok do buducna, ak sa to bude delit: Ak ti toci pincel o 500 ot/min viac, ako udava vyrobca -ides do racing triedy, ak nie -ides do classic triedy, podvozok v oboch pripadoch maj aky chces.
Meranie otacok zabezpeci najblissie byvajuci tech. komisar motoristickych sportov.
Pozn. - mne osobne momentalny stav "pouzivanej techniky" nevadi. A aladin71, keby zvesil dvere zo stajneaj, aj na nich vyhra, lebo ako ja to vidim je najlepsi z celeho jazd. pola ;-)


04.02.2008 16:00

Re: Pionier cup

BlackCross
 Kávičkár 

Ikona

A ktore cislo bol aladin :-@


04.02.2008 16:20

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

to snat nemyslis vazne :-} No 1-predsa

Upravené 1 krát. Naposledy upravil krampus (04.02.2008 16:21)


04.02.2008 16:46

Re: Pionier cup

BlackCross
 Kávičkár 

Ikona

Aha no jasne uz sa mi vracia pamat :-} Tiez sa mi zdal niaky silny ten jeho :-~ Ale na tychto zavodoch som ho nevidel :-O iba na tych minulych..Hladal som ho v Acku a ani raz som ho nezbadal :-} Zmenil snad farbu moto?alebo bol nebodaj v Bcku :-@


04.02.2008 19:09

Re: Pionier cup

aladin71
 Bahniak 

Ikona

krampus: tvoj napad s tym meranim otacok a potom rozdelenim do tried sa mi paci...
a niekedy to skusim na tych dverach... ;-)

BlackCross: hej bol som v Bcku...nepostupil som tak som si siel zatrenovat do Bcka.. :-)


04.02.2008 19:24

Re: Pionier cup

IceCross
 Ľadvinka 

Ikona

zdravím všetkých bojovníkov na Pinčlíkoch v Janíkovciach :-) závody boli super, nezaprela som bracháča BlackCrossa, aj keď mu skapala mašinka.. neva, nabudúci rok bude lepší 8-)

Celá akcia sa mi páčila, fotila som o 106, mám dve krátke videjká (kvalita nič moc, ale lepšie ako drátom do oka).. takže keby niekto chcel, môže sa mi ozvať, rada pošlem ;-)


04.02.2008 20:19

Re: Pionier cup

Romoto
Darca Krvi  Kávičkár 

Aladin: vsetky pretekarske stroje skoncia rovnako - ak sa nerozbiju na drahe tak skoncia v muzeu /alebo v obyvacke/. Paci sa mi, ako hovoris Ja a myslis My /Tvoje zazemie/. Prepac ze som viacej osobny ako som si zelal. Mne ide o nas ostatnych ktorym mozno rodinny rozpocet nedovoluje robit upravy za xx-tisic ale iba za x-tisic... Nastastie o povolenych upravach nebudeme rozhodovat my dvaja ale dufam ze usporiadatelia. Verim, za sa dostanu nad vec a vymyslia nejake spravodlive pravidla a povolene upravy.

Usporiadatelia: napad jazdit na inych tratiach je super - nech chlapci jazdia. Bude to vsak nieco stat a ak bude rast financna narocnost bude mozno tazke mat take plne depo ako pri poslednych pretekoch v Janikovciach. Na financne a ine suchoty zomreli pred casom aj cestne majstrovstva minibajkov urcene pre mladych zacinajucich jazdcov... Vobec si nemyslim, ze Pionier cupu hrozi zanik, naopak som presvedceny, ze sa iba chysta na dalsi este lepsi nadych...


04.02.2008 20:45

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

IceCross-videa a fotky zakvac sem.No a tvoj brasko sa drzal fajne.Mozno si si vsimla,ze asi nikto iny nemal cestne pneu ako tvoj brasko.Ver tomu ze na buduce ked bude mat drapacik to bude este lepsie ;-)


04.02.2008 21:35

Re: Pionier cup

neverican
 Kávičkár 

Ikona

Romoto: každý šport niečo stojí, bohužial na tom nič nezmeníš. Ale s tymy xx tisicami nemas az taku pravdu. Pokial ide o pioniera tak ten sa da upravit aj pomerne lacno . Staci sa poobzerat trocha po internete kde najdes kopu zaujimavych uprav ktore sa daju urobit aj doma na kolene. Taktiez suciastky sa daju zohnat aj pouzivane nemusis kupovat nove.Staci obehat depo a dozvies sa urcite dost informacii...Je to otom ci je aj snaha...
Motoriek ako ma aladin(rovnaky vyrobca) je tu uz viac nez dost lenze tym jazdcom chybaju skusenosti preto sa nevedia presadit...

Ja som aj za vznik kategorie classic - uz len pre ludi co si chovaju pinsla na ŠPZkách alebo proste z iných dôvodov nechcu na nom nič meniť...
Podmienky by boly napr. pôvodne predne a zadne tlmice, pôvodny výfuk, karburator, hlava a zapalovanie. Zakazane by boly klapky a prirobenie chladenia(ci uz zvaranim alebo nitmi)
Vsetky tieto upravi su priamo viditelne a bez nich sa daleko s vykonom motora nedostane...nech si v motore robia co chcu(sa neda skontrolovat) ale bez karbika a chladenia to aj tak zapecu...
Meranie otacok by podla mna zabralo vela casu... ;-)


04.02.2008 22:33

Re: Pionier cup

BlackCross
 Kávičkár 

Ikona

Momul-Ale mali aj ini :-} Kamarat co prisiel so mnou,mal tiez take iste cestne gumy ako ja-vzadu nova a vpredu seriova :-) A diky tebe a krampusovi uz mozem jazdit aj na terennych gumach ;-) A potom od teba odkukam aj nieke upravy,ok?Posli mi ss.. ;-) :-D

Upravené 1 krát. Naposledy upravil BlackCross (04.02.2008 22:33)


04.02.2008 22:42

Re: Pionier cup

iloz
 Edvenčr 

Ikona

Zdravim vsetkych ucastnikov pionier cupu.
Som clenom usporiadatelskeho tymu, a tuto diskusiu uz chvilu sledujem a posledne prispevky ma prinutily zaregistrovat sa aby som mohol reagovat...
Uz dlhsi cas rozmyslame o rozdeleni pretekov do dvoch tried, ale povazovali sme to za neferové rozdelit to pred zaciatkom sezony,pri vyhlaseni kalendara na aktualny rocnik(a tym myslim aj na to ze ked raz bol vydany program tak sa ide podla neho.a nie ako jedna pani povedala v PK.)
Myslim ze teraz by bol spravny cas na diskusiu o tom, pre nasledujuci rocnik.
Moja predstava by bola taka ze do triedy "CLASIC" by patrily stroje :1.original karburator,2.original mechanicke zapalovanie3.original vonkajsi vzhlad valca a hlavy(bez pridavnych rebier a chladenia)
original vyfukove potrubie, s koncovkou(to že ho vykucha mu moc nepomože...)
toto všetko sa dá skontrolovat pri registrácii+ kontrola max. otačok motora(dik KRAMPUS za super radu).Nie je to problem zmerat , je to minutová záležitost (PS :ak aladinov stroj netoci vyse 10t. tak si zjem siltovku...)
Vsetko ostatne ide do triedy RACE.
Len problem by bol s casovym harmonogramom pretekov(zalezi od poctu zucastnenych..)
Ak by napriklad zostal pocet zucastnenych ako naposledy a povedzme by sa rozdelil na (teraz strelim ..)12 strojov Classic a 48RACE, To by znamenalo 2kvalifikacie pre race,2preteky pre Clasic,2preteky pre Race (B finale by sa muselo zrušiť) Lebo aj tak by preteky trvaly od 1000do 1600 ( spolu by sme ich nemohli pustit, lebo v sucasnej situacii (tecnologickej urovni ,to nie je mozne to )A my co sme teraz boli na letisku od 730 do 1630 by sme potom boli do.... :-((((((
A ako to ziadat od tých ludi co nam chodia ZADARMO pomáhat s organizáciou(bez nich by neboli preteky)
No ale toto je miesto pre diskusiu, a dufam že aj toto bude podnetom pre jej rozširenie. :-)


05.02.2008 8:41

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

iloz- bol by pre vas problem zacat registraciu dajme tomu o 8.30, alebo 9.00 ? Ved odporucane startovne je jasne, uz nepotrebujeme vysvetlenie, ze preco 150.- a nie len 80.-
V buducom rocniku- prides, dotlacis moto k prezentacii, zaplatis, nastartujes, TK chvilu podrzi fullgas a vies s ktorou partiou mas do cinenia.
Samozreme ten moj navrh, ze o 500 vyssie bol len prikladovy, moze to byt celkom ina hodnota, zalezi na rohodnuti usporiadatela, a bude treba vlastne aj zacat skor, lebo sa vsetko /jazdy/ zdvojnasobi.

Upravené 2 krát. Naposledy upravil krampus (05.02.2008 8:54)


05.02.2008 8:59

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

meranie otacok-dajme tomu je pincel doci papierovych 6500.Ja dojdem k preberaniu strojou,napichnu mi na kabel od sviesky otackomer.Nakopnem to.Pravdaze pridem so studenim motorom,pincel mi vytoci 5000 a som v Clasike.Motor si po prebrani zahrejem,postavim sa na start a tam mi uz bude zazrakom tocit 8000.A naopak.Myslim ze na neutrali ti hociaky motor vytoci viac nez ma papierovo pisane.Pridem s tym ze idem do triedy Clasic,ale pred tym som nieco skusal a motor uz mam zohriaty.Nameraju mi 8000 a drbnu ma medzi 10-14 konove masiny.
Napr. ako chlapec som mal 175 ktora tocila podla papierov 7300.Po stipnuti elektronickeho otackomera a po zahriati mi na ceste pri plnom vytacani 1 a 2ka sli na 10000,nie to este na neutraly.Takze vymyslite nieco objektyvnejsie ked to chcete delit na triedy :-P


05.02.2008 9:01

Re: Pionier cup

scorpio666
Darca Krvi  Turista 

Ikona

momul brzi - pohoda, ja do nikoho nechcem ani nebudem rýpať a veď k čomu by to bolo a ja si vážim nie len krampusa ale každého človeka.MK-Fenix tiež organizuje medzinárodné majstrovsvá v triale.To znamená, že títo organizátori si určite budú rozumieť anič za tým nehľadaj.Myslím že krampus to pochopil a zobral z nadhľadu.Takže nie je dôvod to viac rozoberať.
Krampus máš pravdu - naozaj patrí vďaka všetkým čo postavili trať, na mňa to už nesmeruje, ja nie som už v klube a som mimo republiky, tak sa mi nedá ísť ani pozrieť, tak to sledujem cez net.

momul to že tam bolo 60 pinčlov ma naozaj len teší, lebo to je známka toho, že to má zmysel a že sa to všetkým páči. Tie úpravy či ano alebo nie a ako to vyriešiť som už uviedol že je to na chalanoch v klube, ktorí sa tým budú určite zaoberať ale myslím že až na ďalší ročník to má zmysel,pretože tento je už rozbehnutý......Ja nie som ani proti tomu čo tvrdíš ,ja neviem možno by ako smerodatný impulz stálo za to urobiť anketu medzi chalanmi, ktorí jazdia.......... alebo navrhnite niečo, ak Vás napadne, lebo toto sa preberá fakt už viac sezón a možno sa to niekam pohne ale len ak budete chcieť....Aby si ma pochopil, toto zase nie je rýpanie ale dialóg, ktorý možno niečo dobré prinesie kámo no nie? Verím, že neberieš ľudí hneď ako nepriateľov,keď sa k niečomu vyhjadria.
Držím palce aj tebe, veď prečo nie, keď si to tak zoberieme chvála bohu, že v zime beží akcia, ktorá je o dvoch kolesách a zábave.... čaf
>:-) >:-) >:-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil scorpio666 (05.02.2008 9:10)


05.02.2008 9:11

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

dalsi limitujuci faktor- origo karburator-ten, aj ked sa roztrhnes, nad urcity vykon ta nepusti. Sam to dobre vies! :-D :-D :-D


05.02.2008 9:12

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

scorpio-ale vsak jasne,ja som len poznamenal ze Krampusko vie toho dost a musim sa ho predsa zastat,vsak sa mi stal vzorom :-))) Ale to neznamena ze som na teba vyletel. ;-)
Kramusko-vidis,s tym suhlasim,s tym sa oklamat neda 8-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil momul (05.02.2008 9:14)


05.02.2008 9:18

Re: Pionier cup

scorpio666
Darca Krvi  Turista 

Ikona

momul nebolo treba sa ho zastávať o žiadny útok nešlo ale som rád že sa už chápeme.
Chalani naozaj Vám fandím, lebo ja už pinčel Cup nejazdím.Musel som toho nechať najprv z dôvodu organizácie CUPu s chalanmi a teraz už naozaj nemám čas z dôvodu sku....ých pracovných povinností.Tak bojujte o ten nový pinčel ako sa dá a držte tam pohodovú náladu.... >:-) >:-) >:-)


05.02.2008 9:40

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

neboj, scorpio666- budeme, aspon sa snazit, tak na "haku" ako ja to mam tam najdes nevela jazdcov, a keby este vedeli, ze tam nemam vo vnutri vobec ziadne upravy,len zvonku vyzera tak bojovo, a som ho "zmastil" za tyzden pred prvym pretekom, uplne stratim akykolvek respekt superov! :-} :-))) :-D


05.02.2008 9:54

Re: Pionier cup

scorpio666
Darca Krvi  Turista 

Ikona

krampus oki super >:-) >:-)

Ozaj momul tak ma napadlo, že v lete by som mal byť už na slovenku a ak budeš mať chuť, možeme sa ísť niekedy povozit trebarz aj do Košíc pozrieť Krampuska.Viem že je z Košíc tak prečo si tam nevybehnúť ? 8-) 8-) 8-) Sadneme na kafe a rád ťa spoznám.


05.02.2008 10:13

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

rad ta spoznam, skorpio, a poskytnam moj skromny pribytok, ostatne riesime cez ss. OK?

Upravené 1 krát. Naposledy upravil krampus (05.02.2008 10:14)


05.02.2008 10:18

Re: Pionier cup

scorpio666
Darca Krvi  Turista 

Ikona

krampus OKI dik- fajn tak potom sa ozvem,keď to bude aktuálnejšie...... 8-) 8-) 8-)


05.02.2008 17:43

Re: Pionier cup

scott777
 Kávičkár 

Ikona

Pocul som na pretekoch ze bol niaky fotograf s motoride.sk nevie niekto kde by som nasiel tie foto ??? :-)


05.02.2008 19:15

Re: Pionier cup

cacao
 Kávičkár 
Fotoredaktor

no blekac sice pekne poznamenal ze tam fotograf bol ale fotograf jazdil a mal technicke problemy s motorkou. nabuduce ma snad motorka nebude tolko trapit a v prestavke cvaknem aspon B-finale a dalsie rozjazdy.
momentalne mi neostava nic ine len sa ospravedlnit. blekac to trochu prekombinoval s jeho prihovorom a tak to vyznelo ze budem fotit. omyl.
nabuduce by som sa chcel polepsit. ale inak som tam videl vela fotografov s dobrymi masinkami, tak snad ich niekto poznal. bombardujte blekaca ;)

cacao


05.02.2008 20:46

Re: Pionier cup

bean
 Čoprák 

Neviem či to tu už nebolo náhodou navrhnuté ale zaujmavé by bol aspon v jednej finálovej rozjazde štart z hasnutím motorom,lebo som si všimol že tie načipované pekáče s tým majú trochu problém.


05.02.2008 21:37

Re: Pionier cup

aladin71
 Bahniak 

Ikona

bean: jasne to by bolo super ako na countrycrosse.. :-) aj tak to polovica roztlaca...


06.02.2008 8:18

Re: Pionier cup

IceCross
 Ľadvinka 

Ikona

momul: hej všimla som si, držal sa dobre .. na to že bol prvýkrát tak podľa mňa super - a to uz nehovorim o tych gumach.. a skapatom motore :-~

PRE VŠETKÝCH:: kto by mal záujem o fotky, pošlem.. je ich dosť, takže zavesiť ich všetky, to asi nie.. keby dačo, kontaktujte ma, hocijaký nápad je vítaný ;-)


06.02.2008 10:12

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

usporiadatel by mohol zaradit jednu dobrovolnu"fun jazdu" so startom ako kedysi na cestnych pretekoch-roztlacenim, postavenie do sachovnice/miesta je dost/, start na zastavu, cas cca 10 min+1 kolo, hodnotenie- dobry pocit zo "srandy" pre divakov.....no co, viete si to predstavit? Ja hej! [dobre]


06.02.2008 11:00

Re: Pionier cup

scorpio666
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Čaute všetci, tak toto sa aj mne páči a prikláňam sa k tomu návrhu, určite by to mohlo byť zaujímavé a hlavne by bola sranda na štarte >:-) >:-) >:-)
A keď si spomínam na prvé ročníky 2003,4,5, tak sme chodili aj v maskách alebo kostýmoch, pričom myslím bola vždy vyhlásená aj najlepšia maska.Spomínam si na masku SARS,BANNÍK,Čert a pod.....aj to bolo pre divákov zaujímavé a bol to magnet pre vyššiu návštevnosť [dobre]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil scorpio666 (06.02.2008 11:05)


06.02.2008 13:55

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

cacao- vsak sa aspon pochval ako sa ti jazdilo medzi nami pionieristami! :-)))

Upravené 1 krát. Naposledy upravil krampus (06.02.2008 13:56)


06.02.2008 16:56

Re: Pionier cup

scott777
 Kávičkár 

Ikona

K tomu startu s nakopavanim sa pripajam good napad :D


06.02.2008 20:31

Re: Pionier cup

cacao
 Kávičkár 
Fotoredaktor

no sak ide to celkom len motorka neposlucha ako hovorim.
po 6 minutach mi zacne odchadzat vykon a dobehnu ma vsetci zozadu. potom nahodim jazdecky styl a la :alex barros: aby ma nemohol niekto predbehnut :D ale aj tak ked zaradim omylom neutral alebo uberem plyn tak to skape, potvora.
uvidime ako to vyriesime s mojim dvornym mechanikom :-)
zatial sa caute


06.02.2008 21:07

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

cacao-zajtra ti zavolam ohladom toho co som vybavil
no a s tym skapinanim som mal aj ja problem v kvalifikacii.Prve kolo slapal ako hodinky,vykon super a po dvoch kolach som mu musel pomahat nohami aby som sa aspon do depa dostal.Chudobna zmes myslim :-~


07.02.2008 7:37

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

....trochu som sa vyspal na aladinov navrh -start roztlacenim- a tu je jeden uz konkretnejsi navrh: "fun" jazda by sa sla dobrovolnikmi kt. maju este bojaschopnu techniku cca 10 min po skonceni 2. jazdy A-finale t.j. by vyplnila cas na cakanie celkovych vysledkov a vyhlasenie vitazov a aj pomohla casomiere mat potrebny klud na pocitanie kol a bodov.
- postavenie sachovnicove 6,5,6,5,6
- start roztlacenim na padnutie vlajky
- 5 kol
- prvy traja obdrzia male cenicky okamzite po dojazde / na prvy krat zabezpecim ja/
no, co vy na to ????


07.02.2008 8:06

Re: Pionier cup

scorpio666
Darca Krvi  Turista 

Ikona

fajn návrh krampus, ak nebude ďalší, tak by to trebalo prebrať s organizátormi a podľa mňa by sa to mohlo ujať 8-) 8-) 8-)


07.02.2008 13:12

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

scorpio-ja som ti hovoril ze krampus ma dobre organizacne schopnosti ;-)


07.02.2008 15:40

Re: Pionier cup

scorpio666
Darca Krvi  Turista 

Ikona

To ano momul súhlasím veď ja som o nich ani na chvilku nepochyboval [dobre] 8-) 8-) 8-)


07.02.2008 16:24

Re: Pionier cup

IceCross
 Ľadvinka 

Ikona

img502.imageshack.us/my.php?image=p5230019ya1.jpg ">Pozri obrázok

;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil IceCross (07.02.2008 16:26)


07.02.2008 16:27

Re: Pionier cup

IceCross
 Ľadvinka 

Ikona

asi to bude lepsie ked to budem posielat osobitne, lebo som nejaka nemozna :D


07.02.2008 21:42

Re: Pionier cup

BlackCross
 Kávičkár 

Ikona

To si :-)))


08.02.2008 15:32

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

....uz sa silno zweekendnieva, ti co jazdili utekaju do garazi, a ti co ste fotili, zaveste sem svoje vytvory!!!


08.02.2008 18:32

Re: Pionier cup

IceCross
 Ľadvinka 

Ikona

BlackCross: sak pockaj doma :-(((((( ;-)
krampus: ak sa mi to podari, tak to snad vide :-}

Upravené 1 krát. Naposledy upravil IceCross (08.02.2008 18:33)


09.02.2008 20:50

Re: Pionier cup

iloz
 Edvenčr 

Ikona

Zdravim vsetkých prispievatelov
Len v krátkosti, v klube sme sa bavily o tom ze nabuduci rok by sa zaviedli dve triedy pionierov.
Aktualn predstava by bola taká trieda race by mala predpisany blok motora z pioniera, zvysok volná uprava.
trieda classic by mala povinné:Blok motora , valec +hlava, originál mechanicke zapalovanie, originál karburátor, vzduchový filter, a originál výfukové potrubie s tlmičom.
Pri registracii by stroje clasic presli aj tech. kontrolou,po kontrole by nepr. krytka zapalovaniabola označená farbou .
Ten kto hoc aj v jednom bode nevihovie predpisom je automaticky preradeny do triedy race..
Ten Krempusov nápad s fun jazdou so štartom so zhasnutými motormi sa velmi páči.
A zvlášť ked ho neskor rozvinul... [dobre] . podla mna by sa to mohlo realizovat(je to len moj sukromny názor)
Mojim navrhom by bolo aby to hodnotily napr. dvaja tratový komisári a dvaja z divákov(doprovodu jezdcou, viem otom že jedna mamyčka si robý poznamky o poradi v kolách,
a myslím že toto by bolo vyhodne využiť ...)Po skončení jazdy by sa dali dokopi a kazdy povedal svoje hodnotenie poradia ak sa zhoduje poradie je jasné...
Lebo treba rátať s tým že ak to bude dobrovolné a nastupi napr. aj aladin aj ten komu sa pokazila motorka v kvalifikácii ,tak behom troch kol bude zopár jazdcou zaostavat o kolo :-~
Ale ak stvoryca ludi sleduje prvych 5 jezdcou dá sa to ustrážiť...


09.02.2008 21:42

Re: Pionier cup

Romoto
Darca Krvi  Kávičkár 

iloz: pri race by bol povolený aj vyšší zdvihový objem? stačí iba blok motora z pioniera? môžem po prerobiť na 60, 85 prípadne 125 ccm?


10.02.2008 1:32

Re: Pionier cup

WILLY Halmeš - blekac
Darca Krvi  Jogurťák 

Ikona

ćaute všetci -vidím že diskusia sa riadne rozprúdila :
Romoto - som rád že sa Ti naše podujatie páči , s tým príhovorom je to u mňa asi vždy problém ( som trocha ukecaný ) a s tým štartom - väčšinou sa vždy nájde niekto , kto je už žhavý na štarte - aj keď vyhlásime, že je ešte cca 15 minút čas do štartu ....
Veľa sa diskutuje o triede CLASIC a RACING. Takže je to všetko dané vývojom a záujmom. Ako som spomínal na pretekoch - v roku 2003 Pionier Cup vymysleli členovia klubu Stráno a Melón a pointa bola že "starí páni" odstavili v zime veľké mašiny , nasadli na pinčle a išli sa jašiť na letisko. Postupne sa Pionier Cup vyvýjal a vyvýja sa stále. V súčasnosti to je už aj hodne o mládeži - začínajúcich motorkároch. A preto je namieste diskusia ako aj o rozdelení tried tak aj o iných dráhach a aj v letnom období. Veď teraz naposledy vás prišlo jazdiť úctihodných 67 pretekárov !!! Diskusiu o technickej stránke rozdelenia bude riešiť iloz spolu s Vašimi radami. Tí čo budú chcieť byť v triede CLASIC budú to musieť dokázať pri prebierke strojov - a tí čo vedia ,že už do mašiny napchali XX Sk a majú ich upravené postupujú rovno do triedy RACING. Čože vieme možno časom budeme musieť spraviť špeciálnu triedu JUNIOR - vekovo ohraničenú napr do 15 alebo 18 rokov , aby si úplní začiatočníci vychutnali preteky a nemuseli sa báť že ich sundá nejaký rýchly šíp. :-(((
Takže Vaše návrhy budeme vyhodnocovať a na záver pretekov sa vyhlásia už podmienky na novú sezónu , aby to nebolo pre niekoho neskôr prekvapenie , alebo aby sme niekoho zbytočne neodradili a aby si mohol jazdiť tú klasiku.
krampus ten fun pretek vítam , je to pre Vás - odľahčíme tým časomieru a Vy sa zabavíte - aspoň Vám čas rýchlejšie ubehne. Som rád že sa Vám hajzlík páčil - je pravda že bol hodne využívaný a som rád že tam bol a bude už bývať VŽDY !!
cacao mrzí ma že niektorí pochopili že si tam išiel fotiť , ani som to tak nemyslel a dúfam že ani nepovedal , veď som Ťa predstavil ako jazdca... >:-) >:-) >:-)
Čo sa týka toho retro fun štartu - keby všetci mali stojany tak štart ako na 24 hodinovke s nejakým 20 m šprintom by nebol na zahodenie , čo Vy na to? ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil blekac (10.02.2008 1:37)


10.02.2008 8:25

Re: Pionier cup

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Naco stojany. Kazdy ma predsa nejakeho pomocnika. Ak nie, vzdy sa niekto najde. Ten moze moto pri starte podrzat. Samozrejme len jednou rukou, a bude stat za ciarou, ktoru nebude moct prekrocit, aby nemohol roztlacat. >:-)


10.02.2008 10:30

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

blekac- aj taky start, ako vyssie popisujes je lahko uskutocnitelny,napr. tak sa startuje 24-hod veteranov v Kunmadarasi / isiel som ho v 2005/ ako popisuje bacano- pomocnik iba zo zadu pridrziava moto a pretekar pribieha z protilahlej strany, roztlaca, ked chyti-naskakuje a straca sa v oblaku dymu v diali :-) ,pomocnik nesmie urobit ani krok!!!
K poradiu fun jazdy- preto som navrhoval 5 kol, aby poradie nebolo prilis komplikovane urcit, nakolko sa menej premiesa jazdcami o kolo spat. A ceny pre prvych troch- naozaj iba symbolicke, a vitazi sa ich mozu vzdat a odovzdat ich nasim "motonadejam". Ako som spominal v mojom prispevku zo 07/02 na prvy krat ich zarezpecim a budu to: 1l 2T olej, 1/2 l prevodovy olej do 2T, spray na retaz.
iloz- prid do mojho "wigwamu" teraz cez pretek-dame rec! ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil krampus (10.02.2008 10:34)


10.02.2008 11:31

Re: Pionier cup

WILLY Halmeš - blekac
Darca Krvi  Jogurťák 

Ikona

bacaono a krampus O.K. ja som za ja len aby pri štarte Tí pridržiavači neutrpeli nejaký úraz ... >:-) aby ich tam niekto nezošrotoval .... :-O


10.02.2008 12:13

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

nic sa neboj [dobre] , je to oskusane, motorky zoradene na kraji asf. cesty v depe pod 45 st. uhlom, pomocnik stoji na trave a pridrziava moto zo zadu, jazdec pribieha k moto z naprotivnej strany, chyta za riaditka a roztlaca, pomocnik ostava stat pokial posledny jazdec neminie jeho uroven.
17.02. nazorne predvediem! :-O


10.02.2008 20:24

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

Pekne ste to vymysleli :-D .Ja som len zvedavy,kolky pojdu do totho vasho noveho "preteku",kolky budu mat este sily po riadnom preteku a kolkym to este taky "pretek" vydrzi (technika).Mam taky pocit,ze ten pretek sa bude tykat zase len B finalistov.Ja sa budem snazit zucastnit sa vsetkeho co sa len da ;-) ,len ci to ten moj ancikryst vydrzi... :-D
A co sa tyka tych tried clasik a racing-neviem uz co sa da vymysliet optimalnejsie ako A a B finale.Vsak to B finale je akoby trieda Clasik,ale s tym,ze tie pincle nemusia dodrziavat ziadne podmienky a sancu ma zajazdit si dokonca aj ten,co vypadne z A cka.Pri rozdeleny do tried Clasik a Racing by vypadnuty z Acka mohol ist rovno do prdele,lebo pre Clasik by nesplnal podmienky.
Ale ja sa zariadim tak ako vy budete piskat.Mne je to jedno,ale uz teraz viem,ze pojdem urcite do triedy Racing,co by som mal mat iba vyfuk viac prevrtany...Chcem si zazavodit na "zavodnom stroji" a nie sa ist povozit na stareho otcovom pincliku rady 555 :-D Nechapem to,co je uz krajsie ako prist na kazdy zavod s niecim novym,dufajuc ze mi to pojde uz lepsie a ze budem lepsi.To ze pridem na stareho otcovom 555 odjazdim,dojdem domov oprem do kuta a o 2 tyzdne odjazdim zase a dookola to iste?
Nejak vyraznejsie som neuspel zatial ani na jednom zavode,ale to ze mi ide pincel zo zavodu na zavod lepsie,ze na nom vychytavam muchy citim a prave to sa mi na tom paci ;-) .


10.02.2008 22:37

Re: Pionier cup

WILLY Halmeš - blekac
Darca Krvi  Jogurťák 

Ikona

krampus o.k. ja som bol v tom ,že chceš štartovať takýmto spôsobom v šachovnicovom usporiadaní - ako si písal . To by ale asi pri dobiehaní k mašine nešlo. takže v jednej rade - to by sa dalo . Uvidíme....
momul som rád že máš dravého ducha. Trieda clasic bude samozrejme len vtedy keď v nej bude mať kto jazdiť a samozrejme nebude to len pár jednotlivcov.
Totižto už minulý rok sme sa o tom bavili no v tej dobe jazdilo 30-40 jazdcov a teraz je to raz toľko . No a ďalší fakt je ,že pribudlo veľa nových jazdcov. Takže ešte tí čo sa nepustili do úprav a chceli by jazdiť clasic majú šancu a nemusia nič prevratného vymýšľať. Mohlo by sa stať , že tých čo nemajú po technickej a finančnej stránke na úpravy by takéto preteky prestali baviť , keď by v podstate nemali veľkú šancu oproti "nadupaným strojom". Nie je našim cielom spraviť preteky len pr pár vyvolených ale aj pre začínajúcich motorkárov...


11.02.2008 6:33

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

blekac-ale vsak jasne,nech sa spravia dve driedy.Ja som len chcel povedat,ze to terajsie B finale je vlastne nieco podobne ako vymyslana trieda Clasic.Ked si vsimnes,tak sa tam opakuju zhruba ty isty jazdci.Vyhodou toho B finale je to,ze nikto nemusi splnat ziadne podmienky.
Dalsia vec je ta,ze kolky prejdu cez spominane podmienky pre triedu Clasic?Myslim v sucastnosti.Neviem ci to vidim len ja,alebo aj ostatny,ale nevidel som tam este azda ani jeden pincel,ktory by tie podmienky splnal.Takze pre koho by ta trieda nakoniec bola? ;-)
Co sa tyka uprav,ver mi ci nie,ja som to uz tu aj spominal,moj pincel,tak ako ho vidis aj o tyzden,s jeho vsetkymi "chabymi upravami",s jeho kupou atd. neprevisil hranicu 4000Sk.Mam kopec dalsich veci kde viem investovat lepsie peniaze :-) .Ziadny velky uspech zatial nebol,ale co nebolo moze byt :-D .No ale chcel som len povedat tolko,ze uprava pincla nieje len o peniazoch,ale aj o urcitych technyckych znalostiach a hlavne o zrucnosti "mladych talentov",co sa pri triede Clasic uplne vytrati :-~ .
Jasne,ze napr. ja sa nikdy s mojimi upravami nebudem rovnat poniektorym,ktory maju v tom XX tisic,ale tych mam s prepacenim na salame :-D.Ja mam v tom X stoviek a tak sa s nimi nebudem porovnavat.Ale ako dobry priklad sa da oznacit Jurena alebo jak sa pise.Na prvy pohlad vidno,ze on v tom nema XX tisic a uspechy ma :-D
Takze s mojej strany asi tolko ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil momul (11.02.2008 6:34)


11.02.2008 8:28

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

momul-ko, iloz tu prezentoval predstavy o buducej triede Clasic, ja si myslim ze po dostatocne dlhej a plodnej debate organizator najde ten spravny kluc na rozsah povolenych uprav, lebo zas bez akychkolvek uprav pohonnej jednotky by si myslim velmi nebavilo pretekat nikoho. A trieda Racing- kartre povodne a zbytok v nich a okolo nich, je na tvojich vedomostiach a moznostiach, lebo materialu kt. sa da zabudovat uz dnes je nepreberne mnozstvo a nech ta trieda je ukazkou co vsetko sa da ked sa chce, vie, a su prebytocne love./ Nic v zlom!/


11.02.2008 21:31

Re: Pionier cup

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Myslim ze v triede clasic by uplne stacili podmienky: origo valec, hlava, karbec a povodne kladivkove zapalko. Vsetko sa da skontrolovat zvonku a prevrtat valec pri povodnom karburatore sa da len po urcite hranice. Potom uz karbec nestiha.


11.02.2008 22:35

Re: Pionier cup

iloz
 Edvenčr 

Ikona

Zdravim vas mladenci a dievčatá.
Romoto:podla mojich vedomostina pioniery bolo možné urobiť max. 8. výbrus čo znamená
+2mm na priemere piesta,takže do 125ccm ti bude ešte poriadne vela chýbať.
Kvoli tejto debate som vyliezol na povalu aby som pohladal valec z pincla, podla mojich merani
po 8. výbruse zostane hrubka steny originál vložky 0,75mm , čo si myslím pri dalsom prekročeni znamenalo , extra výrobu novej vložky, kanalikov atd. A bez extra chladenia by to malo životnost
ako motor v motoGP a náklady by isli az do neba...
Momul :myslím siže toto je miesto na debatu o buducnosti pionier cupu , v ankete sa nám dost vela ludi vyjadrilo že tu už priliš vela strojov jazdi čo nemaju nič spoločného s pionierom...
A pre tých juniorov(bez finančných možnosti) nemusý byť výzvou upravovať ale dosiahnuť to aby udržali stroj pri živote počas všetkých pretekov.
Krampus :
rád sa si tebou podebatujem , ale budeme museť ešte pred pretekmi lebo potom nebude kedy..
Ináč ten štart či už LeMans štýl alebo clasic GP ak sa uchytí by som časom kludne preniesol
aj do normalného pionier cupu.


11.02.2008 22:46

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

iloz- ja urcite pridem medzi prvymi, tak bude dost casu dat rec. Ja som viac za "Le Mans" start, je bezpecnejsi a aj zaujimavejsi- ved uvideme vo "FUN RACE" ! :-D


12.02.2008 8:25

Re: Pionier cup

scorpio666
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Nazdi Zoli vidím, že si to chytil pevne do rúk, čo sa týka technických pravidiel Pinčel Cupu do budúcna.Držím palce. Pobavilo ma, že si išiel na povalu kôli piestu ale to bola určite jediná možnosť ako to preveriť.... ;-)
Pozdravuj Janka, Šuliho a Melona. V marci by som sa mal ukázať na Slovensku, tak keď mi to vyjde, pridem Vás pozrieť na letisko.... 2.marca...čaf ;-)


12.02.2008 20:08

Re: Pionier cup

neverican
 Kávičkár 

Ikona

iloz len pre zaujimavost pôvodny valec a vlozka sa robia do pr.42mm( za 550-650 sk aj z 1kruzkovym piestom, capom,kruzkom a segerkami robia v Nemcinanoch alebo na Santovke). V cechach robia aj na 70cm3 ale tam sa pouziva vlozka z 555ky pioniera.
Avsak bez pridavneho chladenia s klasickym karbikom to nema dlhu zivotnost a na vykone to neprida vela. Najlepsie stroje na Pionier Cupe maju vrtanie iba pr.39mm!!!

Uroven uprav pionierov isla za posledny rok neuveritelne hore. Neda sa to vsak upravovat do nekonecna, tych cca 10-15 konikov je uz pre tuto technologiu zrejme maximum(hlavne pre prevodovku), a stroje vykazuju castu poruchovost. Do buducna pre racing triedu by sa mala dat podmienka hlavne na pôvodne kartre a valec. A pre tych co zavidia upravene stroje zriadit len tu classic triedu... ;-)


12.02.2008 20:42

Re: Pionier cup

iloz
 Edvenčr 

Ikona

Zdravim Vas
Scorpio som rád ak si nájdeš čas na stretnutie .. :-)
Neverican: presne na to som myslel...Aj preto som navrhoval aj originál výfukové potrubie ,
lebo aj ked ho vykucháš na vykone nepridáš skor naopak..


14.02.2008 2:12

Re: Pionier cup

WILLY Halmeš - blekac
Darca Krvi  Jogurťák 

Ikona

momul - samozrejme že druhá trieda sa spustí len vtedy ak v nej bude mať kto jazdiť , ale to už som písal ....Páči sa mi že máš športového ducha a zajazdíš si aj bez niekoľko XX investície. A s tým Jurenom 22 máš pravdu , jazdí na Pionier Cupe už dlho a napriek tomu, že jeho pinčel vyzerá , že by ledva išiel tak už veľa krát stál na stupňoch víťazov.
krampus - ten správny kľuč chceme hľadať spoločne s Vami - pretekármi , nie sme predsa na vojne , nechceme direktívne niečo nariadiť do pravidiel , keď by to bolo nezmyselné.
iloz - O.K. súhlas . Ten štart keby sa ujal by bola riadna zábava aj pre divákov.

A teraz bomba pre všetkých - Ondro Bobek mi poslal link na fotogalériu čo nafotil na Pionoer Cupe . Fotky sú úplne SUPER , no posúďte sami : ;-)
fotoalbumy.azet.sk/io-nr/pionier-cup-3-2-2008...


14.02.2008 9:35

Re: Pionier cup

OLDSoHE
 Kávičkár 

Ikona

Perfektné fotky [dobre] a ako sa dá prihlásiť na súťaž do triedy clasik?


14.02.2008 9:54

Re: Pionier cup

Majt
Darca Krvi  Turista 

veru, veru...pekne fotecky :-)

Majt


14.02.2008 10:14

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

OLDSoHE-trieda Clasic este neexistuje.Akurat sa pomysla na to ze buduci rok by sa zriadila.(vid. predosle prispevky)
Blekac-no fotecky su fajne.Chalan vie kedy ma stlacit spust na fotaku... ;-) [dobre]


14.02.2008 11:54

Re: Pionier cup

OLDSoHE
 Kávičkár 

Ikona

dobre a u koho to bude možne ? a kedy, :'( :-~ hypoteticky


14.02.2008 12:06

Re: Pionier cup

cacho
Darca Krvi  Turista 

Ikona

[dobre] super fotky [dobre]
už sa tešíme na nedelu


14.02.2008 12:14

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

OLDSoHE-u Blekaca ;-)
cacho-ja sa tesim na vas :-D


14.02.2008 16:18

Re: Pionier cup

aladin71
 Bahniak 

Ikona

fotky parada :-) dufam ze autor pride aj v nedelu.. ;-)


15.02.2008 21:10

Re: Pionier cup

iloz
 Edvenčr 

Ikona

Zdravim vás.
No musím uznať že fotky su bombové, chlapec chodil nabaleny ako keby isiel na týžden na čunder ale stálo to za to .. [dobre]
Old so he o tried classic sa bavíme že by sa zaviedla na buduci ročnik .
Ale tento ročnik aj s touto nedelou ešte máš tri možnosti si to vyskušať....


15.02.2008 23:21

Re: Pionier cup

WILLY Halmeš - blekac
Darca Krvi  Jogurťák 

Ikona

páni - som rád že sa Vám fotky páčili - je vidno že Ondro má nielen super oko ale aj cit na spúšti. ;-)
Teším sa na všetkých v nedeľu................. >:-) >:-) >:-)
OLDSoHE - myslím si že Ti chalani odpovedali a na našej www.mk-fenix.sk nájdeš na nás kontak , alebo tu na motoride si zobraz môj profil. Videá z akcií nájdeš na www.ptk-pro.sk
Ak prídeš na preteky - ohlás sa.


16.02.2008 17:30

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

no chalani,mate to uz postymovane?Lebo ja sa zajtra chystam na popredne miesta v A finale... [dobre]
Ako tak pozeram von oknom,tak pocasicko nam zase bude priat,len ta zima,vietor....ufff :-~


16.02.2008 19:22

Re: Pionier cup

MirecNR
 Turista 

Ikona

Všetci si nachystajte rozmrazovače aspoň 52% www.bigfun.be/Crap/Aperitif.htm :-O

Upravené 1 krát. Naposledy upravil MirecNR (16.02.2008 19:30)


17.02.2008 22:59

Re: Pionier cup

Romoto
Darca Krvi  Kávičkár 

Blekac: asi to bolo pre Teba dost tazke hovorit tak malo, dakujeme. Prosim hovor trocha viac k bezpecnosti - ak pocas pretekov niekomu odide stroj, nech sa ho snazi ozivit mimo drahy. Dnes bola draha postavena super - vzdy bola medzi jazdnymi smermi medzera, v pripade poruchy bolo kam ustupit. Velky prinos pre bezpecnost!!! Je to treba, lebo jazdci aj stroje sa obdivuhodne zlepsuju!
pan Krampus: napad zaujal, potesil, chlapci mali uvolnenu jazdu navyse. Iba troska viac disciplinovanosti z ich strany pri starte...ako si /ste/ skonstatoval/i/.
usporiadatelia: nemohli by sa jazdci zoradovat na starte "B" finale podla kvalifikacnych casov z rozjazd? A v "krampusovej" Le Mans jazde v opacnom poradi ako v kvlifikacii? Len kvoli spravodlivosti...
preteky super, co s nami a pre nas vymyslite dalej..?

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Romoto (17.02.2008 23:00)


18.02.2008 7:47

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

Romoto- tak ako si konstatoval, ze jazdci sa zlepsuju, tak sa zlepsi aj disciplinovanost poctom absolvovanych pretekov. Funrace bola iba "prva divadelna skuska", priznam sa aj starter zlyhal, lebo nedockavcov mal vratit na miesta, ale bola to len skuska, takze prepac nedostatky, lebo ako vidis ani start na zastavku nefunguje, lebo vzdy sa najde niekto kto chce pred ostetnymi ziskat aku taku vyhodu a preto organizatori zaviedli start "na pasku".
Teraz sa jazdilo na suchu a to skoro kazdy vie /okrem mna :-))) / takze aj preto ta vyrovnanost jazdeckeho pola.
Pozn.: Nazor autora nemusi byt totozny s nazorom vacsiny!

krampus

Upravené 1 krát. Naposledy upravil krampus (18.02.2008 7:49)


18.02.2008 8:46

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

no chalani,bolo to super.Trat bola super,len niektore zatacky sa mi zdali take dost neprirodzene,alebo skor neprirodzene zalomene ;-)
Krampuskov Le Mans bol najsamfasasuper,len skoda ze mi ten moj krucifikx chytil az po prvej zatacke.No pacilo sa mi to.


18.02.2008 9:47

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

a este ak mozem,tak mam taky maly postreh.Viem ze sa to neda vyriesit zo strany vlajkarov a preto apelujem hlavne na jazdcov a to ohladom obiehania o kolo.Mna sa to az tak netyka,aj ked sa to aj mne stalo,a to to,ze jazdec(i) predbiehany o kolo (2,3) pomalsi si zmysli ze sa ide so mnou nahanat a proste ma ani bohovi nepusti pred seba...V poriadku,vsak preveziem sa pol kola za nim a potom ho niekde obehnem.Ale chalan si neuvedomuje,ze ja mozem kvoli nemu prist o poziciu.Mne osobne je to uplne jedno ci budem o 1-2 miesta horsie,alebo lepsie,ale taky Aladin to uz ma tazsie.No a ak sa nebodaj kvoli tomu vysype.Totiz to pre tych,ktory pred tym nikdy nezavodili: jazdec obiehany o kolo dostane modru vlajku a je povinny pustit rychlejsieho jazdca pred seba.Aspon tak to bolo u motokar.U motokrosu netusim,ale myslim ze podobne.
Nebol by som do tohto kecal,vsak som uz napisal,ze mne je to jedno a vobec mi to neprekaza,aj ked aj ja som stratil kvoli tomu poziciu tesne pred cielom.Ale zase som ostal zarazeny po tom ako som dosiel po zavode do depa a vedla mna 20m velky krik.Pricinou bol prave spomynany problem.Ostal som zarazeny z toho ako vazne sa tieto preteky beru.
Blekac v kazdej kazduckej rozprave zdoraznuje to,aby sme boli k sebe tolerantny na trati ako aj v depe.Tak budme teda tolerantny a spravajme sa sportovo.Neviem ako u vas,ale mne ide hlavne o zabavu a o ludi ktorych tam stretnem.To kolky skoncim v zavode je niekde uplne vzadu v mojom rebricku.No niektory to beru fakt prilis vazne... :-~

Upravené 1 krát. Naposledy upravil momul (18.02.2008 9:49)


18.02.2008 10:24

Re: Pionier cup

aladin71
 Bahniak 

Ikona

momul: super pripomienka [dobre] viem o tom povedat svoje... a tiez som si nemyslel ze to niektory beru az tak vazne...keby to boli jazdci z prvej desiatky tak nepoviem...ale prave taky vedia ako sa na pretekoch maju spravat :-)


18.02.2008 11:08

Re: Pionier cup

Jonson
 Čoprák 

Ikona

aladin71: myslim ze prave jazdci prvej desiatky to beru az moc vazne...a co sa tyka toho spravania sa na trati-chces povedat ze dalsich 50 jazdcov sa nevie spravat ???

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Jonson (18.02.2008 11:09)


18.02.2008 12:38

Re: Pionier cup

aladin71
 Bahniak 

Ikona

Jonson : ja som nepovedal ze vsetci sa nevedia spravat...iba niektory ojedinelci...


18.02.2008 14:06

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

Jonson- ked si kupis motorku a snat budes jazdit zavodne sam prides nato, ze v jazdeckom poli su jazdci roznej vykonnosti. Cosi podobne je vidiet aj na Poiniercupe, avsak 3/4 jazd. pola jazdi iba pioniercup /moj nazor/ a ti nemaju moznost na inych pretekoch odpozorovat ako sa treba spravat voci evidentne rychlejsim, t. j. s priblizne ronako rychlym ako som ja, bojujem ako najlepsie viem, ale rychejsiemu neprekazam, ked ma dobehne bud mu urobim miesto, alebo idem "citatelnu stopu" aby som ho prilis nepbribzdil v jeho tempe.
A jazdci z prvej desiatky idu jednoducho svoje tempo pretoze ich je vyssie ako nas vsetkych ostatnych aj ked "neide o nic", lebo to maju tak zazite a keby zacali jazdit vychdzkovo, odrazi sa to na ich psychyke v inych pre nich dolezitejsich sutaziach. Takze to nasadenie, kt. vidime medzi prvymi-ja by som povedal osmymi- je pre nich dolezite a vobec im to nemam za zle!

Upravené 1 krát. Naposledy upravil krampus (18.02.2008 14:10)


18.02.2008 14:58

Re: Pionier cup

scorpio666
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Krampuspekne si to napísal ;-) a tie vlajky z momulovho príspevku by to mohli naozaj vyriešiť [dobre]


18.02.2008 15:59

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

neda mi to tu nenapisat.......legenda ceskoslovenskeho a slovenskeho endura Emil Cunderlik mi raz povedal: Od zavodnika co sa prehana po depe na trati sa nemas co obavat!
Najvacsie problemy mame s hobbikmi na majstraku a s C-ckarmi na cassoviacupe. Entuziazmus a jazdecke schopnosti nie su na jednej urovni a z toho potom plynu "nedorozumenia", pady, zranenia atd. Jazdit treba horucim srdcom, ale s chladnou hlavou!

Koniec prednasky!
:-D


18.02.2008 17:25

Re: Pionier cup

MirecNR
 Turista 

Ikona

O.K. chalani budem mať aj modrú vlajku a aj žltú a aj sledovať 25 pretekárou a ich priebežné poradie a aj popravovať a opravovať porušenú trať,ale to až vtedy,keď ma niekto naklonuje aspoň 5krát :-(((((( a nakoniec ešte aspoň ďalších piatich na stavanie a rozoberanie trate.To je myslím jediné možné riešenie. :-(((

Upravené 1 krát. Naposledy upravil MirecNR (18.02.2008 17:26)


18.02.2008 17:37

Re: Pionier cup

kened
 Bahniak 

Ikona

No chalani tie vlajky nie su zly napad, ale netusim ktory tratovy komisar ti to bude vediet tak sledovat a este stale mavat.


18.02.2008 20:28

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

chalani-ja som napisal ako to bezi na ostrych pretekoch a dodal som ze viem aj to,ze to nieje mozne zriadit na pionier cupe!Boli by potrebne cipy,riadna casomiera,vysielacky a co ja viem co vsetko este,co by stalo pri najmensom 30tis na jeden zavod.V ziadnom pripade nechcem nic nove zavadzat.Ja som len chcel poukazat na nevedomost niektorych jazdcou,ale tym som ich nechcel nijak urazit,alebo povedat ze su menejcenny.Ved pincel cup je myslim urceny hlavne pre takych jazdou.Beriem to ako zabavku.Len som,ako som uz povedal v predoslom prispevku,ostal zarazeny nesportovim spravanim na trati a aj v depe niektorych jedincov...
Mojim umyslom nebolo to aby sa zaviedli modre vlajky,ale to,ze dufam,ze si moje prispevky precitaju aj ty jazdci pincel cupu co o tom vobec netusili a potom mozno zamedzime vznikaniu zbytocnych rozbrojou :-~ .Vsak nikto mudry z neba bespadol a kazdy sa mame vzdy co ucit.
Vyriesit sa to zo strany organyzacie neda.Je to len na nas jazdcoch aby sme boli voci sebe tolerantny.


19.02.2008 10:38

Re: Pionier cup

Jonson
 Čoprák 

Ikona

krampus:mam po styridsiatke, motorku si este mozno kupim, ale jazdit zavodne okrem pionier cupu uz asi nebudem...pionier cup jazdim stvrtu sezonu ( jazdim ho naozaj pre zabavu) a nikdy som nemal problem pustit pred seba rychlejsich jazdcov i ked nepatrim do prvej desiatky...preto som reagoval na aladinov prispevok, ktory sa tykal spravania sa jazdcov na trati... ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Jonson (19.02.2008 10:41)


19.02.2008 10:46

Re: Pionier cup

Jonson
 Čoprák 

Ikona

blekac: videl som v nedelu fotografa v akcii...budu fotky? ...tie predosle boli vyborne...


19.02.2008 11:04

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

jonson- prepac, ale z kliku do Tvojho profilu som si myslel, ze si nastrocny pubertiak bez moto, ktory motosportu "rozumie ako nikto iny", ked je to tak ako pises, tak si n á š !!!

Prajem Ti vela uspechov !

krampus


20.02.2008 0:23

Re: Pionier cup

WILLY Halmeš - blekac
Darca Krvi  Jogurťák 

Ikona

Jonson Nazdi aj ostatní páni takže ako obyčajne zas SUPER FOTKY od Ondra Bobeka :
fotoalbumy.azet.sk/io-nr/pionier-cup-17-02-2008...
Romoto som rád že oceňuješ moju snahu :-D :-D :-D , no a v tom B-ku by sa to dalo spraviť podľa poradia . Prebereme to ....
krampus - chcem sa Ti ešte raz takto verejne poďakovať v mene nás všetkých za Tvoju FREEJAZDU - mne sa najviac páčil ten štart - LeMans
momul - teraz sa Ti vcelku darilo - SUPER - držím palce.... Sám vieš že s tými modrými vlajkami sa to nedá - traťový komisár v tom zhluku jazdcov nemá šancu rozpoznať kto je o kolo pozadu.
scorpio666 už si zabudol ako sa to jazdilo ?
MirecNR - klídek ... ;-)
kened - díky , máš pravdu ;-)


20.02.2008 6:16

Re: Pionier cup

momul
 Edvenčr 

Ikona

blekac-vsak jasne,som si toho vedomi.Ako som uz napisal,mojim úmyslom nebolo zavedenie niecoho noveho (lebo to nieje za danych podmienok mozne),ale len oboznamit tych jazdcov,ktory mozno o tom nevedeli,ze to tak vo svete pretekov chodi.No a ostava mi len dufat,ze si to precitaju ty pravy :-) .
No a fotecky su opät fantasticke...super ;-)


20.02.2008 7:53

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

blekac- rado sa stalo, ja som len "uviedol do zivota" Tvoj prvotny napad so startom a la LeMans [dobre] [dobre] [dobre]


20.02.2008 10:46

Re: Pionier cup

scorpio666
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Nazdi blekac, vieš dobre že som na nič nezabudol a nezabúdam, len som chcel podporiť myšlienku, ktorá sa tu začala rozvíjať, pretože som za akýkoľvek nápad alebo myšlienku, ktorá môže ešte viac zatraktívniť už aj tak super zaujímavý Pinčel CUP. Na to náväzne tu aj tak už chalani upresnili a uviedli čo bolo treba. A predsa dobre vieš že čokoľvek čo v Pinčel CUPe bude alebo nebude je len a len na Vás organizátoroch a táto debata a mnoho pripomienok myslím zatiaľ priniesla len pozitíva ako aj toto posledné.Čo je možné a čo nie viete vy najlepšie tak nič za tým nehľadaj.Verím že čítaš celú debatu, tak už hore som uviedol, že by tie možnosti bolo vhodné prebrať s Vami atd.....Fotky sú fakt super.Na podujatí s takýmito možnosťami to bude vždy o tolerancií pretekárov ako už aj spomenul momul.....
MirecNR seerva - pohoda ber to všetko s rezervou ;-)


20.02.2008 13:44

Re: Pionier cup

BlackCross
 Kávičkár 

Ikona

V pohode fotky blekac ;-)


20.02.2008 15:13

Re: Pionier cup

krampus
 Geriatrik 

Ikona

k tym "modrym vlajkym"- ak by marshal /zastavkar, vlajkar/ mal mat este ajj v druhej ruke vlajku, to neviem dost dobre predstavit, nakolko v priebehu rozjazdy ma stale co robit ako pise MrecNR, nehovoriac o praci pred a po preteku. Avsak, myslim si, ze by stacilo pokynut rukou jazdcovi kt. sa "zbytocne mota" medzi partiou co mu dava kolo. Ak sa mu to stane od 2-3 marshalov v kole urcite sa stiahne a necha ist rychlejsich dopredu. Poznam totizto jazdcov z inych sutazi, kt. maju problem sledovat dianie za sebou- skoro ako v cest.premavke! :-D


| 1 2 3 4 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.